US army soldiers (File)

Ministrul rus al Apărării: SUA promovează o strategie neocolonialistă

138
(reînnoit 19:21 11.07.2018)
Statele Unite promovează a concepție geopolitic testată deja în țări din Africa de Nord și Orientul Apropiat, susține șeful departamentului militar de la Moscova.

BUCUREȘTI, 11 iul — Sputnik. SUA își realizează strategia unui neocolonialism, probată în Irak și Libia, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, într-un interviu oferit publicației italiene Il Giornale.

Potrivit lui, esența ei "…constă în susținerea oricăror, chiar și celor mai sălbatice ideologii de dragul slăbirii guvernelor legitime".

"Ulterior se recurge la înscenarea atacurilor cu arme de distrugere în masă sau la catastrofe umanitare, iar în etapa finală este utilizată forța militară pentru provocarea unui "haos dirijat" în care corporațiile transnaționale, în condiții privelegiate, să pompeze în economia americană activele existente".

"Rusia, care se pronunță pentru o cooperare pe picior de egalitate și reciproc avantajoasă cu oricare state în cadrul concepției unei lumi multipolare, întotdeauna va reprezenta un obstacol în calea realizării unor astfel de „strategii"", a subliniat Șoigu.

138
Tagurile:
neocolonialism, Serghei Șoigu, SUA
Tematic
Rusia speră că dialogul cu SUA va fi unul sincer și deschis
Polonia este îngrijorată de o eventuală pace între SUA și Rusia
Rusia a atacat SUA la OMC, alăturându-se UE, Chinei și Indiei
Rusia: banii alocați de SUA “Căștilor Albe” ridică mai multe semne de întrebare
Iranul cheamă Rusia la dialog după ieșirea SUA din acordul nuclear
Assad: Am fost aproape de un conflict între Rusia și SUA în Siria

Загрузка...