Asta da, sportivitate!

Campionatul mondial, 10 iulie. Cântatul cocoșilor a spulberat farmecele drăcești

116
(reînnoit 09:45 11.07.2018)
Franța, fără a fascina, a devenit prima finalistă a CM 2018.

BUCUREȘTI, 10 iul — Sputnik. Fotbaliștii din Hexagon au avut lovitura de începere, dar flamanzii au fost primii care au preluat inițiativa și au început să construiască, pe bandă rulantă, faze de poartă — cu participarea lui Eden Hazard, a apărătorilor, mai puțin a lui Romelu Lukaku. În unul dintr episoade Hugo Lloris s-a văzut nevoit să se întrebiunțeze total pentru a îndepărta pericolul.

Parada lui Lloris
© Sputnik / Александр Вильф
Parada lui Lloris

Cocoșii galici și-au creat prima ocazie doar mai aproape de pauză, omul cu șutul fiind fundașul dreapta Benjamin Pavard.

Ocazia lui Pavard
© Sputnik / Григорий Сысоев
Ocazia lui Pavard

Echipele au plecat la vestiare lăsându-ne să ghicim dacă ”Diavolii roșii” au reușit să fie mai prezenți în joc sau oponenții le-au permis s-o facă. Enigma s-a menținut până în minutul 51 în care stoperul (!) Samuel Umtiti a înscris cu capul.

Unicul gol al partidei
© Sputnik / Владимир Сергеев
Unicul gol al partidei

Franța părea că a obținut ce și-a dorit, avantaj pe tabelă, un plus de moral și speranța să-i surprindă descoperiți pe adversarii nevoiți să forțeze egalarea. Nu s-a întâmplat nici una nici alta, tot 1-0 a rămas.

Discipolii lui Didier Deschamps au obținut o victorie pragmatică într-o partidă a cărei încărcătură spectaculară a fost sub așteptări.

Belgia, neînvinsâ în 24 de meciuri, a gustat din cupa înfrângerii la un pas de finala mare a Campionatului mondial. Astfel a contrazis prognoza noastră, dar ce este și mai important, a ajuns echipa simpatică care să nu mai viseze frumos. Cel puțin, în această mare aventură.

116
Tagurile:
10 iulie, cronică, CM 2018, Rusia
Тема:
Panoramic: Cupa Mondială din Rusia 2018 (129)
Tematic
Campionatul mondial, 7 iulie. Rusia cedează, la penaltiuri. Croația va juca cu Anglia
Campionatul mondial, 6 iulie. Europa - America de Sud 2-0!

Загрузка...