Putin la parada de 9 mai 2018

Putin: Realizăm gravitatea amenințărilor actuale, pacea este foarte fragilă

345
(reînnoit 14:41 09.05.2018)
Vorbind în faţa veteranilor și a trupelor din Piața Roșie, de Ziua Victoriei, președintele rus a avertizat cu privire la amenințările cu care se confruntă lumea de astăzi și a spus că trebuie să învăţăm din războaiele trecute.

BUCUREŞTI, 9 mai — Sputnik, Doina Crainic. Toate țările ar trebui să realizeze că pacea este foarte fragilă, a declarat Vladimir Putin în discursul susţinut cu ocazia aniversării a 73 de ani de la victoria asupra nazismului.

„Războiul este opusul vieţii şi a tot ceea ce este mai bun. Ne amintim de tragedia celor două războaie mondiale și de lecțiile [pe care trebuie să le învăţăm] din istorie, acestea nu ne dau voie să devenim orbi", a declarat Vladimir Putin în faţa participanților și invitaților la Parada Victoriei.

Военный парад, посвящённый 73-й годовщине Победы в ВОВ
© Sputnik / Григорий Сысоев

Preşedintele a mai spus că aceleași „reflexe vechi" se ascund în spatele noilor amenințări: „egoismul și intoleranța, naționalismul agresiv și pretențiile la exclusivitate. Realizam gravitatea acestor amenintari", a adăugat Putin.

De asemenea, liderul rus a sugerat că este necesar astăzi să se găsească soluţii pentru menţinerea păcii şi stabilităţii.

„Este important ca toate țările, toată omenirea să realizeze că pacea este foarte fragilă și că stabilitatea ne întăreşte aspirația comună către a ne asculta, a avea încrede [unii în ceilalţi] și a ne respecta reciproc", a mai spus Vladimir Putin.

345
Tagurile:
alocuțiune, pace, parada de 9 mai, Vladimir Putin, Rusia
Tematic
Repetiția finală a paradei de Ziua Victoriei la Moscova
Avanpremiera paradei militare de 9 mai, pe site-ul Ministerului rus al Apărării
Racheta hipersonică Kinjal: Demonstrare în premieră la parada de 9 mai

Загрузка...