Sediul MAE rus

Reacţia Rusiei la decizia lui Trump de a se retrage din acordul cu Iranul

516
Într-un comunicat de presă, Ministerul rus de Externe punctează că acțiunile SUA demonstrează că Washingtonul este, de fapt, incapabil să poarte negocieri.

BUCUREŞTI, 9 mai — Sputnik. Moscova este "profund dezamăgită" de decizia Washingtonului de a renunța la acordul nuclear iranian, potrivit Ministerului rus de Externe. Pasul făcut de SUA este o "încălcare flagrantă" a dreptului internațional, mai precizează acesta.

"Statele Unite acționează din nou în contradicție cu poziția majorității țărilor, urmărind doar propriile interese înguste și egoiste", se menţionează într-o declaraţie a Ministerului rus de Externe, ca urmare a anunțului făcut de Donald Trump că Statele Unite ale Americii se retrag din acord și impun sancțiuni asupra Iranului. Washingtonul "încalcă în mod flagrant legea internațională",  în timp ce atrage atenția asupra faptului că "nu există motive pentru perturbarea" acordului.

Efectiv, acțiunile SUA demonstrează că Washingtonul este, de fapt, incapabil să poarte negocieri, se mai menţionează în declaraţia diplomaţiei ruse. Cea mai recentă mișcare făcută de Trump demonstrează doar că nemulțumirile SUA împotriva "activității nucleare iraniene absolut legale" au fost întotdeauna doar un "pretext pentru rezolvarea scorurilor politice" cu Teheranul, se mai precizează în comunicatul MAE rus.

516

Загрузка...