Американская военная база в Девеселу.

Putin şi Trump vor discuta despre baza Deveselu din România

268
(reînnoit 11:41 14.07.2018)
Consilierul preşedintelui Rusiei Iurii Uşakov a reamintit că Moscova a confirmat în mod repetat respectarea Acordului privind reducerea armelor strategice ofensive și că şi-a îndeplinit pe deplin obligațiile.

BUCUREŞTI, 14 iul — Sputnik. Acordul privind lichidarea rachetelor cu rază mică şi medie de acţiune ar putea fi discutat de preşedinţii Trump şi Putin la summitul de la Helsinki. Despre aceasta a anunţat consilierul preşedintelui rus Iurii Uşakov, pentru jurnalişti. 

El a menţionat că, în acest context, în centrul atenţiei va fi şi Scutul Antirachetă d ela Deveselu, România. 

"Se presupune că liderii vor discuta şi despre Acordul de lichidare a rachetelor cu rază mică şi medie de acţiune, inclusiv în contextul amplasării de către SUA la baza antirachetă din România a lansatoarelor, capabile nu doar să intercepteze, dar şi să lanseze rachete Tomahawk", a declarat Uşakov. 

El a amintit că Rusia propune, deja pe parcursul mai multor ani, să fie discutată ieşirea SUA din Acordul privind sistemele antirachetă.

În afară de aceasta, Moscova a confirmat în mod repetat respectarea Acordului privind reducerea armelor strategice ofensive și că şi-a îndeplinit pe deplin obligațiile.

268
Тема:
Întâlnirea Putin - Trump la Helsinki (2018) (73)

Загрузка...