Spania, în optimi!

Campionatul mondial, 25 iunie. Onoarea - cuvântul de ordine

225
(reînnoit 11:54 26.06.2018)
Meciurile zilei, Uruguay - Rusia 3-0, Arabia Saudită - Egipt 2-1, Spania - Maroc 2-2 și Iran - Portugalia 1-1, au evidențiat patru naționale vor da piept în optimile de finală. Dar și cei care au ratat calificarea și-au respectat blazonul.

BUCUREȘTI, 25 iun — Sputnik. Uneori partidele din etapa a treia a fazei grupelor sunt atât de combative și viu disputate încât, prin ele însele, disprinse fiind din contextul Cupei mondiale, ar putea să fie podoaba oricărui turneu, existent sau imaginar. De exemplu, a unei (eventuale? viitoare?) Cupe a Statelor Arabe, deoarece vorbim acum despre Egipt-Arabia Saudită. În cele 90 de minute regulamentare au încăput de toate: un gol spectaculos al lui Salah, un penalti ratat de saudiți, un altul, acordat lor peste puține minute și transformat, o luptă acerbă în repriza a doua cu lovitura de grație dată de ”regățeni” ”faraonilor” în ultimele minute.

Glorie învingătorilor, respect pentru cei ce înfrânți!   

Extazul saudiților
© Sputnik / Алексей Филиппов
Extazul saudiților

Rămâne la latitudinea fiecărui microbist care a urmărit partida Uruguay-Rusia să decidă ce s-a întâmplat în realitate. Sau gazdele au luat un respiro, alegând cu cine să joace în optimi (un curent de opinie afirmă că lusitanii ar fi o opțiune mai promițătoare), sau celeștii i-au cam lăsat fără suflu. Dacă e să judecăm după scor, Suarez și coechipierii lui au vrut să arate cine este ”șefu”. Diferența de trei goluri a fost cam nedreaptă, rușii, până a rămâne în zece (dar și după acest moment), au avut ocaziile lor de a înscrie. 

Ceea ce, în definitv, nu mai contează. Ambele reprezentative au acces în optimi și au plecat să privească la televizor confruntările din Grupa B pentru a-și afla viitoarele adversare. Iar Rusia are timp pentru a gândi vulnerabilitățile defensivei sale care, să se fi developat într-un meci eliminatoriu, erau deja ireparabile.

Suarez, primul gol la CM 2018
© Sputnik / Александр Вильф
Suarez, primul gol la CM 2018

Pe durata mecuilui Iran — Portugalia persanii au căutat cu tenacitate șansa lor de calificare, dar, chiar în final de primă repriză (pentru a câta oară!), rivalii, mult mai calificați, au deschis scorul printr-un gol de rară frumusețe. Quaresma a convins că între lusitani nu este un singur jucătore capabil să înscrie. Ronaldo, gelos, cerșește un penalti apelând la proba video și… îl ratează! Superstarul a mai ieșit o dată în avanscenă, în momentul în care sistemul VAR a fost utilizat pentru a decide dacă acesta urmează să fie eliminat. S-a ales doar cu un galben. Părea să fie ultimul moment demn de atenție, dar în final, iranienii, după arbitrajul video, obțin și ei o lovitură de la 11 metri. Scorul devine 1-1, peste câteva clipe persanii au ocazia să smulgă victoria!

Iranienii, bucuroși că au egalat și conștienți că mai au câteva minute la dispoziție
© Sputnik / Михаил Сербин
Iranienii, bucuroși că au egalat și conștienți că mai au câteva minute la dispoziție

Dar nu a fost să fie. Final dement, în care Portugalia a tremurat serios, mai ales ținând cont de scorul de la Kalinigrad.

În cealaltă partidă a Grupei B, Spania s-a chinuit destul de mult cu Maroc, fiind condusă (!) a egalat repede și a pornit construcția metodică a fazei care să-i aducă mai mult. Dar s-a pomenit din nou în dezvantaj, și a întreprins un asalt disperat — pentru a reuși să restabilească echilibrul, exact în momentul în care Portugalia lua gol! 

Astfel ”Furia roja” a devet prima clasată, datorită faptului că a marcat în faza grupelor mai multe goluri.

Spania își salvează onoarea
© Sputnik / Елена Руско
Spania își salvează onoarea

După cele 4 partide ale zilei a devenit clar că în optimi Uruguay va primi replica Portugaliei, iar Spania se va confrunta cu Rusia.

De data aceasta prognoza noastră a fost realistă doar cu referire echipele care vor accede în faza următoare, nu și atunci când ne-am dat cu părerea în ce privește rezultatele partidelor. Dar jocul predicțiilor, coroborat cu jocul real, cel de pe stadioanele Mondialului, continuă să fie un exercițiu foarte captivant. Mâine, am vrea să credem, va fi la fel! 

225
Tagurile:
25 iunie, cronică, CM 2018, Rusia
Тема:
Panoramic: Cupa Mondială din Rusia 2018 (129)
Tematic
Campionatul Mondial, 24 iunie. Bravo, Anglia și Columbia! S-ar putea întâlni în optimi?
Campionatul Mondial, 22 iunie. Brazilia, un prim succes, Argentina, o rază de speranță
Campionatul Mondial, 21 iunie. Patru calificate, Argentina nu e printre ele, ci la pământ!
Campionatul Mondial, 20 iunie. Ziua ”sacrificării pruncilor”
Campionatul Mondial, 19 iunie. ”Figuranții” iau opțiuni serioase, Rusia obține calificarea
Campionatul Mondial, 18 iunie. Confirmarea prognozelor care (aproape) nu a știrbit show-ul
Campionatul Mondial din Rusia, 17 iunie. Ziua semi-surprizei și a Miracolului Mexican
Campionatul Mondial din Rusia, 16 iunie. Ziua VAR și a penaltiurilor în lanț
Campionatul Mondial din Rusia, ziua a doua. Portugalia-Spania, super cireașa de pe tort
Rusia începe în forță, 5-0 cu Arabia Saudită, Mondialul promite să fie extrem de captivant

Загрузка...