Argentina se ridică din genunchi

Campionatul mondial, 26 iunie. Argentina se ridică din genunchi!

183
(reînnoit 23:26 26.06.2018)
Meciurile zilei, Danemarca - Franța 0-0, Australia - Peru 0-2, Islanda - Croația 1-2 și Nigeria - Argentina 1-2, au dăruit, în majoritatea lor, fotbal de calitate, concretizând cine se va bate în optimile de finală cu numerele 1 și 4. Ceea ce e între aceste două cifre, se cunoaște de ieri.

BUCUREȘTI, 26 iun — Sputnik. Meciul său cu Franța Danemarca l-a început activ, deoarece ei victoria îi aducea șefia în clasament. Dar, cam peste un sfert de oră, jocul s-a echilibrat. Viteza rămânea înaltă și faulturile erau dese, astfel ca să sugereze că despre non-combat nici nu poate fi vorba. Atât doar că fazele de poartă veneau cam dozat. Cu trecerea timpului schimbarea se tot lăsa așteptată — poate pe motivul că ambele trupe nu o prea doreau. Pentru impresie artistică mai ridicau arareori turațiile, dar, știind ce se întâmplă pe celălalt stadion, au mers, cam huiduite de public, spre primul 0-0 de la CM 2018 considerat de ele ”un bun sfârșit”.

Au rămas pe aceleași trepte ale clasamentului pe care fusese înainte de întâlnirea de azi, Franța — prima, Danemarca — a doua. 

Schmeichel junior, paradă
© Sputnik / Антон Денисов
Schmeichel junior, paradă

Australia a părut copleșită psihologic de conștiința faptului că, teoretic, calificarea pentru ea era posibilă, dar, în realitate, irealizabilă. Iar adversarii lor sud-americani, cum anticipasem, absolut descătușați, au înscris primul lor gol la turneu, apoi al doilea.

Peru, spre deosebire de antipozi, nu s-a remarcat prea mult față în față cu concurente mai bine cotate, dar nimeni dintre fanii acestei selecționate nu o va putea acuza că a fost coada grupei.

Golul descătușării peruvienilor
© Sputnik / Нина Зотина
Golul descătușării peruvienilor

Croația, chiar cu rezervele pe teren, a fost o nucă prea tare pentru ca Islanda s-o spargă. Insularii și-au jucat cu multă dăriure șansa de calificare, dar balcanicii au demonstrat prețioasa știință de a face minimumul necesar —a înscrie cu un gol mai mult decăt adversarii. 

Modrić și Co și-au păstrat fără probleme prima poziție în clasamentul grupei.

Croația și-a apărat statutul de lider al grupei
© Sputnik / Алексей Мальгавко
Croația și-a apărat statutul de lider al grupei

Nigeria — Argentina, pentru ”Pume”, a fost, de fapt, un duel eliminatoriu. Și tensiunea partidei, într-adevăr, a debordat. Patru momente au decis soarta ei. Golul rapid al lui Messi, care a reaprins candela speranței, penaltiul provocat de Mascherano și egalarea scorului, o lovitură de la 11 metri refuzată africanilor și, însfârșit, golul victoriei, născut din voință și insistență!

Ce mai, un duel de revăzut, nu de povestit. Nigerienilor vizionarea lui, de fiecare dată când se vor decide să apese butonul ”Play”, le va produce palpitații și regrete. Iar  argentinienii vor reveni la înregistrare pentru a trăi din nou momentul unei erupții de endorfine.

E gol, e 2-1!
© Sputnik / Владимир Песня
E gol, e 2-1!

Astfel, pe 30 iunie în optimi vor da piept Franța-Argentina, a doua zi Croația va juca cu Danemarca.

Cât privește tradiționala noastră prognoză, de această dată ea s-a confirmat până și în detalii. Să vedem cum va fi mâine.

183
Tagurile:
26 iunie, cronică, CM 2018, Rusia
Тема:
Panoramic: Cupa Mondială din Rusia 2018 (129)
Tematic
Campionatul mondial, 25 iunie. Onoarea - cuvântul de ordine
Campionatul Mondial, 24 iunie. Bravo, Anglia și Columbia! S-ar putea întâlni în optimi?
Campionatul Mondial, 23 iunie. Multe goluri, doar o calificare. Germania revine din șoc!
Campionatul Mondial, 22 iunie. Brazilia, un prim succes, Argentina, o rază de speranță
Campionatul Mondial, 21 iunie. Patru calificate, Argentina nu e printre ele, ci la pământ!
Campionatul Mondial, 20 iunie. Ziua ”sacrificării pruncilor”
Campionatul Mondial, 19 iunie. ”Figuranții” iau opțiuni serioase, Rusia obține calificarea
Campionatul Mondial, 18 iunie. Confirmarea prognozelor care (aproape) nu a știrbit show-ul
Campionatul Mondial din Rusia, 17 iunie. Ziua semi-surprizei și a Miracolului Mexican
Campionatul Mondial din Rusia, 16 iunie. Ziua VAR și a penaltiurilor în lanț
Campionatul Mondial din Rusia, ziua a doua. Portugalia-Spania, super cireașa de pe tort

Загрузка...