Triumful mexicanilor

Campionatul Mondial din Rusia, 17 iunie. Ziua semi-surprizei și a Miracolului Mexican

158
(reînnoit 15:44 18.06.2018)
Meciurile zilei, Costa Rica-Serbia 0-1, Germania-Mexic 0-1 și Brazilia-Elveția 1-1, au arătat că egalitățile, cel puțin la acest turneu, sunt pasăre rară. Deocamdată au fost doar două, iar punctele prețioase le-au pierdut echipele super-vedetelor Messi și Neymar.

BUCUREȘTI, 17 iun — Sputnik. Victoria, oricum ar fie ea, este un balsam pentru învingători și un agent toxic pentru cei care au ratat-o. Uneori și un egal are același efect, dacă a fost nesperat. Dar spectatorul, mai ales cel dezinteresat, pune prețul lui pe fiecare rezultat, pe modul și golurile prin care a fost obținut.

Costa Rica, în pofida celor care mizau pe experiența ei competițională, nu a sclipit în partida de debut, sârbii păreau mai consistenți și întrebarea era doar dacă ei vor reuși să treacă pe tabelă  confirmarea acestui fapt. A venit momentul în care Colarov, cu multă abilitate, a transformat o lovitură liberă. Apoi a urmat faza de contracarare a replicii adversarilor care au demonstrat insistență, nu și convingere că le va reuși ceva.

Reprezentația adusă în scenă de cele două trupe nu s-a ridicat la nivelul de spectacol.

Costa Rica - Serbia, golul victoriei
© Sputnik / Виталий Тимкив
Costa Rica - Serbia, golul victoriei

 

Mexicul a fost a doua selecționată chemată să apere azi prestigiul fotbalului centro-american. Misiunea părea imposibilă, având în vedere cu cine trebuia să se confrunte. Meciul, din start, dădea senzația de deja vu, dar — numai în ceea ce privește distrbuția. De ambele părți — nume cunoscute de ani de zile, cel puțin de la Campionatul Mondial de acum 4 ani. Dar echipele nu erau cele de odinioară. Aztecii s-au arătat nu numai extrem de bine echilibrați și spectaculoși, cum îi știam, dar și foarte maturi.  Au făcut ceea ce nu a putut Costa Rica, s-au impus în fața unei selecționate europene, și nu o oarecare, ci campioana mondială în exercițiu.

Printr-un gol frumos, creat de toată echipa, iar apoi apărat cu calm și îndemânare în fața unei Germanii care, cel puțin azi, nu a fost o nici o echipă-vedetă, nici una cu veritabile vedete.

Marea surpriză, așteptată de toată lumea, s-a produs acolo unde nimeni nu credea!

Golul mexicanilor
© Sputnik / Алексей Куденко
Golul mexicanilor

Brazilia, bucuroasă de corecția pe care au primit-o nemții, a început în forță și a materializat superioritatea sa într-un gol de toată splendoarea. Temelia fiind pusă, era necesară încă o reușită care părea că va pica mai mult sau mai puțin repede. Dar, deloc surprinzător, elvețienii, imunizați de tentativele neconcludente ale adversarilor, au îndrăznit să-și caute norocul la poarta opusă. Și l-au găsit după un corner, transformat cu fault în atac, dar validat de arbitru. Asaltul disperat al brazilienilor s-a dovedit a fi absolut steril. Un gol frumos și unul dubios, dar tot 1-1 a rămas.

Prestația pentacampionilor mondiali, ca și partida în ansamblu, au lăsat un postgust de migdale — dulceag-amărâu. Neymar și coechipierii lui au evitat figura lamentabilă a nemților, dau au repetat debutul șters al argentinienilor. 

Golul egalizator
© Sputnik / Евгения Новоженина
Golul egalizator

Pronosticul Sputnik România pentru meciurile de azi, trebuie s-o recunoaștem, s-a confirmat în foarte mică măsură. Dar să ne judece doar cei care au afirmat sus și tare că Argentina, Brazilia și, mai ales, Germania vor păși în turneu cu stângul!

158
Tagurile:
17 iunie, cronică, CM 2018, Rusia
Тема:
Panoramic: Cupa Mondială din Rusia 2018 (129)
Tematic
Campionatul Mondial de fotbal, ziua a 4-a. Programul meciurilor și prognoza noastră
Campionatul Mondial din Rusia, 16 iunie. Ziua VAR și a penaltiurilor în lanț
Campionatul Mondial de fotbal, ziua a treia. Programul meciurilor și prognoza noastră
Campionatul Mondial din Rusia, ziua a doua. Portugalia-Spania, super cireașa de pe tort
Campionatul Mondial de fotbal 2018, ziua a doua. Programul meciurilor și prognoza noastră
Rusia începe în forță, 5-0 cu Arabia Saudită, Mondialul promite să fie extrem de captivant

Загрузка...