Imagine din spațiul cosmic

Rusia va acoperi tot Pământul cu un internet de viteză înaltă

353
(reînnoit 21:11 10.05.2018)
Planificăm ca toatâ suprafața planeteri să fie acoperită cu o rețea digitală super-performantă, a anunțat agenția spațială Roskosmos.

BUCUREȘTI, 10 mai — Sputnik. Roskosmos a prezentat un proiect de acoperire a planetei Pământ cu internet de viteză înaltă, se spune într-un comunicat al corporației de stat.

În acest fel, Rusia ar putea face o concurență OneWeb Satellites — un proiect comun al companiilor Airbus și OneWeb, sistemului european de orbită media O3b, deținut de corporația SES, precum și Starlink-ului american, deținut de compania SpaceX a lui Ilon Musk.

Prezentarea proiectului va avea loc pe 22 mai, anunță Roskosmos.

"Va fi prezentat un proiect de creare a unui sistem național de acoperire a Pământului cu internet de viteză înaltă și asigurare a unui canal de conexiune permanentă pentru transportul fără pilot, a unui "internet al obiectelor" și al transmisiei protejate a datelor", se menționează în anunț.

La prezentare va lua cuvântul directorul general al corporației Roskosmos, Igor Komarov. Evenimentul va fi moderat de directorul executiv pentru dezvoltarea afacerilor și comercializarea corporației, Anton Jiganov.

Printre invitați sunt reprezentanți ai celor mai mari companii, autorităților, instituțiilor din sectorul financiar și bancar, institutelor de dezvoltare, precum ți persoane fizice și juridice care beneficiază de serviciile industriei spațiale.

Potrivit agenției RIA Novosti, proiectul presupune crearea unui sistem global informațional multifuncțional de sateliți. Inițiativa aparține companiei "Sistemele Spațiale Ruse".

Pentru realizarea proiectului până în 2020 sunt necesare 299 miliarde de ruble (4-5 miliarde dolari). În acest scop, până în iunie 2018 urmează să fie înființat un consorțiu cu participarea Roskosmos, Vneșekonombank și a altor organizații. Prima etapă a lucrărilor de dezvoltare și producere a componentelor sistemului urmează să fie finalizată până la sfârșitul anului 2020.

353
Tagurile:
OneWeb Satellites, internet de viteză înaltă, Roskosmos, Pământ, Rusia
Тема:
Industria militară rusă (80)
Tematic
Armata ucraineană vrea să deschidă un nou front, pe internet
A murit unul din creatorii internetului rusesc
Video apocaliptic pe internet: Furtuna spulberă mansarda unei case din capitală
Din 2017, Internetul va fi sub controlul statelor NATO
Armata rusă și-a creat propriul internet
AUTO: se lansează maşina electrică conectată la Internet
Scandalul Google & Clinton: Giganţii din IT manipulează Internetul

Загрузка...