Coupe du Monde 2018

Putin: Mondialul a distrus prejudecăţile şi miturile referitor la Rusia

422
(reînnoit 15:25 15.07.2018)
Rusia s-a pregătit fundamental pentru Campionatul Mondial și este încântată că acest mare festival de fotbal s-a derulat perfect, distrugând miturile despre țară, a declarat președintele rus.

BUCUREŞTI, 15 iul — Sputnik. În cadrul intervenţiei sale de la deschiderea de sâmbătă a galei la Teatrul Bolshoi, Vladimir Putin a salutat Campionatul Mondial de succes, care a permis fanilor străini să vadă Rusia din interior, fără mituri și prejudecăți.

"Rusia a pregătit Campionatul Mondial fundamental și cu dedicaţie. Suntem cu adevărat încântați că l-am realizat cu succes și că am adunat milioane de oameni în jurul fotbalului", a spus președintele rus.

"Suntem încântați că oaspeţii noştri au văzut toate acestea cu propriii lor ochi, că miturile și prejudecățile s-au risipit", a subliniat el, adăugând că este gata să introducă un regim de vize facil pentru suporterii care doresc să se întoarcă.

În plus, Putin a declarat că este recunoscător pentru "milioanele de cuvinte bune" de la participanții la Cupa Mondială și i-a mulțumit președintelui FIFA, Gianni Infantino, pentru încrederea în alegerea Rusiei ca țară gazdă.

Cupa Mondială din 2018 s-a desfășurat în perioada 14 iunie — 15 iulie, pe 12 stadioane, în 11 orașe ruseşti: Moscova, Kaliningrad, St Petersburg, Volgograd, Kazan, Nizhny Novgorod, Samara, Saransk, Rostov-pe-Don, Sochi și Ekaterinburg. Aceasta este prima Cupa Mondială din Europa de Est și primul turneu internațional de acest nivel organizat atât în Europa cât și în Asia.

Finala se va juca duminică la Moscova între selecționatele Franței și Croației. Dacă Franța a fost încoronată campioană în 1998, croații au doar un al treilea loc câștigat în același an pe teritoriul francez.

422
Тема:
Panoramic: Cupa Mondială din Rusia 2018 (129)
Tematic
Macron îl va întâlni pe Putin în cadrul vizitei la Moscova pentru finala Mondialului
Campionatul Mondial de fotbal, 15 iulie. Finala: Marea așteptare
Campionatul mondial, 14 iulie. ”Diavolii roșii” s-au acoperit cu bronz

Загрузка...