Прямая линия с президентом России Владимиром Путиным

Putin a explicat de ce nu există conflicte globale

342
Evitarea unui conflict global după cel De-Al Doilea Război Mondial a fost posibilă datorită stabilirii a unei parități strategice între marile puteri militare ale lumii, iar astăzi SUA încearcă să distrugă această paritate.

BUCUREȘTI, 7 iun — Sputnik. Fiind întrebat în cadrul "Liniei Directe" despre posibilitatea declanșării unui nou război mondial, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a declarat că lipsa conflictelor globale se datorează stabilirii unei parități strategice între marile puteri militare ale lumii.

"Apropo, faptul că existăm după cel De-Al Doilea Război Mondial în condiții unei păci globale relative, chiar dacă, din când în când, izbucnesc conflicte regionale — este suficient să ne amintim de războiul din Vietnam sau conflictul din peninsula Coreeană, iar acum avem conflicte în Orientul Apropiat, ba Irak, ba Libia sau alte conflicte. Cu toate acestea, lipsește un conflict global. De ce? Pentru că marile puteri militare ai lumii au stabilit o paritate strategică", a declarat președintele rus.

"Oricât de neplăcut ar suna ceea ce spun, însă acesta este adevărul — frica distrugerii reciproce îi face pe toți participanții la dialogul internațional și principalele puteri militare să se abțină de la mișcări bruște și îi determină să se respecte reciproc", a spus șeful statului rus.

Potrivit lui Putin, denunțarea Tratatul rachetelor anti-balistice de către SUA reprezintă "o tentativă de a distruge această paritate strategică", iar Rusia răspunde la astfel de acțiuni.

342
Tagurile:
Tratatul rachetelor anti-balistice, Linia directă, Al treilea război mondial, Vladimir Putin, Rusia, SUA
Tematic
Putin, despre politica SUA față de UE: De ce? Oare ei "au anexat Crimeea"?
Putin a răspuns la întrebarea despre al III-lea război mondial
„Linie directă”: Putin va discuta cu cetățenii ruși
Putin: Vom contribui ca summitul Trump - Kim Jong-un să se desfășoare cu succes
Gazprom și OMV au semnat un contract după negocierile între Putin și Kurz
Putin: Austria susține proiectul Nord Stream-2
La Viena au început negocierile între Putin și Van der Bellen
Rusia nu încearcă să divizeze UE - e cel mai mare partener comercial - Putin
Putin a aprobat măsurile de răspuns la sancțiunile antirusești
Putin a explicat de ce este amânată întrevederea cu Trump
Mobilizare la Viena, consolidarea supravegherii spațiului aerian în ziua vizitei lui Putin
Un cargobot în Marea Bering

Un cargobot rusesc a naufragiat în Marea Neagră

67
Un cargobot rusesc a naufragiat în Marea Neagră, în apropiere de țărmul Turciei. A fost inițiată o operațiune de salvare.

BUCUREȘTI, 17 ian – Sputnik. Un cargobot a naufragiat în Marea Neagră, în apropierea de țărmul Turciei, a declarat guvernatorul provinciei Bartın, Sinan Güner.

“În zona Inkumul a provinciei noastre a naufragiat un cargobot sub pavilion rusesc. Demarăm o operațiune de salvare a celor 15 membri ai echipajului, care se află pe trei bărci de salvare”, a declarat el, fiind citat de agenția Anadolu.

Potrivit guvernatorului, nu există informații despre persoane decedate. Operațiunea de salvare este complicată de condiții meteo nefavorabile.

67
Tematic
Turcia a descoperit noi zăcăminte de gaz în Marea Neagră
Stoltenberg îndeamnă la consolidarea prezenței NATO în Marea Neagră
NATO se extinde în Marea Neagră: Va fi oare strâmtorată Rusia în Crimeea

Загрузка...

Rusia se retrage din acordul Cer Deschis

87
(reînnoit 02:29 17.01.2021)
Rusia se retrage din acordul Cer Deschis. Pe 15 ianuarie, Ministerul rus al Afacerilor Externe a anunțat că Moscova demarează procedurile interne pentru retragerea din înțelegere.

Potrivit comunicatului diplomației ruse, decizia este legată de lipsa unor progrese în păstrarea documentului.

Acordul Cer Deschis a fost semnat în 1992. 34 de state au fost parte a acestui document, însă în noiembrie 2020, SUA s-au retras oficial din acord, acuzând Rusia de nerespectarea condițiilor lui. Moscova a declarat că Washingtonul a părăsit înțelegerea sub pretexte false. Vor mai exista zboruri de observare și cum se va schimba securitatea globală – urmăriți în materialul video realizat de Sputnik.

87

Загрузка...
Elevi

Romaniuc: “Numirile din pixul inspectorului general, eliminate”

13
Fostul inspector școlar general susține că, în urma discuțiilor purtate cu profesori, cu părinți și cu elevi, în legătură cu numirea directorilor, după ce li s-au încheiat mandatelor, a ajuns la câteva concluzii. Care sunt acestea.

BUCUREȘTI, 17 ian – Sputnik. Liliana Romaniuc, fost inspector școlar general și o voce importantă în mediul educațional prezintă câteva concluzii referitoare la numirea directorilor de școli după încheierea mandatelor. Aceste concluzii sunt rezultatul discuțiilor purtate cu profesori, părinți și elevi.

”Numirile din pixul inspectorului general trebuie eliminate cât mai repede posibil. Am auzit despre situații în care inspectorul general nu s-a consultat nici măcar cu adjuncții”, scrie Liliana Romaniuc.

Aceasta susține că Legea educației, din ianuarie 2011, prevedea foarte clar ce se întâmplă la finalizarea mandatului directorului: Consiliul de Administrație numește persoana care va ocupa funcția de director, până la organizarea concursului.

De asemenea, concursul pentru ocuparea funcției de director trebuie să fie organizat la nivelul școlii, de către Consiliul de Administrație - entitatea care cuprinde reprezentanții tuturor beneficiarilor direcți sau indirecți ai educației: elevi, părinți, comunitate locală, profesori. În opinia Lilianei Romaniuc, procesul trebuie să fie mai mult decât un concurs...

”Nu știu când vom ajunge la această decizie, dar e bine să începem să ne pregătim pentru ea. Asta și pentru că directorii și profesorii spun că își doresc autonomia școlilor, și e bine ca școlile să aibă autonomie”, a adăugat fostul inspector școlar general.

O altă concluzie se referă la reformarea sau transformarea din temelii a CNEME - Corpul Național al Experților în Management Educațional.

Directorii unităților de învățământ au nevoie de formare consistentă pentru a ajunge în această entitate profesională.

Romaniuc a făcut o paralelă cu Corpul Experților Contabili, structură profesională în care se intră foarte greu. Este, de asemenea, o structură cu un grad înalt de competență.

În opinia expertului, cam așa ceva ar trebui să avem și pentru directorii de școli;

Profesionalizarea managementului școlilor și reformarea/transformarea inspectoratelor sunt provocări mari, dar care, dacă sunt depășite, pot contribui la îmbunătățirea calității școlilor noastre, mai este de părere Liliana Romaniuc.

Fostul inspector școlar general și-a exprimat încrederea că se poate ajunge la acest deziderat cu răbdare, înțelepciune, profesionalism, decizii transparente, fundamentate pe studii și cu implicarea specialiștilor din educație.

”Ce a fost și ce este știm, important este să începem să privim către alte abordări. Nu peste noapte și nu fără resurse!”, a punctat Romaniuc.

Fostul inspector școlar general a reluat o idee enunțată anterior potrivit căreia un director nu trebuie să aibă mai mult de două mandate la aceeași unitate de învățământ.

13
Tagurile:
Școala

Загрузка...