Vizita delegației românești în orașul Astrahan

România își va dezvolta relațiile cu regiunea Astrahan din Rusia

245
(reînnoit 14:52 18.05.2018)
România intenționează să-și dezvolte relațiile cu regiunea rusă Astrahan, în domeniile economic, turismului și culturii.

BUCUREȘTI, 18 mai — Sputnik. Pe 17 mai, ambasadorul României în Rusia, Vasile Soare, și consulul României în Rostov pe Don, Paul Ananie, au avut o întrevedere cu ministrul relațiilor internaționale și relațiile economice externe a regiunii Astrahan, Denis Afanasiev. În cadrul întrevederii s-a discutat despre perspectivele cooperării între regiunea Astrahan și România.

Primul pas care ar urma să fie întreprins, potrivit celor două părți, constă în restabilirea contactelor între regiunea Astrahan și județul Galați, care au fost destul de intensive și promițătoare în anii 90 ale secolului XX, însă din anumite motive au fost întrerupte. Ambele regiuni se aseamănă din punct de vedere al structurii economice și particularităților geografice (una este așezată în delta râului Volga, cealaltă în delta Dunării, există o industrie de construcție a navelor etc.).

De asemenea, s-a discutat despre cooperarea în domeniul turismului, unde ambele părți au evidențiat existența mai multor oportunități, luând în considerație posibilitățile unice și diversitățile ofertelor turistice ale regiunii Astrahan.

Un alt domeniu de cooperare între cele două țări, în opinia ambasadorului român, este domeniul culturii. S-a decis ca anul viitor să fie efectuat un schimb de colective muzicale.

O altă propunere care a fost înaintată în timpul discuțiilor a diplomatului român cu reprezentanții autorităților ruse este examinarea posibilității organizării a unor evenimente de către așa structuri interstatale precum "Clubul Mării Negre" (Consiliul de Afaceri al Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră) și Afacerile Caspice (Consiliul Internațional al Camerelor de Comerț și Industrie din Țările Caspice).

Ambasadorul României se află cu o vizită de lucru în regiunea Astrahan în legătură cu ceremonia de deschidere a monumentului prizonierilor români din cel de-al Doilea Război Mondial, înmormântați la cimitirul Trusovskoye din orașul Astrahan.

245
Tagurile:
turism, Relații economice, Cooperare, Consiliul Internațional al Camerelor de Comerț și Industrie din Țările Caspice, Consiliul de Afaceri al Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră, Paul Ananie, Denis Afanasiev, Vasile Soare, Rostov pe Don, Astrahan, Galați, Rusia, România
Тема:
Relațiile româno-ruse (255)
Tematic
Om de afaceri român: „Piaţa rusă, alternativă de aur pentru România"
Dezvăluirea zilei: România și... o acțiune secretă contra Rusiei?
Moment istoric: Ambasadorii SUA și Rusiei au dat o lecție comună politicienilor români!
O sfântă din Rusia, prăznuită în premieră în România
Liderul chinez trimite un emisar special în România, imediat după vizita în Rusia
Directorul ”Automobile Dacia” din România, va deveni director al ”AvtoVAZ” din Rusia
Ambasadorul României la Moscova a fost convocat la MAE al Rusiei
România se alătură războiului diplomatic împotriva Rusiei
De ce SUA ne sperie cu un război ruso-american în cazul unirii cu România
Iohannis a evitat să răspundă dacă România va adopta măsuri împotriva Rusiei
România vrea să coopereze strâns cu regiunea Tomsk din Rusia
Prezidențialele ruse în România: unde pot vota cetăţenii ruşi
Biserica Ortodoxă Rusă introduce nouă sfinți români în calendarul local
Microbişti români, puteţi intra fără viză în Rusia!
Invitaţiile Rusiei pentru afaceriştii români, blocate la Ministerul Economiei
Ford va exporta către Europa și din Rusia, nu numai din România
Dodon despre unirea cu România, NATO, Ortodoxie și relația cu Rusia
Românii aleg tot mai des Rusia
România, ţinta unui atac hibrid de tip nou din partea Rusiei - mass-media
Президент РФ Владимир Путин

Putin: activitatea comercială în Uniunea Economică Euroasiatică trebuie restabilită

101
(reînnoit 17:11 20.01.2021)
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a participat la reuniunea dedicată problemelor de integrație în spațiul Uniunii Economice Euroasiatice.

CHIȘINĂU, 20 ian – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat despre necesitatea de a restabili activitatea comercială și despre creșterea ocupării forței de muncă în Uniunea Economică Eurasiatică (UEE) la o întâlnire online dedicată integrării în spațiul UEE.

Путин: выступление на дискуссионном клубе Валдай.
© Sputnik / Алексей Дружинин

Potrivit agenției de presă RIA Novosti, liderul rus a menționat că epidemia de coronavirus și consecințele sale au afectat sfera economică și socială.

"Noi trebuie să ținem cont de aceste lucruri. Produsul intern brut și producția industrială au scăzut. Volumul schimburilor comerciale a scăzut. Ceea ce drept urmare, s-a răsfrânt – din păcate, nici nu a putut să nu se răsfrângă – asupra pieței de muncă", a subliniat Putin.

El a afirmat că, în majoritatea sectoarelor economiei din spațiul UEE, au fost deja create piețe comune și funcționează bine. Dar soluționarea problemelor practice, precum și căutarea modelelor optime continuă, a spus președintele rus.

Drept exemplu de implementare cu succes, el a citat crearea unei piețe unice, a producției și a vânzării de medicamente și dispozitive medicale, subliniind că, în condițiile pandemiei actuale, este necesară coordonarea eficientă a eforturilor țărilor participante, inclusiv în domeniul vânzărilor de medicamente.

"De la 1 ianuarie a acestui an, înregistrarea tuturor medicamentelor în țările Uniunii Economice Euroasiatice se efectuează în conformitate cu reguli și proceduri unice. Cu toții înțelegem că acest lucru este extrem de important anume acum, când țările noastre se confruntă cu o provocare comună – cu o epidemie de coronavirus. Trebuie să coordonăm în mod eficient eforturile pentru a proteja viața și sănătatea cetățenilor noștri", a declarat Vladimir Putin.

Potrivit acestuia, cifra de afaceri comercială reciprocă a țărilor UEE pe parcursul celor șase ani de existență a acestei structuri a crescut cu mai mult de o treime, contrar unor previziuni, a crescut și ponderea țărilor Uniunii în comerțul exterior al Rusiei.

"În acest timp, în ciuda unei conjuncturi externe dificile, am reușit să realizăm multe lucruri. Deci, în 2019, cifra de afaceri comercială reciprocă a statelor Uniunii a crescut cu 35% față de 2015, ajungând la 61,6 miliarde de dolari. Contrar unor previziuni, a crescut și ponderea țărilor UEE în comerțul exterior al Rusiei – de la 7,8% în 2015 la 8,6% în 2020", a spus Putin.

În ansamblu, comerțul exterior al țărilor Uniunii se dezvoltă într-un ritm constant, creșterea acestuia fiind de 27%, a adăugat președintele Federației Ruse. Potrivit acestuia, astfel de dinamici pozitive se datorează, în mare parte, eforturilor comune, menite să elimine barierele din calea circulației mărfurilor, serviciilor, capitalului și forței de muncă între țările UEE.

101
Tagurile:
Uniunea Economică Eurasiatică, Vladimir Putin
Tematic
Putin a dispus vaccinarea în masă a tuturor rușilor
Putin, Aliev și Pașinean au semnat o declarație comună
Putin s-a scufundat în apa rece ca gheața pentru a marca Sărbătoarea Bobotezei - VIDEO

Загрузка...
Duma de stat a Rusiei

Duma de Stat a Rusiei a condamnat dublele standarde ale Occidentului

159
Duma de Stat a Rusiei a adoptat în unanimitate o declarație prin care condamnă politica dublelor standarde, practicată de statele din Occident.

BUCUREȘTI, 20 ian – Sputnik. În cadrul ședinței plenare de miercuri, Duma de Stat a Rusiei a adoptat o declarație în care condamnă politica dublelor standarde, la care recurg tot mai des în Occident pentru a introduce sancțiuni și provoca daune Federației Ruse.

Documentul a fost înaintate în decembrie de fracțiunea Partidului Liberal-Democrat al Rusiei (LDPR).

“Deputații Dumei de Stat a Adunării Federale a Federației Ruse condamnă politica dublelor standarde, utilizate tot mai frecvent în Occident în ultimul timp pentru introducerea unor sancțiuni și restricții ilegale, care contravin normelor internaționale, cu scopul provocării unor daune autorității politice și economiei țării noastre”, se menționează în document.

Parlamentarii menționează că situația din multe țări, care acuză Rusia, lasă de dorit: acolo se observă o divizare a societății, conflicte civile, religioase și rasiale.

Parlamentarii menționează că în multe state europene, în ultimul timp au loc demonstrații în masă: oamenii protestează împotriva măsurilor luate de autorități în legătură cu pandemia de coronavirus. Spre exemplu, la protestele din Germania au participat peste 40 de mii de persoane, iar potrivit unor instituții de presă – peste 200 de mii, în Franța oamenii din toată țara protestează împotriva legii cu privire la securitatea globală. În document se mai menționează că poliția se comportă brutal cu demonstranții, împotriva protestatarilor sunt utilizate tunuri de apă și gaze lacrimogene.

În același timp, subliniază deputații, autoritățile din statele occidentale continuă să “condamne cu furie” acțiunile miliției belaruse și să justifice mulțimile agresive. În legătură cu aceasta, parlamentarii se întreabă de ce la Berlin și Paris poliția acționează chipurile în numele democrației, iar în Belarus, Rusia și China același lucru este calificat ca o subminare a principiilor fundamentale.

“Deputații Dumei de Stat, care reprezintă toate fracțiunile din Dumă, îndeamnă parlamentarii și guvernele statelor lumii să conștientizeze gravitatea politicii dublelor standarde și să dea dovadă de abordări unice în aprecierea unor evenimente de acest fel în propria țară și în afara ei”, se arată în document.

Comentând această declarație, președintele Dumei de Stat, Veaceslav Volodin, a menționat că dublele standarde sunt inacceptabile.

“Ne-am confruntat și în trecut cu duble standarde, și în trecut am fost captivii standardelor duble. Însă viața a aranjat lucrurile în așa fel, încât a devenit evident că aceste duble standarde, pe care le promovau organizațiile internaționale și un șir de stat, s-au prăbușit. Sistemul dezgolit al Statelor Unite doar și-a scos la suprafață toată această politică păguboasă”, a declarat Volodin.

Președintele Dumei a subliniat că atunci când o țară își asumă anumite standard, iar altora le impune altele, e o abordare vădit duplicitară.

“Să ne lămurim unde există libertate. Despre aceasta este vorba, colegi, e o chestiune foarte importantă. Și faptul că am ajuns la un consens aici, când toate fracțiunile s-au pronunțat în favoarea ideii că toate problemele trebuie să fie rezolvate de către poporul țării, nu de statele din afară, e un lucru foarte important. Faptul că astăzi propunem tuturor parlamentelor și statelor să renunțe la standarde duble, condamnându-le, e o chestiune de principiu”, a adăugat Volodin.
159
Tagurile:
Rusia, Duma de Stat
Tematic
Duma de Stat: Mâine vom adopta legea privind patentele - detalii
Duma de Stat a respins ideea adoptării calendarului iulian
Dislocarea dronelor SUA la o bază din România a fost comentată de Duma de Stat

Загрузка...
Vladimir Putin și Joe Biden

Ambasadorul Rusiei în SUA, despre perspectiva unei întrevederi Putin-Biden

0
(reînnoit 08:56 21.01.2021)
Ambasadorul rus la Washington a declarat că perspectiva unei întrevederi între Vladimir Putin și Joe Biden depinde inclusiv de situația epidemică din lume.

Perspectiva unei întâlniri dintre președintele Rusiei, Vladimir Putin, și președintele SUA, Joe Biden, în 2021, depinde inclusiv de situația pandemică din lume, a declarat ambasadorul rus  la Washington, Anatoli Antonov, într-un interviu pentru RIA Novosti.

”În condițiile pandemie,i este dificil să vorbim deocamdată despre perspectivele reluării unor acțiuni tete-a-tete, inclusiv la cel mai înalt nivel. Pornim de la faptul că formarea programului contactelor politice va depinde de normalizarea situației epidemice, asigurarea conținutului unor astfel de întâlniri, posibilitatea comunicării în marja unor evenimente multilaterale”; a spus diplomatul.

Orice planuri urmează să fie discutate și coordonate cu noua administrație a SUA, indiferent de orice situație, a adăugat el.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Casei Albe Jen Psaki a declarat că o discuție telefonică între președinții SUA și Rusiei nu este planificată deocamdată, primele negocieri, potrivit ei, Joe Biden le va avea cu ”partenerii și aliații”.

Până în momentul de față nu au existat contacte între Putin și Biden, însă pe 15 decembrie președintele rus la felicitat pe acesta pentru victoria obținută în alegerile din SUA

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Rusia, SUA, Joe Biden, Vladimir Putin

Загрузка...