Arma hipersonică

SUA sunt vulnerabile în fața rachetelor rusești „Kinjal”

1231
(reînnoit 19:06 07.05.2018)
Pentagonul manifestă neliniște în legătură cu faptul că rachetele hipersonice capabile de a străbate orice ”umbrelă” au și intrat în arsenalul Forțelor Armate ale Rusiei.

BUCUREȘTI, 7 mai  — Sputnik. Militarii americani sunt îngrijorați de informațiile despre intrarea în dotarea aviației ruse a rachetelor "Kinjal" purtate de nave MiG-31, anunță portalul Military Watch.

MiG-31 a efectuat a testat racheta hipersonică Kinjal
© Photo : Министерство обороны РФ

Câțiva înalți reprezentanți ai Pentagonului au menționată că SUA nu dispune de forțe capabile să se opună armei hipersonice rusești. Astfel, spre exemplu, armata americană nu dispune de mijloace care ar putea neutraliza rachetele care depășesc o viteza de 3 Mach, în timp ce cele mai moderne rachete rusești sunt capabile să atingă cinci, zece și chiar 20 de Mach. Militarii americani mai menționează că SUA este vulnerabilă și în fața rachetelor sovietice din categoria SCUD.

MiG-31 a fost optimizat pentru transportarea rachetelor super-grele, iar viteza mare pe care o poate atinge avionul este favorabilă desfășurării rachetelor "Kinjal". Lansarea rachetei are loc la o altitudine de peste 10 km. Datorită sistemului aerodinamic de ghidare a "Kinjalului", acesta poate evita zonele periculoase. Racheta este capabilă să atingă ținte aflate la o distanță de 2000 kilometri, depășind raza de acțiune a sistemelor de apărare antiaeriană a potențialului inamic.

Anterior, adjunctul ministrului rus al Apărării, Iuryi Borisov, a subliniat că rachetele "Kinjal" sunt invulnerabile și dispun de o putere de distrugere semnificativă. Arma este destinată, în special, nimicirii navelor militare de mare tonaj. Experții menționează că nicio țară din lume nu dispune de astfel de arme.

1231
Tagurile:
MiG-31, SCUD, kinjal, rachete, Rusia, SUA
Тема:
Tehnica militară rusească (60)
Tematic
Racheta hipersonică Kinjal: Demonstrare în premieră la parada de 9 mai
Au apărut primele imagini ale testelor rachetei hipersonice rusești "Kinjal"
Kremlinul și sediul MAE

Moscova: Statele terțe nu trebuie aibă acces la datele culese prin acordul Cer Deschis

12
(reînnoit 20:04 25.05.2020)
Statele care nu fac parte din Acordul Cer Deschis nu trebuie să aibă acces la datele obținute în urma inspecțiilor militare reciproce, consideră viceministrul rus al Afacerilor Externe, Alexadr Grușko.

BUCUREȘTI, 25 mai – Sputnik. Transmiterea datelor, obținute de statele participante la Acordul Cer Deschis unor state terțe, care nu sunt parte a înțelegerii, va reprezenta o încălcare gravă a “literei și spiritului” acordului, acest lucru trebuie exclus, a declarat agenției RIA Novosti viceministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Alexandr Grușko.

“În conformitate cu acordul, orice stat semnatar poate solicita unui alt stat membru informații despre zborurile efectuate, adică pelicula foto. Firește, acordul nu prevede acest drept pentru state terțe”, a spus el.

“Dacă reieșim din litera și spiritul Acordului (Cer Deschis), atunci acest lucru (transmitere datelor statelor terțe) trebuie să fie exclusă. În caz contrar, va fi o încălcare gravă a acelor angajamente pe care statele membre și le-au asumat”, a subliniat Grușko.

Joi, președintele SUA, Donald Trump, a anunțat că Washingtonul se retrage din Acordul Cer Liber și se va afla în afara acestui document atât timp cât “Rusia nu și respectă angajamentele”. Totodată, liderul american nu a exclus elaborarea unor noi înțelegeri. Rusia a respins în mai multe rânduri acuzațiile SUA de încălcare a acordului. Vineri, Ministerul Afacerilor Externe a declarat că Moscova va negocia cu SUA, inclusiv pe subiectul Acordului, doar în baza principiului reciprocității, iar orice note ultimative din partea Washingtonului sunt inacceptabile.

Acordul Cer Deschis a fost semnat în anul 1992 și a devenit una din măsurile pentru consolidarea încrederii în Europa după Războiul Rece. Documentul a intrat în vigoare din anul 2002 și permite statelor semnatare să culeagă deschis informații despre forțele armate și evenimentele cu caracter militar din fiecare țară. Acordul a fost semnat de 34 de state.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

12
Tagurile:
Acord cer deschis, Rusia
Tematic
Donald Trump anunță retragerea SUA din acordul „Cer deschis”
Trump anunță că SUA vor părăsi acordul Cer Deschis
Zaharova a explicat de ce pentru SUA Acordul Cer Deschis este o problemă

Загрузка...
Laborator

În Rusia s-au efectuat primele teste ale vaccinului împotriva COVID-19

77
(reînnoit 14:17 25.05.2020)
Angajații Centrului “Gamalei”, care se ocupă de dezvoltarea vaccinului împotriva COVID-19, și-au administrat preparatul.

BUCUREȘTI, 25 mai – Sputnik. Toți angajații Centrului Științifico-Practic de Epidemiologie și Microbiologie “Gamalei”, care lucrează la dezvoltarea vaccinului de coronavirus și s-au vaccinat, au dobândit anticorpi de protecție.

“Nu doar ne-au fost testați anticorpii, a fost verificată prezența anticorpilor de protecție, care neutralizează virusul”, a declarat directorul centrului, Alexandr Ghințburg.

Mai devreme, într-un comentariu oferit agenției RIA Novosti, Ghințburg a anunțat că angajații Centrului, care se ocupă nemijlocit de dezvoltarea vaccinului, precum și el, și-au administrat preparatul. Potrivit lui, acest lucru nu trebuie tratat ca un experiment, menționând că această protecție era necesară pentru continuarea activităților, fără a risca să plece în autoizolare.

Imunitatea la vaccinarea cu acest preparat se formează în decurs de două zile în cazul confruntării repetate a organismului cu virusul, a specificat conducătorul Centrului.

Potrivit lui, la prima administrare a vaccinului se dezvoltă o imunitate celulară umorală, iar la a doua se formează „într-o cantitate mare celulele de memorie, una din proprietățile de bază a vaccinului”.

“Când persoana vaccinată va contacta coronavirusul, la ea se va dezvolta o imunitate umorală și imunitatea celulară nu în decurs de două săptămâni, ci în decurs de două zile, începând să protejeze organismul vaccinat. În acest caz, cu ajutorul acestei tehnologii, va fi vorba de câteva zile (nu de câteva săptămâni, ca în cazul vaccinelor obișnuite, n.r.) la un contact repetat a organismului cu agentul patogen”, a declarat Ghințburg.

Vaccinarea în masă a rușilor ar putea începe la începutul toamnei și va dura de la șase la nouă luni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

77
Tagurile:
vaccin, Rusia
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
În Rusia o parte a restricțiilor vor rămâne până la obținerea vaccinului
Agenția Europeană a Medicamentului: un vaccin antivirus ar fi disponibil abia anul viitor
Avertismentul lansat de doi premieri: nu se știe când și dacă va exista un vaccin
China testează un medicament care ar putea stopa pandemia „fără vaccin”
Avertisment Europol: vor apărea vaccinuri false anti-coronavirus

Загрузка...