Vizita președintelui Vladimir Putin în China

Când va avea loc o întrevedere a lui Vladimir Putin cu Xi Jinping

149
(reînnoit 13:50 24.04.2018)
Cea mai apropiată întrevedere a președintelui Vladimir Putin cu președintele Chinei, Xi Jinping, va avea loc în luna iunie, a anunțat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu.

BUCUREȘTI, 24 apr — Sputnik. Cea mai apropiată întrevedere a liderilor Rusiei și Chinei, Vladimir Putin și, respectiv, Xi Jinping, va avea loc la începutul lunii iunie, în cadrul consiliului șefilor de stat al Organizației pentru Cooperare de la Shanghai, care va avea loc la Qingdao, a anunțat marți ministrul rus al Apărării, generalul de armată, Serghei Șoigu.

Caracterul privilegiat al relațiilor interstatale este confirmat de întâlnirile regulate dintre președintele Rusiei, Vladimir Putin, și președintele Chinei, Xi Jinping. Cel mai apropiat eveniment la nivel înalt va avea loc în prima decadă a lunii iunie, la consiliul șefilor de stat al Organizației pentru Cooperare de la Shanghai din Qingdao, a declarat Șoigu în cadrul unei întrevedere cu adjunctul președintelui Consiliului Central Militar al Chinei, generalul-locotenent, Xu Qiliang.

Potrivit lui, Rusia și China își continuă „direcția strategică de consolidare a relațiilor de prietenie și încredere în domeniul apărării". Relațiile între Rusia și China, consideră Șoigu, „reprezintă un factor important de susținere a securității globale și regionale".

"Politica mondială contemporană, țările noastre au poziții similare", a menționat Șoigu.

De asemenea, el a amintit că în timpul vizitei la Beijing, în noiembrie 2016, împreună cu Xu Qiliang a avut loc o reuniune a comisiei interguvernamentale pentru cooperare tehnico-militară.

"De-a lungul anilor, contactele bilaterale s-au extins și au fost completate în mod semnificativ cu noi direcții de cooperare militară și militară-tehnică", a declarat Șoigu.

149
Tagurile:
întrevedere, Organizația pentru Cooperare de la Shanghai, Serghei Șoigu, Xi Jinping, Vladimir Putin, Qingdao, Beijing, China, Rusia
Tematic
INS revine: Nu am depășit China la creșterea economică, suntem la egalitate
Vizita lui Kim Jong-un în China - detalii. GALERIE FOTO
China sfătuiește SUA “să nu-și sape propria groapă”
Sfârşitul dolarului american? China lansează petro-yuanul
China acuză SUA de un atentat la suveranitatea ei
„Războiul comercial” între SUA și China va începe astăzi la 18:30
Merkel promite să restabilească relațiile UE cu SUA, Rusia și China
Sachs: În SUA e mai rău decât în China, corporațiile au devenit însuși statul
China a reacționat la mesajul lui Putin despre noile arme strategice
Mesaj din China: "Consecvența lui Iohannis în sfidare și slugărnicie"
În China, azi începe Anul #TrumpDog
Am întrecut și China la creșterea economică. Dar la ce ne folosește?

Загрузка...