Tunisia-Anglia

Campionatul Mondial, 18 iunie. Confirmarea prognozelor care (aproape) nu a știrbit show-ul

142
(reînnoit 14:41 19.06.2018)
În meciurile zilei, Suedia - Coreea de Sud 1-0, Belgia — Panama 3-0, Tunisia - Anglia 1-2, favoritele au confirmat avansurile. Dar au făcut-o de maniere absolut diferite.

BUCUREȘTI, 18 iun — Sputnik. Partida Suedia — Coreea de Sud a deschis seria de trei meciuri programate pentru 18 iunie și toată lumea se aștepta la un duel captivant dintre două școli fotbalistice. În realitate s-a văzut că reprezentanții Continentului Galben nu vroiau să cedeze nimic, iar europenii nu erau în stare să obțină ceva. Le-a reușit doar atunci când arbitrul, care nu observase un fault clar în careu, a fost nevoit să revadă faza la monitoarele VAR și să arate la punctul cu var. Căpitanul suedezilor, Andreas Granqvist, nu a greșit ținta.

A fost prima dată la acest turneu când golul înscris din penalti a fost unicul de pe tabelă. El a decis soarta unei partide de un atletism dur, dus uneori până la obstrucție, extrem de tacticizate și, fără îndoială, cu o atracivitate mai mult decât îndoielnică.

Penaltiul victoriei
© Sputnik / Александр Вильф
Penaltiul victoriei

În schimb, Belgia — Panama a oferit atâta spectacol cât să ajungă pentru două meciuri, dacă nu mai mult. Da, pe teren din nou a fost o echipă mai jos cotată care se gândea: de ce nu am repeta figura făcută de Mexic? Sau cel puțin isprava islandezilor? Dar de cealaltă parte, cum am mai menționat cu altă ocazie, era o mașinărie mult mai sofisticată și bine pusă la punct. Care a avut nevoie de o repriză pentru a vedea unde sunt punctele nevralgice ale defensivei adversarilor. Șutul formidabil al lui Mertens a pus începutul sfărșitului, semnat mai apoi, în două rânduri, de vârful percutant Romelu Lukaku. Centro-americanii au avut meritul de a căuta, sportiv, golul de onoare, contribuind astfel la înalta calitate a show-ului.

Pentru această prestanță a lor le putem spune: ”Tot respectul, jos pălăria și sus Panama!”, iar învingătorii sunt demni de exclamația ”Belgi-JA!” 

Romelu Lukaku, autorul unei duble
© Sputnik / Владимир Астапкович
Romelu Lukaku, autorul unei duble

Anglia a înfrânt și ea împotrivirea adversarei din mecul de debut, dar a fost nevoită să se întrebuințeze din plin. Totul părea să meargă șnur după deschiderea scorului de către liderul lor, Harry Kane, care, nefiind de această dată sclipitor, s-a arătat foarte eficient. Dar apoi a venit un fault absolut neobligatoriu în propriul careu, golul egalizator al tunisenilor, și lucrurile, cu cât mai departe, cu atât mai mult aminteau de scenariul nefericit pe care nu au știut să-l rescrie, pe parcurs, Argentina şi Brazilia.

Sosise momentul pentru a confirma, sau a infirma, că, pe lângă alte calitați, mai ești dotat și cu voință de a răzbi un oponent mulțumit de scorul de pe tabelă.

Englezii care poartă porecla ”Trei lei” au demonstrat cu brio că nu sunt, nici pe departe, o echipă de trei parale.

Victoria de moral a Angliei
© Sputnik / Константин Чалабов
Victoria de moral a Angliei

Pronosticul nostru pentru ziua de azi s-a confirmat în totalitate. Dar, și mai împortantă decăt acest flatant grad de coincidență, este satisfacția de la vizionarea unor partide de calitate, cu sclipiri de măestrie, voință și determinare, combinate într-un ciudat îi imprevizibil mod.

142
Tagurile:
18 iunie, cronică, CM 2018, Rusia
Тема:
Panoramic: Cupa Mondială din Rusia 2018 (129)
Tematic
Campionatul Mondial din Rusia, 17 iunie. Ziua semi-surprizei și a Miracolului Mexican
Campionatul Mondial din Rusia, 16 iunie. Ziua VAR și a penaltiurilor în lanț
Campionatul Mondial din Rusia, ziua a doua. Portugalia-Spania, super cireașa de pe tort
Rusia începe în forță, 5-0 cu Arabia Saudită, Mondialul promite să fie extrem de captivant

Загрузка...