Vladimir Putin în cadrul Liniei Direct, 7 iunie 2018

Putin a povestit cu cine dintre lideri străini e „per tu”

455
Președintele rus, Vladimir Putin, a povestit cu cine din liderii străini discută neformal și cui se adresează cu formula “dumneavostră”.

BUCUREȘTI, 7 iun — Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a povestit cu cine din colegii săi străini discută "per tu", iar cu cine cu "dumneavoastră".

"Din câte știți, în limba engleză nu există astfel de formule, acolo toți sunt „you". E mult mai simplu decât în franceză, germană și alte limbi unde există "dumneavoastră" și "tu", iar cu mulți dintre colegi avem niște relații personale neformale apropiate. Iată de ce, spre exemplu, cu premierul Japoniei discut per tu, precum și cu cancelarul Germaniei, cu președintele Franței", a spus președintele în cadrul „Liniei Directe" de astăzi.

În același timp, el a menționat că se adresează unor colegi străini doar cu "dumneavoastră", cum ar fi președintele Cehiei, pentru că Milos Zeman este mai în vârstă.

"Cred că procedez corect atunci când mă adresez lui cu "dumneavoastră". Multora, aproape tuturor, le spun pe nume. În opinia mea, cred că e un lucru foarte important, pentru că, la nivelul în care activăm, respectul reciproc trebuie să fie păstrat în orice circumstanțe, e un instrument foarte bun pentru soluționarea unor probleme interstatale importante", a conchis șeful statului rus.

455
Tagurile:
dumneavoastră, Per tu, Linia directă, Vladimir Putin, Rusia
Tematic
Putin și Trump, la „per tu”? Cum a răspuns președintele rus la această întrebare
”Dragă Vladimir”: Netul face haz de familiarismul lui Macron
Putin a explicat de ce nu există conflicte globale
Putin, despre politica SUA față de UE: De ce? Oare ei "au anexat Crimeea"?
Putin a răspuns la întrebarea despre al III-lea război mondial

Загрузка...