Carina Țurcan

Carina Țurcan a fost pusă oficial sub acuzare de FSB

329
(reînnoit 11:48 03.07.2018)
Carina Țurcan, acuzată la Moscova de spionaj în favoarea Serviciului de Informații Externe (SIE), a fost pusă oficial sub acuzare de Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB).

BUCUREȘTI, 28 iun — Sputnik. FSB a pus oficial sub acuzare pentru spionaj pe membrul consiliului director al Inter RAO Carina Țurcan, a declarat avocatul acesteia Dmitryi Țuprik.

NATO
© Sputnik / Алексей Витвицкий

De asemenea, tribunalul din Moscova a respins apelul apărării, care a cerut schimbarea măsurii preventive pentru Țurcan. Ședința a avut loc cu ușile închise, dosarul fiind clasificat "strict secret". Țurcan a participat la proces la distanță, prin videoconferință, din izolatorul de arest preventiv „Lefortovo".

Avocatul a subliniat că Țurcan nu își recunoaște vina și nu înțelege ce acțiuni ilegale ar fi putut întreprinde.

"Ea consideră că dosarul penal reprezintă o tentativă de eliminare a ei din funcție din cauza principialității și incoruptibialității de care a dat dovadă”, a adăugat Țuprik.

Anterior, Ministrul Afacerilor Externe al României a confirmat că Țurcan deține cetățenia românească, Bucureștiul arătându-se disponibil să-i acorde asistență consulară. Diplomația română a solicitat informații adiționale despre situația Carinei, însă, deocamdată nu au primit niciun răspuns. Potrivit ministrului român al Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, Carina Țurcan nu s-a adresat reprezentanței diplomatice românești și nu a cerut asistență consulară.

329
Tagurile:
Serviciul de Informații Externe, SIE, Spionaj, FSB, Carina Țurcan, Moscova, Rusia
Тема:
Cazul Carinei Țurcan (5)
Tematic
Dezvăluiri FSB: Ce informații secrete a divulgat Carina Țurcan
MAE al României: Carina Țurcan este cetățean român
SUA bagă România într-un mega-scandal de spionaj cu Rusia - iată motivele

Загрузка...