Messi, părăsind terenul și... turneul

Campionatul mondial, 30 iunie. Stelele lui Messi și Ronaldo apun, răsar supernove

193
(reînnoit 00:49 02.07.2018)
Primele două meciuri contând pentru ortimile de finală ale turneului, Franța - Argentina 4-3 și Urguay - Portugalia 2-1, au confirmat opinia multor comentatori că Mondialul doar din această fază începe cu adevărat.

BUCUREȘTI, 30 iun — Sputnik. Confruntarea dintre triclori și albiselești nu a dezamăgit speranța de a urmări un eveniment fotbalistic de pomină. Într-adevăr, a fost un mare meci mare, chiar dacă componentei pur estetice nu i-a revenit poziția dominantă. În schimb, ce actori, ce intrigă! Concepută ca un duel Lionel Messi — Antoine Griezmann, partida a fost, de fapt, un recital al lui Kylian Mbappé (un penalti obținut de el, dar realizat de Griezmann, și două goluri), condimentat de o sclipire de geniu a lui Ángel Di María.

Modificarea caleidoscopică a tabelei a menținut suspansul până în ultimele clipe. ”Cocoșilor galici” le-a fost suficientă o răsturnare a scorului, ”Pumele” au pus prea mare preț pe prima revenire în avantaj și nu au reușit-o pe a doua. Deși, înainte de căderea cortinei puteau să egaleze, poate chiar ar fi meritat-o…

Kylian Mbappé a arat terenul pentru a deveni artizanul victoriei franceze
© Sputnik / Владимир Астапкович
Kylian Mbappé a arat terenul pentru a deveni artizanul victoriei franceze

În zilele următoare va curge multă cerneală în căutarea explicațiilor pentru eșecul argentinienilor, se va vorbi despre straneitățile unei așezări tactice adeseori lipsite de atacanți pur-sănge, despre o defensivă obtuză și un portar debutant, despre oboseala lui Messi, despre faptul că, fie și așa, mulți coechipieri au fost mult sub nivelul căpitanului lor… Important este să nu se arunce cu pietre în această echipă mare, vice-campioană a lumii, care, ca și deținătoarea titlului, Germania, a fost eliminată din turneu pe Kazan Arena.

Cât despre fotbaliștii din Hexagon, ei, fără îndoială, nu se vor limita la accederea în primele opt. Alături de belgieni și croați, francezii pot să-și permite tupeul de a ținti mult mai sus și au cu ce confirma aceste pretenții.

Uruguayul, desconsiderat de multă lume, a convins că este o formație solidă, inventivă și percutantă. Golul celeștilor a venit repede, după un-doiul Suarez-Cavani și o lovitură cu capul bine plasată. Apoi ei și-a văzut de treabă tot căutând să-l neutralizeze pe Ronaldo care, de altfel, nu a prins o zi bună. În schimb, a ieșit în evidență Pepe, la un corner, și scorul a devinit 1-1… Pentru un minut sau două, deoarece Edinson Cavani nu a iertat nici la a doua ocazie a sa.

Atfel, doi jucători de la Paris Saint-Germain, un francez și un argentinian, un puști și un maestru consacrat, au decis soarta celor două meciuri de azi.

Portugalia pleacă acasă fără a fi în stare să arate că este o echipă mai mare decât cea din 1966, cu altă vedetă, Eusebio, în calitate de fanion.  

Cavani nu greșește ținta
© Sputnik / Алексей Филиппов
Cavani nu greșește ținta

În definitiv, pronosticul nostru de azi s-a confirmat doar pe jumătate. Ne pare mult mai rău pentru Messi și pentru Mondialul care va fi lipsit de prezența acestul geniu decăt pentru faptul că am greșit în previziunea noastră. Cât privește soarta Portugaliei, am avut dreptate, dar și Ronaldo, un mare maestru, trebuie compătimit, nu blamat.

Ronaldo, momentul în care speranțele s-au spulberat
© Sputnik / Алексей Филиппов
Ronaldo, momentul în care speranțele s-au spulberat
 Vom fi atenți în cele ce urmează la prestanța tinerelor speranțe care vor să ia locul fostelor glorii și să se afirme ca vedete ale CM 2018. 

193
Tagurile:
30 iunie, cronică, CM 2018, Rusia
Тема:
Panoramic: Cupa Mondială din Rusia 2018 (129)
Tematic
Campionatul mondial, 28 iunie. Ziua criteriului al 4-lea de departajare
Campionatul mondial, 27 iunie. Auf Wiedersehen, Germania!
Campionatul mondial, 26 iunie. Argentina se ridică din genunchi!
Campionatul mondial, 25 iunie. Onoarea - cuvântul de ordine
Campionatul Mondial, 24 iunie. Bravo, Anglia și Columbia! S-ar putea întâlni în optimi?
Campionatul Mondial, 23 iunie. Multe goluri, doar o calificare. Germania revine din șoc!
Campionatul Mondial, 22 iunie. Brazilia, un prim succes, Argentina, o rază de speranță
Campionatul Mondial, 21 iunie. Patru calificate, Argentina nu e printre ele, ci la pământ!
Campionatul Mondial, 20 iunie. Ziua ”sacrificării pruncilor”
Campionatul Mondial, 19 iunie. ”Figuranții” iau opțiuni serioase, Rusia obține calificarea
Campionatul Mondial, 18 iunie. Confirmarea prognozelor care (aproape) nu a știrbit show-ul
Campionatul Mondial din Rusia, 17 iunie. Ziua semi-surprizei și a Miracolului Mexican
Campionatul Mondial din Rusia, 16 iunie. Ziua VAR și a penaltiurilor în lanț
Campionatul Mondial din Rusia, ziua a doua. Portugalia-Spania, super cireașa de pe tort
Rusia începe în forță, 5-0 cu Arabia Saudită, Mondialul promite să fie extrem de captivant

Загрузка...