Decepția eliminării din competiție

Campionatul Mondial, 20 iunie. Ziua ”sacrificării pruncilor”

143
(reînnoit 15:04 21.06.2018)
În meciurile zilei, Portugalia - Maroc 1-0, Uruguay - Arabia Saudită 1-0 și Iran -Spania 0-1, ”greii” s-au mulțumit cu victorii simetrice la diferență minimă. Adversarele, însă, nu au fost victime ușoare.

BUCUREȘTI, 20 iun — Sputnik. Se tot înscrie la CM 2018, meci de meci, scorul 0-0 așa și nu a fost consemnat nici o dată. 

Portugalia — Maroc. Deschidere rapidă a scorului prin cine altul decât Ronaldo. Minutul 4, golul al patrulea la această ediție a superstarului care înscrie deja la 4 Campionate Mondiale. Nord-africanii, surprinzător, au fost foarte dezinvolți, știau că nu vor reuși mare lucru, dar țineau să demonstreze că știu fotbal. În multe momente au pus presiune pe poarta lusitanilor, după pauză deseori chiar reușindu-le să-i închidă în careu. Dar, oricât s-au străduit, nu au înscris, iar fotbalul se joacă pe goluri. Maroc — o cu totul altă impresie, dar o nouă înfrângere.

Portugalia nu s-a prea extenuat, primind destul de ușor ceea ce și-a dorit — trei puncte importante în economia grupei. Este cu un picior în optimi, rămâne să nu se împiedice de Iran.

Golul lui Ronaldo
© Sputnik / Антон Денисов
Golul lui Ronaldo

În partida Uruguay — Arabia Saudită golul victoriei a venit mai greu, dar Suarez nu s-a dezmințit când a avut prima ocazie reală. Celeștii, ca și portughezii, au evitat să apese pe accelerator, dar nici saudiții nu au demonstrat apetitul de joc al marocanilor.

Totul a fost destul de anost, oricum, sud-americanii acced în optimi. De pe prima poziție sau de pe cea secundă — vor decide în mecul cu Rusia.

Uruguayenii, mulțumiți
© Sputnik / Григорий Сысоев
Uruguayenii, mulțumiți

Spania în meciul cu Iran spera la aceeași evoluție a evenimentelor, cu atât mai mult cu cât asiatici, în partida precedentă, nu au avut nici un șut pe poartă. Nu au tras prea mult nici de această dată, nici de ”furia roșie” nu s-au lăsat intimidați. Ibericii au marcat un gol norocos, practic a fost o deviere întâmplătoare. Dar în istoria Campionatului doar rezultatul final va rămâne. 

Cei învinși sunt scoși din cărțile calificării, deși mai au de disputat câte o întâlnire. Uruguay, cum am mai spus, este în optimi, Portugalia și Spania, în mod normal, urmează să oficializeze acest statut pe 25 iunie.

Футбол. ЧМ-2018. Матч Иран - Испания
© Sputnik / Максим Богодвид
Футбол. ЧМ-2018. Матч Иран - Испания
Prognoza noastră, iarăși, s-a confirmat în totalitate, și, dacă tot am avut perfectă dreptate, ne-am putea reproșa doar faptul că nu am prezis un fotbal spectaculos.

143
Tagurile:
20 iunie, cronică, CM 2018, Rusia
Тема:
Panoramic: Cupa Mondială din Rusia 2018 (129)
Tematic
Campionatul Mondial, 19 iunie. ”Figuranții” iau opțiuni serioase, Rusia obține calificarea
Campionatul Mondial, 18 iunie. Confirmarea prognozelor care (aproape) nu a știrbit show-ul
Campionatul Mondial din Rusia, 16 iunie. Ziua VAR și a penaltiurilor în lanț
Campionatul Mondial din Rusia, ziua a doua. Portugalia-Spania, super cireașa de pe tort
Rusia începe în forță, 5-0 cu Arabia Saudită, Mondialul promite să fie extrem de captivant

Загрузка...