Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse

Peskov: Dislocarea bazei SUA în Polonia va atrage acțiuni de răspuns din partea Rusiei

280
(reînnoit 19:03 28.05.2018)
Purtătorul de cuvânt al Președintelui Federației Ruse a declarat că apropierea infrastructurii NATO de frontierele Federației Ruse nu contribuie la stabilitatea pe continent.

BUCUREȘTI, 28 mai — Sputnik. Dislocarea bazei militare americane în Polonia este o decizie suverană a Varșoviei, însă va atrage acțiuni de răspuns din partea Rusiei, a declarat luni Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, citat de RIA Novosti.

Anterior, publicația „Politico" a comunicat, făcând referire la documentele Ministerului Apărării al Poloniei, că Varșovia este gata să achite două miliarde de dolari pentru crearea unei baze militare a SUA pe teritoriul țării, explicând acest lucru prin „necesitatea stringentă ca o divizie militară a SUA să se afle permanent în Polonia". Publicația afirmă că Polonia este gata „să împartă povara cheltuielilor pentru apărare și astfel să facă decizia mai rentabilă pentru guvernul SUA".

„Depinde ce fel de bază va fi aceasta. În general, când constatăm o expansiune treptată a structurii militare NATO în direcția frontierelor noastre, o apropiere nemijlocită a structurii militare NATO de frontierele noastre, acest lucru, desigur, nu contribuie în nici un caz la securitatea și stabilitatea pe continent, dimpotrivă, aceste acțiuni expansioniste generează, inevitabil, contraacțiuni din partea Rusiei pentru a echilibra de fiecare dată paritatea încălcată în asemenea mod", a spus Peskov.

El a subliniat că astfel de decizii țin de dreptul suveran al oricărei țări, însă „consecințele pentru atmosfera generală a securității pe continent sunt evidente".

280
Tagurile:
reacție, Amplasare, bază militară americană, Dmitri Peskov, Polonia, Rusia
Tematic
Peskov: ”Putin știe ce are de facut, în continuare, ca președinte al Rusiei”
Peskov, despre posibila reacție a Rusiei la acțiunile SUA
Peskov: Putin preferă nu doar șahul clasic, dar și cel geopolitic

Загрузка...