Victoria istorică a Rusiei

Campionatul mondial, 1 iulie. Minunea de pe Luzhniki: 138 milioane de euro bat 1 miliard!

276
(reînnoit 00:34 02.07.2018)
Ziua în care s-au disputat încă două ortimi de finală, absolut imposibile, Rusia - Spania 1-1 (4-3 la penaltiuri) și Croația - Danemarca 1-1 (3-2 la penaltiuri), poate fi trecută în cronici ca una a meciurilor cu 4 reprize și a loviturilor de departajare. Dar și ca recital a trei mari portari, Akinfeïev, Subašić și la fel de merituosul Schmeichel.

BUCUREȘTI, 2 iul — Sputnik. Aveau dreptate cei care sperau că Rusia va prinde o zi bună! O fi costând lotul iberic, pe piață, de 7,3 ori mai mult decât cel rus, dar nu s-a văzut așa. Chiar dimpotrivă. ”Furia roja”, de fapt, nu a înscris nici o dată, au făcut-o discipolii lui Cercesov, mai întâi în propria poartă, apoi și în cea adversă, din penalti. După care spaniolii s-au văzut nevoiți nu numai să miște, dar și să muște. Au avut o repriză secundă pentru a reuși ceva, dar totul s-a rezumat la un șut pe poartă a lui Iniesta mai aproape de minutul 90.

După acel moment a venit timpul evenimentelor nemaiîntâlnite la CM 2018 — primele reprize suplimentare, cea de-a patra schimbare de jucători (la care au recurs ambii antrenori beneficiind de avantajul permis de regulament, în premieră, începând cu acest Mondial), incapacitatea echipei lui Fernando Hierro de a modifica tabela pe parcursul a 108 minute, însfârșit — loviturile de departajare. Rușii au împins evenimentele până acolo mai mult apărându-se, concurenții lor — atacând insistent dar inconsistent.

Portarul Akinfeïev a devenit, la moment, erou național, după ce a parat două penaltiuri și a pus punctul final într-o epopee care de acum înainte va fi numită MARELE MIRACOL DE PE LUZHNIKI.

Akinfeïev respinge, Rusia învinge
© Sputnik / Алексей Филиппов
Akinfeïev respinge, Rusia învinge

Rusia, conștientă de faptul că și-a asigurat apariția de debut în G8 al fotbalului mondial, a plecat să sărbătorească succesul și să aștepte cu cine va juca în sferturi. 

​Adversara lor urma să devină cunoscută la finele partidei Croația — Danemarca. Nordicii (evaluați la 258 milioane de euro) au surprins printr-o deschidere fulgerătoare a scorului, sudicii (valoarea de piață — 341 de milioane) — cu o egalare peste doar 2 minute. În continuare spiritul ofensiv nu a dispărut, dar a pierdut din ascuțime. Concurentele, după ce s-au repus reciproc la respect, au început să caute cam unde și cum ar putea fi aplicat flesh-ul decisiv. În atacuri reciproce cu semiocazii, mai rar cu faze reale de gol, s-a scurs cea mai mare parte a timpului regulamentar. Cursul evenimentelor, ajunse în prelungiri, arăta că echepele nu au căderea să fie departajate decât de penaltiuri. Până la surprinzătoarea sincopă cu lovitură de pedeapsă, acordată, pe bună dreptate, în ultimele minute de joc croaților! Părea că zarurile sunt aruncate, dar Luka Modrić a avut proasta inspirație să rateze! Drama putea să devină tragedie.

Kasper Schmeichel a parat cât a putut
© Sputnik / Григорий Сысоев
Kasper Schmeichel a parat cât a putut

Dar balcanicii, inclusiv Modrić, au avut forța și — de ce să n-o spunem?— norocul de a fi superiori la loteria penaltiurilor.

Danijel Subašić decide soarta meciului
© Sputnik / Григорий Сысоев
Danijel Subašić decide soarta meciului

După consumarea celor două întâlniri programate pentru azi a devenit clar că, pe 7 iulue, în sfertul de finală cu numărul 3 vor da piept  Rusia și Croația. Se va ajunge și acolo la loviturile de departajare?

Cât despre pronosticul nostru, vom fi modești îndemnăndu-vă să vedeși și Dvs cât de aproape de adevăr a fost. 

276
Tagurile:
1 iulie, cronică, CM 2018, Rusia
Тема:
Panoramic: Cupa Mondială din Rusia 2018 (129)
Tematic
Campionatul mondial, 30 iunie. Stelele lui Messi și Ronaldo apun, răsar supernove
Campionatul mondial, 28 iunie. Ziua criteriului al 4-lea de departajare
Campionatul mondial, 27 iunie. Auf Wiedersehen, Germania!
Campionatul mondial, 26 iunie. Argentina se ridică din genunchi!
Campionatul mondial, 25 iunie. Onoarea - cuvântul de ordine
Campionatul Mondial, 24 iunie. Bravo, Anglia și Columbia! S-ar putea întâlni în optimi?
Campionatul Mondial, 23 iunie. Multe goluri, doar o calificare. Germania revine din șoc!
Campionatul Mondial, 22 iunie. Brazilia, un prim succes, Argentina, o rază de speranță
Campionatul Mondial, 21 iunie. Patru calificate, Argentina nu e printre ele, ci la pământ!
Campionatul Mondial, 20 iunie. Ziua ”sacrificării pruncilor”
Campionatul Mondial, 19 iunie. ”Figuranții” iau opțiuni serioase, Rusia obține calificarea
Campionatul Mondial, 18 iunie. Confirmarea prognozelor care (aproape) nu a știrbit show-ul
Campionatul Mondial din Rusia, 17 iunie. Ziua semi-surprizei și a Miracolului Mexican
Campionatul Mondial din Rusia, 16 iunie. Ziua VAR și a penaltiurilor în lanț
Campionatul Mondial din Rusia, ziua a doua. Portugalia-Spania, super cireașa de pe tort
Rusia începe în forță, 5-0 cu Arabia Saudită, Mondialul promite să fie extrem de captivant

Загрузка...