Vizita lui Serghei Lavrov în Coreea de Nord

Lavrov s-a întâlnit cu Kim Jong-un la Phenian, l-a invitat la Moscova (VIDEO)

109
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a avut deja câteva strângeri de mâini cu Kim Jong-un în timpul vizitei sale la Phenian, joi. Din imaginile video de poate vedea că cei doi s-au angajat într-un protocol diplomatic plăcut.

BUCUREȘTI, 31 mai — Sputnik. Într-una dintre fotografii, Lavrov are o expresie relaxată, naturală, în timp ce Kim se pare că a adoptat o abordare mai formală în fotografie. Diplomatul rus se află în capitala nord-coreeană pentru a purta discuții cu înalți oficiali, menite să sprijine negocierile și dezescaladarea pe Peninsula Coreeană.

Визит главы МИД РФ С. Лаврова в Северную Корею
ТАСС/POOL
Визит главы МИД РФ С. Лаврова в Северную Корею

​Lavrov și liderul Coreei de Nord au promis să depună toate eforturile pentru a asigura discuțiile de pace în a ușura nodul coreean. Data viitoare, ambii ar putea purta discuții la Moscova, deoarece Lavrov l-a invitat pe Kim să întreprindă o vizită în Rusia.

"Vom fi fericiți dacă veți veni în vizită", a spus Lavrov, iar Kim a trimis, la rândul său, salutări președintelui rus Vladimir Putin.

În timpul vizitei sale, Lavrov s-a întâlnit și cu omologul său nord-coreean Ri Yong-ho. Diplomatul rus a avertizat că scopul final al denuclearizării coreene nu poate fi atins atâta timp cât sunt aplicate sancțiuni împotriva Phenianului.

Rusia este pregătită să sprijine orice "acorduri concrete" care ar putea rezulta în urma negocierilor în cadrul ONU, cu condiția ca acestea "să răspundă intereselor tuturor părților implicate, inclusiv ale RPDC".

109
Тема:
Situația în jurul Coreei de Nord (221)
Tematic
Ministrul rus de Externe cheamă la ridicarea treptată a sancţiunilor în Coreea de Nord

Загрузка...