Vladimir Putin și Donald Trump

A lui Putin, în comparație cu a lui Trump, totuși e mai ceva (ceva mai...). FOTO

334
(reînnoit 14:39 16.07.2018)
O reputată revista americană i-a pus pe cei doi președinți într-o acerbă competiție a dotărilor.

BUCUREŞTI, 14 mai — Sputnik, Doina Crainic. Într-un articol publicat de Newsweek sunt comparate Cadillac-ul președintelui SUA cu noua limuzină Kortezh fabricată pentru preşedintele Putin.

„Vladimir Putin și Donald Trump au avut o relație interesantă până acum, care adesea a contrazis politica externă tradițională a Statelor Unite, dar care a fascinat lumea. Însă dacă există ceva care unește Kremlinul și Casa Albă este afinitatea lor cu limuzinele de primă clasă", scrie revista americană.

Revista mai menţionează că autovehiculul din cadrul proiectului Kortezh „va fi echipat cu un motor V12 de 6 litri și va avea 860 cai putere, potrivit producătorului său". Numele limuzinei, Aurus, este o combinaţie dintre „aurum" (care înseamna „aur" în latină), și „rus", cu referire la Rusia, mai precizează Newsweek.

Limuzina Aurus, parte a proiectului Kortezh
© Sputnik / Sergei Guneev
Limuzina Aurus, parte a proiectului Kortezh

„Nu este clar dacă Trump a actualizat maşina predecesorului său, dar Carbuzz a acordat anul trecut limuzinei — atunci încă nelansate — a lui Putin trofeul pentru stil", mai scrie Newsweek.

Revista a mai adăugat că The Beast (numele maşinii lui Donald Trump) este mai grea cu o tonă şi jumătate decât Aurus.

„Totuşi, Rusia se poate să nu se menţină în top mult timp", întrucât versiunea actualizată a „The Beast" ar putea fi lansată vara asta, încheie publicația americană.

Cadillac The Beast
© AP Photo / Wilfredo Lee
Cadillac "The Beast"

Noul proiect de limuzină Kortezh fabricată pentru preşedintele rus a fost lansat în ziua reînvestirii lui Vladimir Putin în funcţia de preşedinte, automobilul fiind condus până la Marele Palat al Kremlinului. Proiectul Kortezh a fost dezvoltat de Institutul Central de Cercetare Științifică pentru Automobile şi Motoare din Moscova.

334
Tagurile:
limuzine, comparație, Newsweek, Donald Trump, Vladimir Putin, Rusia, SUA
Tematic
Limuzina „Kortezh” a lui Putin, surprinsă pe VIDEO
Premieră: cu ce a surprins Putin publicul la ceremonia de inaugurare
(VIDEO) Putin a testat noua limuzina rusească destinată conducătorilor statului

Загрузка...