S-300

Kremlinul explică de ce nu va livra sisteme S-300 Siriei

912
(reînnoit 15:42 11.05.2018)
Secretarul de presă al șefului de stat a respins afirmațiile conform cărora decizia a fost luată de curând și a făcut trimitere la o declarație anterioară a unui coleg din administrația președintelui Rusiei.

BUCUREȘTI, 11 mai — Sputnik. Comunicatorul Kremlinului, Dmitri Peskov a exclus ca vizita de lucru, întrepinsă pe 9 mai la Moscova de prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, să fi fost la originea soluției alese.

Posibilitatea fortificării capacității de apărare aeriană a Damascului a reapărut în discursull public după atacul aerian al coaliției americano-britanico-franceze asupra Siriei.

În particular, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a opinat că în aceste circumstanțe Moscova ”nu mai are nici un fel de obligațiuni morale” care să împiedice transmiterea sistemelor S-300 regimului Assad. 

Dmitru Peskov a confirmat această poziție: ”După aplicarea loviturilor aeriene s-a spus că Rusia își rezervă dreptul de a face tot ce consideră de cuviință”.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a făcut trimitere la o declarație a consilierului lui Vladimir Putin, Vladimir Kojin, care a exclus livrarea sistemelor S-300 Siriei, deoarece forțele armate ale țării ”au tot de ce este nevoie”.

”De fapt, Kojin este persoana care supraveghează activitatea comisiei pentru cooperarea tehnico-militară, motiv din care eu, pur și simplu, nu înțeleg ce ași putea comenta. Totul a fost spus foarte clar”, a concluzionat Dmitru Peskov, citat de RIA Novosti.

912
Tagurile:
răspuns negativ, livrare, cauze, S-300, Beniamin Netaniahu, Dmitri Peskov, Vladimir Putin, Israel, Rusia, Siria
Tematic
După ce a adus noi acuzații împotriva Iranului, Netanyahu îl telefonează pe Putin
Serbia intenționează să cumpere sistemul rusesc S-300
SUA pregătesc un atac asupra Siriei: Când se va întâmpla
NATO este îngrijorată de achiziționarea de către Turcia a sistemelor rusești de rachetă

Загрузка...