Cancelarul german Angela Merkel în timpul vizitei oficiale la Soci, Rusia

Merkel a menționat rolul Rusiei în interesele strategice ale Germaniei

276
(reînnoit 18:26 18.05.2018)
Cancelarul german, Angela Merkel a menționat că întreținerea unor relații bune cu Federația Rusă face parte din interesele strategice ale Germaniei.

BUCUREȘTI, 18 mai — Sputnik. Întreținerea unor relații bune cu Rusia face parte din interesele strategice ale Germaniei, a declarat cancelarul Angela Merkel vineri, după o întrevedere cu președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Putin a întâmpinat-o pe Merkel cu un buchet de flori
© Sputnik / Сергей Гунеев

"Avem niște interese strategice care implică întreținerea unor relații bune cu Rusia, iar eu chiar și în cele mai complicate momente m-am pronunțat întotdeauna pentru ca, spre exemplu, Consiliul Rusia-NATO să-și continue activitatea, să fie menținute contactele din partea UE", a spus Merkel.

Ea a menționat că menținerea unui dialog este vitală.

"Societatea civilă din țările noastre menține relații extinse, e o cooperare, o cooperare germane-rusă. Ea trebuie să reziste în ciuda tuturor dezacordurilor, a unor dezacorduri foarte principiale. Voi sublinia din nou că în cazul în care dorim să rezolvăm niște probleme, trebuie să comunicăm, să purtăm un dialog", a adăugat Merkel.

276
Tagurile:
relații bilaterale, NATO, Angela Merkel, Vladimir Putin, Rusia, Germania
Tematic
Putin a întâmpinat-o pe Merkel cu un buchet de flori
Merkel a anunțat despre ce va discuta astăzi cu Putin
Merkel și Putin se vor întâlni la Soci
Mass-media: Trump a întrebat-o pe Merkel cum să se comporte cu Putin
Merkel a anunțat că se va întâlni în curând cu Putin
Putin a discutat cu Merkel despre atacurile SUA asupra Siriei. Ce au convenit
Putin-Merkel: Despre Siria, Donbas și Nord Stream 2
Un videoclip cu Putin, Merkel și Trump face furori pe YouTube
Vladimir Putin și Angela Merkel au avut o convorbire telefonică
Sputnik V

Noi date: Sputnik V, eficient în proporție de 97,6%

83
Analiza ultimelor date 3,8 milioane de persoane vaccinate arată că eficiența vaccinului rusesc Sputnik V este de 97,6 la sută.

BUCUREȘTI, 19 apr – Sputnik. Eficaсitatea vaccinului rusesc împotriva coronavirusului Sputnik V constituie 97,6 la sută, potrivit rezultatelor analizei datelor a 3,8 milioane de ruși vaccinați, a anunța Centrul Gamaleia și Fundația Rusă pentru Investiții Directe.

Într-o declarație comună, se susține că în Rusia este gestionat un registru a persoanelor care au fost vaccinate, precum și a cetățenilor care s-au îmbolnăvit de COVID-19.

“Potrivit datelor cu privire la vaccinarea a 3,8 milioane de ruși, vaccinați în totalitate cu ambele componente în perioada 5 decembrie 2020 și 31 martie 2021 în cadrul programului de imunizare în masa a cetățenilor, morbiditatea din a 35-a zi de la prima injecție a constituit 0,027 la sută”, se menționează în comunicat.

Potrivit președintelui RFPI, Kirill Dmitriev, datele publicate de revista medicală The Lancet demonstrau o eficiență a vaccinului de 91,6 la sută.

“Așa cum arată analizele datelor a îmbolnăvirii aproximativ a 4 milioane de persoane vaccinate, eficiența vaccinului este mai mare și ajunge la 97,6 la sută. Astfel de indicatori permit să susține cu încredere că Sputnik V asigura una din cele mai bune protecția împotriva coronavirusului, din toate vaccinurile din lume”, a declarat el.

Totodată, în opinia directorului Centrului Gamaleia, Aleksandr Ghințburg, eficiența reală a vaccinului “ar putea fi mai mare decât arată rezultatelor analizelor existente”, pentru că datele sistemului de contabilizare a numărului bolnavilor “admit o distanță temporară între prelevarea probelor (data reală a îmbolnăvirii) și diagnosticarea”.

Pe 2 februarie, una din cele mai prestigioase publicații științifice medicale, The Lancet, a publicat un material în care se afirmă că vaccinul rus Sputnik V poate asigura o protecție deplină în cazul infectării cu coronavirus.

83
Tagurile:
vaccin, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V
Tematic
O regiune din Franța a făcut o precomandă pentru Sputnik V
Austria aprobă achiziționarea a unui milion de doze de Sputnik V
India a aprobat solicitarea pentru autorizarea Sputnik V

Загрузка...
MiG-31

Un MiG-31 a interceptat avioanele SUA și Norvegiei deasupra Mării Barents

306
Două avioane de patrulare, al SUA și Norvegiei, au fost îndepărtate de frontiera rusă de un MiG-31 în spațiul aerian deasupra Mării Barents.

BUCUREȘTI, 19 apr – Sputnik. Avionul rusesc de luptă MiG-31 a interceptat deasupra Mării Barents avioanele de patrulă ale SUA și Norvegiei, care au fost nevoite să facă cale întoarsă, a anunțat Centrul Național de Control asupra Apărării (din cadrul Ministerului Apărării al Rusiei).

Potrivit Centrului, pe 19 aprilie, radarele rusești au detectat în spațiul aerian al Mării Barents două ținte aeriene care se apropiau de frontiera de stat a Rusiei.

“În scopul identificării țintelor aeriene și prevenirea violării frontierei de stat, a fost ridicat în aer avionul de luptă MiG-31 din componența apărării antiaeriene a Flotei Nordului. Echipajul avionului a identificat țintele drept un avion al aviației de patrulare P-8A Poseidon al forțelor aeriene ale SUA și avionul aviației de patrulare P-3C Orion, al forțelor aeriene ale Norgeviei și le-a escortat deasupra bazinului Mării Baltice”, a anunțat Centrul.

Militarii ruși au specificat că după “ce avioanele militare străine s-a îndepărtat de frontiera de stat a Rusiei, avioanele rusești au revenit cu bine la aerodrom, iar încălcarea frontierei nu a fost admisă”.

Centrul Național de Control asupra Apărării a adăugat că zborul avionului rusesc de luptă a fost efectuat în strictă conformitate cu regulile internaționale de utilizare a spațiului aerian.

306
Tagurile:
Marea Barents, Norvegia, SUA, Rusia
Tematic
„Interceptarea este imposibilă”: cu ce vor fi echipate noile nave rusești
Tensiunile dintre Washington și Moscova - avion de recunoaștere al SUA, interceptat -VIDEO
Avion de recunoaștere al SUA, interceptat îndreptându-se către frontierele rusești – VIDEO

Загрузка...

Avioanele de cercetare NATO efectuează zboruri frecvente în apropierea frontierelor Rusiei

0
Avioanele NATO și-au bătut propriul record în ultima săptămână. S-au apropiat de granițele rusești de 58 de ori. Potrivit Ministerului Apărării al Rusiei, cercetașii străini organizau provocări deliberate.

Au zburat într-atât de aproape, încât rușii au fost nevoiți să ridice în cer avioane de vânătoare și să alunge aviația Alianței. Ce încearcă să descopere avioanele NATO pe coasta peninsulei Kamceatka și pe coasta Mării Negre? Și de ce monitorizează linia de demarcație dintre Ucraina și republicile nerecunoscute din Donbas?

0
Tagurile:
Rusia, NATO, avioane

Загрузка...