Vizita delegației românești în orașul Astrahan

România își va dezvolta relațiile cu regiunea Astrahan din Rusia

207
(reînnoit 14:52 18.05.2018)
România intenționează să-și dezvolte relațiile cu regiunea rusă Astrahan, în domeniile economic, turismului și culturii.

BUCUREȘTI, 18 mai — Sputnik. Pe 17 mai, ambasadorul României în Rusia, Vasile Soare, și consulul României în Rostov pe Don, Paul Ananie, au avut o întrevedere cu ministrul relațiilor internaționale și relațiile economice externe a regiunii Astrahan, Denis Afanasiev. În cadrul întrevederii s-a discutat despre perspectivele cooperării între regiunea Astrahan și România.

Primul pas care ar urma să fie întreprins, potrivit celor două părți, constă în restabilirea contactelor între regiunea Astrahan și județul Galați, care au fost destul de intensive și promițătoare în anii 90 ale secolului XX, însă din anumite motive au fost întrerupte. Ambele regiuni se aseamănă din punct de vedere al structurii economice și particularităților geografice (una este așezată în delta râului Volga, cealaltă în delta Dunării, există o industrie de construcție a navelor etc.).

De asemenea, s-a discutat despre cooperarea în domeniul turismului, unde ambele părți au evidențiat existența mai multor oportunități, luând în considerație posibilitățile unice și diversitățile ofertelor turistice ale regiunii Astrahan.

Un alt domeniu de cooperare între cele două țări, în opinia ambasadorului român, este domeniul culturii. S-a decis ca anul viitor să fie efectuat un schimb de colective muzicale.

O altă propunere care a fost înaintată în timpul discuțiilor a diplomatului român cu reprezentanții autorităților ruse este examinarea posibilității organizării a unor evenimente de către așa structuri interstatale precum "Clubul Mării Negre" (Consiliul de Afaceri al Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră) și Afacerile Caspice (Consiliul Internațional al Camerelor de Comerț și Industrie din Țările Caspice).

Ambasadorul României se află cu o vizită de lucru în regiunea Astrahan în legătură cu ceremonia de deschidere a monumentului prizonierilor români din cel de-al Doilea Război Mondial, înmormântați la cimitirul Trusovskoye din orașul Astrahan.

207
Tagurile:
turism, Relații economice, Cooperare, Consiliul Internațional al Camerelor de Comerț și Industrie din Țările Caspice, Consiliul de Afaceri al Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră, Paul Ananie, Denis Afanasiev, Vasile Soare, Rostov pe Don, Astrahan, Galați, Rusia, România
Тема:
Relațiile româno-ruse (224)
Tematic
Om de afaceri român: „Piaţa rusă, alternativă de aur pentru România"
Dezvăluirea zilei: România și... o acțiune secretă contra Rusiei?
Moment istoric: Ambasadorii SUA și Rusiei au dat o lecție comună politicienilor români!
O sfântă din Rusia, prăznuită în premieră în România
Liderul chinez trimite un emisar special în România, imediat după vizita în Rusia
Directorul ”Automobile Dacia” din România, va deveni director al ”AvtoVAZ” din Rusia
Ambasadorul României la Moscova a fost convocat la MAE al Rusiei
România se alătură războiului diplomatic împotriva Rusiei
De ce SUA ne sperie cu un război ruso-american în cazul unirii cu România
Iohannis a evitat să răspundă dacă România va adopta măsuri împotriva Rusiei
România vrea să coopereze strâns cu regiunea Tomsk din Rusia
Prezidențialele ruse în România: unde pot vota cetăţenii ruşi
Biserica Ortodoxă Rusă introduce nouă sfinți români în calendarul local
Microbişti români, puteţi intra fără viză în Rusia!
Invitaţiile Rusiei pentru afaceriştii români, blocate la Ministerul Economiei
Ford va exporta către Europa și din Rusia, nu numai din România
Dodon despre unirea cu România, NATO, Ortodoxie și relația cu Rusia
Românii aleg tot mai des Rusia
România, ţinta unui atac hibrid de tip nou din partea Rusiei - mass-media

Загрузка...