Tunisia-Anglia

Campionatul Mondial, 18 iunie. Confirmarea prognozelor care (aproape) nu a știrbit show-ul

146
(reînnoit 14:41 19.06.2018)
În meciurile zilei, Suedia - Coreea de Sud 1-0, Belgia — Panama 3-0, Tunisia - Anglia 1-2, favoritele au confirmat avansurile. Dar au făcut-o de maniere absolut diferite.

BUCUREȘTI, 18 iun — Sputnik. Partida Suedia — Coreea de Sud a deschis seria de trei meciuri programate pentru 18 iunie și toată lumea se aștepta la un duel captivant dintre două școli fotbalistice. În realitate s-a văzut că reprezentanții Continentului Galben nu vroiau să cedeze nimic, iar europenii nu erau în stare să obțină ceva. Le-a reușit doar atunci când arbitrul, care nu observase un fault clar în careu, a fost nevoit să revadă faza la monitoarele VAR și să arate la punctul cu var. Căpitanul suedezilor, Andreas Granqvist, nu a greșit ținta.

A fost prima dată la acest turneu când golul înscris din penalti a fost unicul de pe tabelă. El a decis soarta unei partide de un atletism dur, dus uneori până la obstrucție, extrem de tacticizate și, fără îndoială, cu o atracivitate mai mult decât îndoielnică.

Penaltiul victoriei
© Sputnik / Александр Вильф
Penaltiul victoriei

În schimb, Belgia — Panama a oferit atâta spectacol cât să ajungă pentru două meciuri, dacă nu mai mult. Da, pe teren din nou a fost o echipă mai jos cotată care se gândea: de ce nu am repeta figura făcută de Mexic? Sau cel puțin isprava islandezilor? Dar de cealaltă parte, cum am mai menționat cu altă ocazie, era o mașinărie mult mai sofisticată și bine pusă la punct. Care a avut nevoie de o repriză pentru a vedea unde sunt punctele nevralgice ale defensivei adversarilor. Șutul formidabil al lui Mertens a pus începutul sfărșitului, semnat mai apoi, în două rânduri, de vârful percutant Romelu Lukaku. Centro-americanii au avut meritul de a căuta, sportiv, golul de onoare, contribuind astfel la înalta calitate a show-ului.

Pentru această prestanță a lor le putem spune: ”Tot respectul, jos pălăria și sus Panama!”, iar învingătorii sunt demni de exclamația ”Belgi-JA!” 

Romelu Lukaku, autorul unei duble
© Sputnik / Владимир Астапкович
Romelu Lukaku, autorul unei duble

Anglia a înfrânt și ea împotrivirea adversarei din mecul de debut, dar a fost nevoită să se întrebuințeze din plin. Totul părea să meargă șnur după deschiderea scorului de către liderul lor, Harry Kane, care, nefiind de această dată sclipitor, s-a arătat foarte eficient. Dar apoi a venit un fault absolut neobligatoriu în propriul careu, golul egalizator al tunisenilor, și lucrurile, cu cât mai departe, cu atât mai mult aminteau de scenariul nefericit pe care nu au știut să-l rescrie, pe parcurs, Argentina şi Brazilia.

Sosise momentul pentru a confirma, sau a infirma, că, pe lângă alte calitați, mai ești dotat și cu voință de a răzbi un oponent mulțumit de scorul de pe tabelă.

Englezii care poartă porecla ”Trei lei” au demonstrat cu brio că nu sunt, nici pe departe, o echipă de trei parale.

Victoria de moral a Angliei
© Sputnik / Константин Чалабов
Victoria de moral a Angliei

Pronosticul nostru pentru ziua de azi s-a confirmat în totalitate. Dar, și mai împortantă decăt acest flatant grad de coincidență, este satisfacția de la vizionarea unor partide de calitate, cu sclipiri de măestrie, voință și determinare, combinate într-un ciudat îi imprevizibil mod.

146
Tagurile:
18 iunie, cronică, CM 2018, Rusia
Тема:
Panoramic: Cupa Mondială din Rusia 2018 (129)
Tematic
Campionatul Mondial din Rusia, 17 iunie. Ziua semi-surprizei și a Miracolului Mexican
Campionatul Mondial din Rusia, 16 iunie. Ziua VAR și a penaltiurilor în lanț
Campionatul Mondial din Rusia, ziua a doua. Portugalia-Spania, super cireașa de pe tort
Rusia începe în forță, 5-0 cu Arabia Saudită, Mondialul promite să fie extrem de captivant
Serghei Lavrov

Lavrov: Vestul vrea impună un totalitarism în relațiile internaționale

324
Occidentul încearcă să impună o formă de totalitarism în sfera relațiilor internaționale, susține ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

BUCUREȘTI, 7 mai – Sputnik. Moscova consideră inacceptabile tentativele de impunere a totalitarismului în problemele internaționale ale SUA și UE, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, în cadrul unei ședințe online a Consiliului de Securitate al ONU.

Un exemplu al unor astfel de acțiuni, potrivit oficialului rus, sunt sancțiunile unilaterale ilegale, “care sunt introduse fără niciun fel de temei juridic internațional”.

“În condițiile de pandemie, astfel de restricții reduc capacitățile unui șir de state în curs de dezvoltare de contracarare a răspândirii infecției”, a adăugat șeful diplomației ruse.

Potrivit lui Lavrov, țările din Occident încearcă să împiedice formarea unei lumi policentrice. În acest sens, “este promovată concepția așa-numitei “ordini bazate pe reguli”, concepute ca una care substituie dreptul internațional.

Aceste reguli sunt elaborate în cercuri restrânse, iar apoi impuse tuturora, a subliniat ministrul rus.

“Rusia îndeamnă toate statele să urmeze obiectivele și principiile Cărții ONU, în construirea politicii lor externe, asigurând respectul față de egalitatea suverană a statelor, neamestecul în problemele interne, reglementarea disputelor prin mijloace politico-diplomatice, renunțarea la amenințările cu forța sau aplicarea ei”, a declarat Lavrov.

El a subliniat că Moscova consideră nocive orice acțiuni care ocolesc Carta ONU, îndreptate spre uzurparea procesului de luare a deciziilor.

“Occidentul nu mai este preocupat de normele dreptului internațional și acum cere tuturora să respecte regulile și ordinea stabilită de ei”, a conchis ministrul.
324
Tagurile:
Occident, Serghei Lavrov
Tematic
Lavrov: SUA au respins ideea rezolvării conflictului diplomatic
Lavrov: Unele afirmații ale demnitarilor din SUA au note schizofrenice
Lavrov a răspuns la amenințările UE de a impune noi sancțiuni Rusiei
Ce spune Lavrov despre expulzarea diplomatului rus din România
Interviu cu Serghei Lavrov: „Războiul din Donbas poate fi și trebuie evitat”

Загрузка...
Корабли стран НАТО в Черном море

Crimeea a răspuns la comparația Mării Negre cu „lacul NATO”

481
Șeful grupului de lucru pe probleme juridice internaționale la reprezentarea permanentă a Crimeii pe lângă președintele Rusiei, a comentat el afirmațiile ministrului român de externe Bogdan Aurescu , care a spus că Marea Neagră s-a transformat parțial într-un lac NATO.

BUCUREȘTI, 7 mai - Sputnik. Alexander Molokhov, șeful grupului de lucru pe probleme juridice internaționale la reprezentarea permanentă a Crimeii pe lângă președintele Rusiei, a numit „cascadorie provocatoare ” compararea Mării Negre cu „lacul NATO ”.

În acest fel a comentat el afirmațiile ministrului român de externe Bogdan Aurescu, care a spus că Marea Neagră s-a transformat parțial într-un lac NATO, iar securitatea din această regiune a devenit o parte integrantă a securității Alianței Nord-Atlantice.

"Crimeenii nu pot să nu fie indignați de un astfel de truc provocator al unui diplomat occidental de rang înalt", a declarat Molokhov pentru RIA Novosti.

Potrivit acestuia, acumularea prezenței alianței în Marea Neagră și activitatea serviciilor sale de informații au crescut semnificativ în ultimii ani.

"Flota noastră de la Marea Neagră nu va permite niciodată navelor NATO să domine Marea Neagră, indiferent cât de mult doresc să își extindă expansiunea în această regiune", a subliniat Molokhov.

În ultimii ani, Rusia declară o activitate NATO fără precedent de-a lungul frontierelor sale occidentale. Alianța extinde astfel de inițiative și o numește „descurajarea agresiunii rusești”.

Ministerul rus de Externe a menționat că Moscova va lua în considerare NATO în politica sa externă și în planificarea sa militară, iar Kremlinul a subliniat că Rusia nu amenință pe nimeni, dar nu va ignora acțiunile potențial periculoase pentru interesele sale.

481
Tagurile:
Crimeea, NATO

Загрузка...
Государственный визит президента РФ В. Путина в Китай

"America este departe!"Japonezii s-au speriat de alianța Rusiei și Chinei în caz de război

196
(reînnoit 10:26 08.05.2021)
Japonezii au comentat rezultatele reuniunii miniștrilor de externe G7 de la Londra și și-au exprimat îngrijorarea cu privire la apropierea dintre Moscova și Beijing.

BUCUREȘTI, 8 mai - Sputnik. Cititorii portalului japonez Yahoo News Japan au comentat rezultatele reuniunii miniștrilor de externe G7 de la Londra și și-au exprimat îngrijorarea cu privire la apropierea dintre Moscova și Beijing.

Portalul a atras atenția asupra comunicatului final, în care Rusia și China au fost numite printre „cele mai mari amenințări la adresa lumii”. Cu toate acestea, potrivit unui număr de utilizatori, în scenariul unui conflict armat din regiunea Asia-Pacific, izolarea celor două țări poate juca o glumă crudă cu Tokyo.

"Japonia este strânsă între ele, ca între ciocan și nicovală! America și Occidentul sunt departe, dar Japonia este chiar aici! În cazul un conflict militar, Japonia se va afla într-o situație extrem de periculoasă și este puțin probabil să iasă din el! Trebuie să ne gândim la asta! "- crede unul dintre comentatori.

"Cu astfel de declarații, aruncăm Rusia și China, una în brațele celeilalte!Iar situația din Japonia nu devine mai sigură și mai stabilă, ci, dimpotrivă, mai tensionată și periculoasă! "- a comentat un alt utilizator.

În timp ce alți comentatori s-au plâns că astfel de declarații rămân doar pe hârtie și nu duc la acțiuni concrete.

„Toate aceste reuniuni și întâlniri ale Grupului celor Șapte se încheie în același mod - cu careva declarații ”, a reacționat un alt cititor.

"Până acum, toate aceste declarații formidabile împotriva Chinei și Rusiei sunt mai mult pe hârtie. Acțiunile concrete nu sunt deosebit de vizibile!" - a subliniat utilizatorul.

Printre cititori au fost și cei care au cerut stabilirea unor relații bilaterale între Rusia și Japonia.

"În loc să transforme Rusia într-un dușman și să o trateze ca atare, este mai bine ar încerca să o atragă de partea occidentală!" - este sigur un alt utilizator.

"Ne concentrăm pe prieteni îndepărtați și neglijăm țările apropiate. Avem relații teribile cu vecinii noștri - China, Rusia, Coreea de Sud și RPDC", se arată indignat comentatorul.

Un utilizator a ajuns la concluzia că, după ce Joe Biden a ajuns la putere, Statele Unite au început să revendice din ce în ce mai mult hegemonia globală. În opinia sa, liderul american „creează dușmani pentru Washington, pe care el însuși îl atacă”.

"Avem legături economice uriașe cu China și acestea pot deveni mai active cu Rusia. A urma o cale oarbă în urma politicii SUA se poate termina cu o înfrângere pentru Japonia!" - a conchis el.

196
Tagurile:
China, Rusia, Japonezi

Загрузка...