Московских Кремль

Kremlinul: Rusia nu a fost menționată în legătură cu incidentul din Amesbury

61
(reînnoit 14:46 09.07.2018)
Nimeni nu a menționat Rusia în legătură cu incidentul din Amesbury, ar fi destul de absurd, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitryi Peskov.

BUCUREȘTI, 9 iul — Sputnik. Anterior, reprezentantul permanent la OPCW, Aleksander Șulghin, a declarat că Rusia va cere dovezi cu privire la implicarea în otrăvirea a două persoane cu o substanță neurotoxică în Amesbury. Acesta și-a exprimat temerea că astfel de istorii apar în ajunul unor evenimente importante, cum ar fi Campionatul Mondial de Fotbal sau summitul Rusia-SUA de la Helsinki.

"Nu știu ce declarații și discuții au precedat și ce declarații au precedat aceste afirmații la care vă referiți acum. Nu cunoaștem vreo menționare a Rusiei în contextul celui de-al doilea incident. Nu cunoaștem nimic despre menționarea Rusiei sau asocierea ei cu incidentul. Presupunem că în orice caz ar fi ceva absurd", a spus Peskov, fiind rugat să comenteze reprezentantul permanent al Rusiei la OPCW.

Peskov a adăugat că, indiscutabil, „natura întâmplărilor (din Amesbury) provoacă îngrijorare" și „reprezintă un pericol sporit".

În dimineața de 4 iulie poliția britanică a anunțat despre un incident major în orașul Amesbury, în urma căruia două persoane au fost întoxicate cu o substanță necunoscută, fiind spitalizate într-o stare critică. Ulterior, Scotland Yard a confirmat că bărbatul și femeia au fost otrăvite cu aceeași substanță cu care a fost întoxicați fostul colonel al GRU, Serghei Skripal și fiica lui Iulia. În seara de 8 iulie, victima intoxicației, Dawn Sturgess, de 44 de ani, a decedat în spitalul din Salisbury, iar Charlie Rowley, în vârstă de 45 de ani, continuă să se afle într-o stare critică.

61
Tagurile:
agent neuroparalitic, Novichok, OPCW, Dawn Sturgess, Charlie Rowley, Serghei Skripal, Helsinki, Salisbury, Rusia, Marea Britanie
Tematic
Incidentul cu otrăvirea din Amesbury: Ipoteza poliției britanice

Загрузка...