Neymar, delirul succesului

Campionatul Mondial, 22 iunie. Brazilia, un prim succes, Argentina, o rază de speranță

180
(reînnoit 23:12 22.06.2018)
Meciurile zilei, Brazilia - Costa Rica 2-0, Nigeria — Islanda 2-0 și Serbia — Elveția 1-2, au adus surprize cu răsturnări de situație în clasament, nu și calificări.

BUCUREȘTI, 22 iun — Sputnik. Brazilia și Costa Rica au început nervos și neconcludent — mult efort, puține faze. Primul șut pe poartă, fără repercusiuni asupra tabelei, a venit doar în minutul 41. Repriza a două nu a prea schimbat lucrurile în bine. Atinci când până la fluierul final rămâneau vreo zece minute, naționala auriverde a exultat: penalti după un fault la Neymar. Dar arbitrul, după ce a revîzut episodul pe monitor, și-a anulat decizia. 

Faza care a fost judecată cu ajutorul arbitrajului video
© Sputnik / Александр Кряжев
Faza care a fost judecată cu ajutorul arbitrajului video

Rămâneau două soluții — fie a miza pe mici șiretlicuri și a semna actul de capitulare, fie a juca fotbal. S-a mers pe cea de-a doua idee. După un asalt prelungit au înscris Coutinhio și — însfârșit — Neymar. Mai puțin observat a fost că ambele pase subtile de gol au venit de la Duglas Costa.

Brazilia revine în cărțile calificării, Costa Rica pierde orice posibilitate de a accede în optimi.

Meciul Nigeria — Islanda, contând pentru Grupa D, a fost interesant prin el însuși, dar și prin faptul dacă va pronunța (sau nu) sentința capitală Argentinei. Africanii, cu cel mai tânăr lot la CM 2018, fiind tot atât de mobili ca adversarii, au contrapus tehnicitatea lor nativă atletismului insularilor. Și au spart redutele acestora în debutul reprizei secunde în urma unui contraatac fulger finalizat spectaculos de Musa. Tot el, peste 25 de minute și nu mai puțin frimos, a înscris, pentru 2-0. Tot ce a putut face Islanda a fost să obțină un penalti, după proba VAR, și să-l rateze.

Astfel, situația în grupa D s-a complicat la maximum. Croația, oricum este calificată, celelalte concurentele (Argentina nu face excepție) au șanse de a prinde locul doi.

Nigeria triumfă, Argentina speră
© Sputnik / Алексей Филиппов
Nigeria triumfă, Argentina speră

În duelul Serbia — Elveției evoluția evenimentelor a depins mult de rezultatul celuilalt meci din Grupa E. Cum Neymar & Co au rupt gheața, adversarele s-au văzut nevoite să tragă din greu pentru a încerca să-i depășească în clasament. Sârbii au fost cei care au înscris repede, pe acel balon trimis în poartă era scris ”calificare”. Dar și Elveția avea mare nevoie de victorie. Granit Xhaka și, înainte de căderea cortinei, Xherdan Shakiri au fost oamenii care au asugurat-o.

Derbiul ultimei etape, Brazila (4 puncte) — Serbia (3 puncte), coroborat cu Elveția (4 puncte) — Costa Rica (0 puncte), va decide definitiv cele două naționale promovate din Grupa E.

Golul egalării, înscris de Xhaka
© Sputnik / Григорий Сысоев
Golul egalării, înscris de Xhaka
 Prognoza noastră pentru ziua de azi s-a confirmat în proporție de 33,3%. Nigerienii și elvețienii au fost cei cu surpriza, fapt pe care nu îl regretăm deloc. Fie fotbal!

180
Tagurile:
22 iunie, cronică, CM 2018, Rusia
Тема:
Panoramic: Cupa Mondială din Rusia 2018 (129)
Tematic
Campionatul Mondial, 21 iunie. Patru calificate, Argentina nu e printre ele, ci la pământ!
Campionatul Mondial, 20 iunie. Ziua ”sacrificării pruncilor”
Campionatul Mondial, 19 iunie. ”Figuranții” iau opțiuni serioase, Rusia obține calificarea
Campionatul Mondial, 18 iunie. Confirmarea prognozelor care (aproape) nu a știrbit show-ul
Campionatul Mondial din Rusia, 17 iunie. Ziua semi-surprizei și a Miracolului Mexican
Campionatul Mondial din Rusia, 16 iunie. Ziua VAR și a penaltiurilor în lanț
Campionatul Mondial din Rusia, ziua a doua. Portugalia-Spania, super cireașa de pe tort
Rusia începe în forță, 5-0 cu Arabia Saudită, Mondialul promite să fie extrem de captivant

Загрузка...