Запуск РН «Союз-2.1А» С ТГК «Прогресс МС-09» с космодрома Байконур

"Un succes revoluţionar": Putin a felicitat performanţa Progsess MS-09

171
(reînnoit 07:40 13.07.2018)
Recordul înregistrat de transportatorul de mărfuri Progress MS-09, care a reușit să olivreze încărcătura de bunuri de la Pământ la Stația Spațială Internațională în 3 ore 40 minute, nu a trecut neobservat, mai ales în ochii lui Vladimir Putin.

BUCUREŞTI, 13 iul — Sputnik. Urmare a performanței navei spațiale ruse Progress MS-09, care a ajuns la Stația Spațială Internațională (ISS) de la Cosmodromul de la Baikonur, în timp record, președintele Putin s-a adresat personalului Agenției Spațiale ruse Roskosmos, numind acest zbor un "succes revoluționar", potrivit site-ului Kremlinului…

 

"Acest succes strălucitor şi cu totul revoluţionar, care îmbunătățeşte considerabil competitivitatea aeronauticii rusești, este rezultatul muncii intense și creative a tuturor membrilor acestui proiect unic, profesionalismului deosebit, aptitudinilor și utilizării perfecte a celor mai avansate tehnologii. moderne", se arată în declarație.

Decolată de pe Pământ pe 9 iulie, Progress MS-09 a aterizat pe ISS la 3h 40 minute după lansare, cu 9 minute mai devreme de ora programată. Recordul anterior a fost de 5h 39 minute. La bord, nava cargo transportat către Stație echipament științific, combustibil, medicamente și alimente.

171

Загрузка...