Ракета Авангард

Arma hipersonică rusă creează panică agențiilor americane de informații

706
(reînnoit 20:14 18.05.2018)
Serviciile de informații americane ar aştepta cu îngrijorare punerea în funcţiune a rachetelor ruseşti Avangard.

BUCUREŞTI, 18 mai — Sputnik, Doina Crainic. O armă rusească hipersonică capabilă să evite sistemul american de apărare antiaeriană va fi pusă în funcțiune în 2020, relatează CNBC, referindu-se la surse care au consultat rapoarte ale serviciilor de informații despre acest subiect.

Este vorba de sistemul Avangard. Această rachetă hipersonică, capabilă să se deplaseze cu o viteză de douăzeci de ori mai mare decât cea a sunetului, a fost prezentată de Vladimir Putin pe 1 martie în timpul discursului său anual în faţa parlamentului.

Potrivit presei americane, în 2016, Moscova a efectuat cu succes două teste ale acestei noi arme. O a treia încercare, în octombrie 2017, nu a avut succes deoarece racheta s-a prăbușit înainte de atingerea țintei.

Thomas Karako, șeful proiectului privind apărarea anti-rachete balistice, de la Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale (CSIS), consideră că sistemul de apărare antiaeriană al SUA nu este capabil să facă faţă unei arme Avangard, îndemnând la introducerea de schimbări în strategia de apărare antirachetă.

„Nu putem amâna schimbările [ce trebuie făcute] în strategia de apărare antirachetă. Foarte rău că am lăsat Rusia să meargă atât de departe", a avertizat expertul american.

Anterior, CNBC a publicat un articol în care se spunea că experții SUA susţin că Washingtonul a urmărit un scop diferit de cel al Moscovei sau al Beijingului în domeniul armelor hipersonice. Se sugera că Statele Unite s-au oferit să utilizeze rachete hipersone ca purtătoare de arme convenționale, în timp ce celelalte două țări s-au concentrat asupra încărcăturilor nucleare.

Totuşi, expertul militar rus Victor Baranets a spus că armele hiposonice rusești sunt mult mai rapide decât cele americane.

706
Tagurile:
rachete, avangard, Rusia
Тема:
Industria militară rusă (123)
Tematic
Putin: Rachetele Kalibr se vor află permanent în Marea Mediterană
Siria a doborât jumătate din rachetele lansate de Israel noaptea trecută
SUA sunt vulnerabile în fața rachetelor rusești „Kinjal”
Racheta hipersonică Kinjal: Demonstrare în premieră la parada de 9 mai
Un tir cu rachete, cel mai bun salut? Kim Jong-un deja crede altfel

Загрузка...