Armata rusă, imagine simbol

Armata rusă se va dota cu 6 arme de neegalat în următorii ani

2634
(reînnoit 19:50 05.07.2018)
Forțele armate vor fi dotate cu noi sisteme de armament de ultimă oră, care nu au egal nicăieri în lume, a declarat un oficial de top al guvernului rus.

BUCUREŞTI, 5 iul — Sputnik, Doina Crainic. Armata rusă trece printr-un proces de reînarmare pe scară largă, ceea ce îi va permite să utilizeze unele dintre cele mai avansate sisteme de armament din lume, a declarat Yury Borisov, vicepremierul rus care supraveghează complexul militar-industrial al țării, precum și politica militară la nivel național. Declaraţiile au fost făcute în cadrul unui discurs la Academia Militară a Statului Major General.

Unele dintre noile arme, care urmează să intre în funcţiune în Rusia între 2018 și 2027, depășesc sistemele de arme existente și chiar pe cele viitoare utilizate de alte ţări, printre care statele membre ale NATO, a declarat Borisov, menţionând şase arme ruseşti de ultimă ora, potrivit RT

Sarmat ICBM

Noua rachetă balistică intercontinentală grea a Rusiei (ICBM), Sarmat, este una dintre cele mai avansate și, fără îndoială, cele mai discutate arme. Sarmat este proiectată să poată transporta sarcini utile masive deasupra Polului Nord sau a Polului Sud către orice loc pe planetă. Unele instituții de presă occidentale au numit-o deja o „armă a apocalipsei", avertizând că ar putea penetra cu ușurință sistemele de apărare antirachetă ale SUA. În mai, Putin a dezvăluit că Sarmat urmează să fie implementat în 2020.

Aeronava invizibilă de generația a 5-a Su-57

La sfârșitul lunii iunie, Armata rusă a semnat primul contract pentru primirea a 12 astfel de aeronave. Jeturile de ultimă oră urmează să fie livrate forțelor armate anul viitor.

Avionul Su-57 este dotat cu tehnologii care îi asigură o vizibilitate scăzută, cu un radar îmbunătățit, fiind utilizate pe scară largă materiale compozite. Armamentul principal al Su-57 este camuflat în nişe interne pentru a reduce profilul de radar al aparatului, dar poate, de asemenea, transporta muniții suplimentare și pe pilonii externi de sub aripi.

Potrivit revistei Military Watch, aceste jeturi rusești au un avantaj considerabil față de F-35 în ceea ce privește viteza, altitudinea, senzorii, rachetele, raza de atac și manevrabilitatea.

Tancul T-14 Armata

Se aşteaptă ca trupele rusești să primească până în 2020 cel mult 100 de tancuri principale de luptă T-14 Armata. Mașinile de război vor avea o turelă complet automatizată și fără echipaj, dotată cu un tun de 125 mm capabil să lovească țintele la o distanță de șapte kilometri.

Echipajul tancului stă într-o capsulă de securitate blindată, menită să mențină militarii în viață în majoritatea cazurilor critice, printre care detonarea unei încărcături de muniție în anumite circumstanțe. Vederea în exterior va fi furnizată prin camerele HD. În viitor, tancul ar putea fi echipat cu o dronă.

S-400 Triumf

S-400 Triumf este unul dintre cele mai avansate sisteme antiaeriene ruseşti, conceput pentru a doborî ținte aerodinamice pe o rază de până la 400 km și rachete balistice, până la 60 km distanță. Lansatorul poate folosi cel puțin patru tipuri de rachete interceptoare, potrivite pentru diferite ținte. O divizie S-400 poate ataca simultan până la 36 de ţinte.

A fost deja solicitată de alte ţări, având în vedere că este disponibilă pentru export. Proliferarea armei S-400 pe întregul glob a creat îngrijorări serioase Washingtonului cu privire la capacităţile de anti-acces ale ţărilor suverane şi chiar ale aliaţilor NATO.

Potrivit unor rapoarte, noul sistem va fi capabil să lovească ținte la o distanță de până la 480 de kilometri și ar putea intercepta cu succes şi rachete hipersonice.

Scutul antirachetă „Nudol"

Confruntându-se cu existenţa unui sistem global american de apărare antirachetă din ce în ce mai extins, Rusia a decis să își îmbunătățească scutul antirachetă, în special cele folosite pentru protejarea capitalei, Moscova. Potrivit TASS, noul scut de apărare antirachetă va fi capabil să apere teritoriile rusești împotriva unui atac nuclear cu rachete dotate cu focos multiplu și să intercepteze toate ICBM-urile moderne existente dotate cu sisteme special concepute pentru a penetra apărarea anti-rachetă. Potrivit unor relatări, noile rachete interceptoare sunt chiar capabile să doboare sateliți.

Emiţătorul de bruiaj Tirada-2s

Acest nou echipament s-ar putea dovedi crucial în orice conflict modern, deoarece poate bruia semnalul sateliților.

Astfel de tehnologii, care neutralizează efectiv sateliți, împiedică orice inamic potențial să evite bruiajul și îl lasă fără instrumentele moderne de comunicare.

În cele din urmă, acest echipament poate modifica în mod semnificativ balanța în operaţiunile de luptă moderne, caracterizate tot mai mult de schimbări rapide în mediu și de cerințe înalte de adaptabilitate a trupelor, comunicarea jucând un rol crucial în acest context.

2634
Tagurile:
aprecieri, detalii, noi arme, Rusia
Тема:
Tehnica militară rusească (60)
Tematic
Noua armă temută a Rusiei: BMPT Terminator, dotat cu proiectile inteligente
Arma-laser spaţială de înaltă tehnologie dezvoltată de Rusia. Evaporă orice ameninţare
Armata rusă: Pe calea fortificării triadei nucleare și dezvoltării genurilor de armă
Arma hipersonică rusă creează panică agențiilor americane de informații
Soyuz-2

O nouă realizare spațială a Rusiei salutară pentru planetă (video)

644
Rusia vine în întâmpinarea semnalului de alarmă lansat de specialiști din întreaga lume – un efort tehnic și științific care va ajuta la supravegherea celui mai periculos fenomen actual

BUCUREȘTI, 28 feb – Sputnik. În timp ce Occidentul pare interesat doar de jocuri politice, folosind politica de mediu ca un vector al impunerii progresismului, Rusia a întreprins un nou demers concret în cazul celui mai periculos fenomen actual: topirea calotei glaciare.

Astăzi, o rachetă Soyuz a decolat de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan, purtând pentru a fi plasat pe orbita circumterestră primul satelit rus Arktika-M de monitorizare a climei arctice.

Anunțul a fost făcut de agenţia spaţială Roscosmos, imediat după ce racheta a fost lansată, la ora 6:55 GMT.

Directorul agenţiei spaţiale Roscosmos, fostul vicepremier rus Dmitri Rogozin, a mărturisit că ”A trebuit să-mi fac griji mai mult decât de obicei despre această lansare”.

”Vântul de până la 2 km a fost atât de puternic încât chiar și pentru „Soyuz-2” nostru rezistent și non-capricios a fost la limita de toleranță pentru condițiile meteorologice. Dar racheta și sistemul său de control s-au descurcat cu brio”, a scris Rogozin pe Twitter.

Acum Dmitri Rogozin, a transmis că totul a decurs perfect, iar nava se află pe „orbita calculată”

”Nava spațială "Arktika-M" numărul 1 se află pe orbita calculată, s-au deschis antene solare și alte elemente, comunicarea cu nava a fost stabilită, este luată sub control. Astfel, a fost stabilit începutul desfășurării unui nou grup orbital arctic din Rusia!”, a transmis Dimitri Rogozin.

Roscosmos a explicat că sistemul spaţial de supraveghere hidrometeorologică şi climatică ”Arktika-M” este conceput pentru a monitoriza clima şi mediul în regiunea Arctica, iar sistemul va necesita cel puţin doi sateliţi pentru a funcţiona corect, al doilea urmând a fi lansat în 2023. 

Sistemul spațial va furniza date specialiștilor, asigurând ”o supraveghere permanentă, în toate condiţiile meteorologice, a suprafeţei Pământului şi a mărilor Oceanului Arctic”, anunță agenția spațială rusă.

644
Tagurile:
Spațiu, Rusia

Загрузка...
Sputnik V

Fondul rus de Investiții Directe: dușmanii Rusiei se tem de "Sputnik V"

155
Fondul rus de Investiții Directe: a declarat că dușmanii Rusiei se tem de performanța vaccinului "Sputnik V".

Oponenții vaccinului rusesc împotriva coronavirusului "Sputnik V" încearcă să submineze încrederea în acest medicament a oamenilor din întreaga lume, deoarece el este unul dintre cele mai bune vaccinuri și, pur și simplu, se tem de el, a declarat Kirill Dmitriev, șeful Fondului rus de Investiții Directe (RDIF), fiind citat de RIA Novosti.

"Cred că putem vorbi nu numai despre recunoașterea internațională a vaccinului "Sputnik V", ci și despre întâietatea noastră în lume... Trebuie să fim modești, dar cinstiți. Avem unul dintre cele mai bune vaccinuri din lume, este o mare realizare a oamenilor de știință ruși, ar trebui să fim mândri de asta", a declarat Dmitriev la deschiderea expoziției dedicate istoriei întâietății ruse în domeniul virusologiei, organizată de Societatea de Istorie a Federația Rusă.

"Mulți dușmani ai Rusiei au încercat să submineze încrederea în Rusia, dar noi înțelegem că ei depun atât de multe eforturi pentru a submina încrederea în vaccinul rusesc, deoarece el este unul dintre cele mai bune din lume și, pur și simplu, se tem de el", anunță Dmitriev.

Revista științifică Lancet a publicat anterior rezultatele celei de-a treia faze a studiilor clinice a vaccinului "Sputnik V", confirmând eficiența și siguranța ridicată a acestuia. În timpul studiilor clinice de fază III, "Sputnik V" a demonstrat un nivel înalt de eficacitate, imunogenitate și siguranță – eficacitatea vaccinului a fost de 91,6%. Vaccinul oferă o protecție completă împotriva cazurilor grave de infecție cu noul coronavirus. Vaccinul "Sputnik V" a fost aprobat spre inoculare în peste 30 de țări. Populația totală a țărilor în care este înregistrat vaccinul rusesc este de peste 1,1 miliarde de persoane.

155
Tagurile:
vaccin, Rusia, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V

Загрузка...
Clotilde Armand

Armand, implicare realistă în problema școlilor

0
(reînnoit 09:20 01.03.2021)
Primarul Sectorului 1 al municipiului București se implică activ în găsirea de soluții pentru unitățile de învățământ supraaglomerate, situație care trebuie rezolvată cât mai rapid, mai ales în actualul context epidemiologic.

BUCUREȘTI, 1 mart – Sputnik. Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al municipiului București, scrie, într-o postare de pe pagina sa de Facebook, că există o mare provocare pentru unitățile de învățământ care sunt tot mai aglomerate și că își dorește ca, în scurt timp, elevii să poată învăța în condiții civilizate.

Problema unităților de învățământ supraaglomerate este una ridicată frecvent de Sputnik, care a subliniat că ea ”vine la pachet” cu alta: vizele de flotant.

Clotilde Armand a reușit să identifice o soluție pentru descongestionarea școlilor. Edilul propune folosirea sediului Institutului de Studii Avansate a Culturii și Civilizației Levantului, condus de fostul președinte al României, Emil Constantinescu – despre care se întreabă, pe bună dreptate, cu ce se ocupă – pentur o unitate de învățământ.

”Ce face această instituție?! Nimeni nu știe. Se știe doar că instituția plătește salarii anuale de peste 500 de mii de euro. Pentru ce?! Să revenim însă la școli. Având în vedere deficitul unităților de învățământ din Sectorul 1, propun să preluăm noi clădirea în care funcționează în prezent Institutul Levantului și să o transformăm într-o școală”, a scris Clotilde Armand.

Edilul spune că aici poate funcționa Școala Pia Brătianu Nr. 2, unde elevii învață în 3 schimburi.

”Trebuie să investim în viitorul copiilor noștri și să lăsăm la o parte sinecurile din trecut”, a explicat edilul Sectorului 1.

Sediul poate fi folosit, de asemenea, pentru a găzdui clase pregătitoare. Copiii mici au nevoie de mișcare. Să nu uităm că, pentru ei, intrarea la școală a însemnat cursuri aproape exclusiv online. Deci o mare parte din aptitudinile și deprinderile pe care ar fi trebuit să le obțină pe parcursul semestrului întâi au rămas ”de recuperat” pe parcurs, mai exact acum, în a doua parte a anului școlar 2020-2021 când, pentru o parte a elevilor, cursurile s-au reluat în format clasic – fizic.

De asemenea, o sală de clasă pregătitoare presupune o altă organizare față de o sală de gimnaziu, spre exemplu.

Prin mutarea unor clase în sediul Institutului Levantului, nivelul de stres și anxietate al copiilor și cadrelor didactice care, acum, sunt obligate să lucreze alături de cei mici în școli supraaglomerate, va scădea simțitor. Calitatea actului didactic va fi îmbunătățită simțitor.

Iată, deci, că, dacă există viziune, implicare, dorință de a veni în sprijinul comunității se poate.

Rămâne de văzut dacă primarul Clotilde Armand își va putea duce la îndeplinire ideea.

Poate, astfel, vom afla și noi, măcar acum, legătura dintre geologul fost președinte al României Emil Constantinescu și problematica Levantului.

Desigur, dacă edilul Armand va intra în posesia luxosului sediu, domnul Constantinescu va putea să-și continue pasiunea cognitivă pentru problematica Levantului în intimitatea propriei biblioteci…

Copiii Sectorului 1, însă, au nevoie de spații unde să învețe carte și unde să se dezvolte armonios.

0
Tagurile:
Clotilde Armand

Загрузка...