Columbia a pus în victorie multă inimă

Campionatul Mondial, 24 iunie. Bravo, Anglia și Columbia! S-ar putea întâlni în optimi?

172
(reînnoit 21:43 25.06.2018)
Meciurile zilei, Anglia - Panama 6-1, Japonia - Senegal 2-2 și Polonia — Columbia 3-0, au adus un nou record - balonul a ajuns în poartă de 14 ori. Dar nu asta a fost cel mai important.

BUCUREȘTI, 24 iun — Sputnik. Naționala celor "Trei lei" a decis să nu se chinuie, ca în meciul cu Tunisia, si a deschis scorul repede, în stilul ei, cu o lovitură de cap. Din acest moment golurile au curs gârlă. Un adevărat galop de sănătate care a stabilit două performanțe ale actualului Mondial: repriza cu cele mai multe goluri, 5-0, și scorul turneului, 6-1. De cealaltă parte, visul realizat, într-un târziu, a fost golul de onoare.

Liderul englezilor, Harry Kane, cu trei reușite (două dintre ele din penaltiuri), a ajuns la borna 5 și i-a depășit pe liderii de până acum ai competiției golgheterilor, portughezul Ronaldo și belgianul Lukaku.

"Afacerea Panama" a eșuat, o fost o prezență curajoasă, dar prea mică pentru un turneu atât de mare. Insularii și-au asigurat calificarea. Meciul lor cu belgienii va configura primele două trepte ale podiumului.

Golul, unul din 6
© Sputnik / Рамиль Ситдиков
Golul, unul din 6

Senegalul, după cum anticipam, a alergat după a două victorie. Jocul cursiv și extrem de elegant al acestei naționale, care a ajuns să fie numită, la CM 2018, "Speranța Africii", niponii au căutat să-l echilibreze prin celeritatea deplasării fotbaliștilor, dar mai ales a balonului. Ambele abordări au dat roade, deși asiaticii mai întâi și-au făcut-o mai mult cu mâna proprie, iar apoi au muncit din greu pentru a egala la 1.

"Leii de la Teranga" și ''Samuraii albaştri'' au căutat cu insistență momentul oportun și — calificarea. Atacurile nu au încetat, menținând intensitatea până la capăt. Două goluri, al senegalezilor, dar și cel de răspuns, au venit după minutul 70.

Tot remiză a ieșit, concurentele au luat câte un punct, dar au pierdut câte două.

Sacrificiu, în fiece episod
© Sputnik / Владимир Астапкович
Sacrificiu, în fiece episod

Dacă după Senegal-Japonia unii au admis posibilitatea unui compromis tacit, Polonia și Columbia nu-și puteau permite așa ceva. Totul sau nimic, înfrângerea este dezastru, remiza — cioara de pe gard. În prima repriza ambele trupe păreau copleșite de asect presing psihologic și doar înainte de pauză sud-americanii au construit un atac percutant. Apoi, după revenirea de la cabine, situația a fost trasă la indigo, deja în două rânduri, și scorul a devenit 3-0.

Rodriguez, Falcao și Co revin în cărțile calificării, indiferent dacă le place asta niponilor și, mai ales, senegalezilor cu care columbienii se vor bate în ultima etapă.

Polonezii, disperați
© Sputnik / Максим Богодвид
Polonezii, disperați

În prognoza noastră nu am greșit mizând pe succesul englezilor și al columbienilor. Doar Senegalul ne-a dat de sminteală, ratând victoria in extremis. Greu de crezut, totuși, că a fost ceva premeditat.

172
Tagurile:
24 iunie, cronică, CM 2018, Rusia
Тема:
Panoramic: Cupa Mondială din Rusia 2018 (129)
Tematic
Campionatul Mondial, 23 iunie. Multe goluri, doar o calificare. Germania revine din șoc!
Campionatul Mondial, 22 iunie. Brazilia, un prim succes, Argentina, o rază de speranță
Campionatul Mondial, 21 iunie. Patru calificate, Argentina nu e printre ele, ci la pământ!
Campionatul Mondial, 20 iunie. Ziua ”sacrificării pruncilor”
Campionatul Mondial, 19 iunie. ”Figuranții” iau opțiuni serioase, Rusia obține calificarea
Campionatul Mondial, 18 iunie. Confirmarea prognozelor care (aproape) nu a știrbit show-ul
Campionatul Mondial din Rusia, 17 iunie. Ziua semi-surprizei și a Miracolului Mexican
Campionatul Mondial din Rusia, 16 iunie. Ziua VAR și a penaltiurilor în lanț
Campionatul Mondial din Rusia, ziua a doua. Portugalia-Spania, super cireașa de pe tort

Загрузка...