Sergueï Lavrov

Era dispusă Rusia atace navele SUA? Răspunsul lui Lavrov

1322
(reînnoit 16:26 20.04.2018)
Rusia era dispusă să atace navele și avioanele militare a coaliției conduse de SUA în timpul atacului asupra Siriei din 14 aprilie, în cazul în care bombardamentele ar fi atins forțele militare ruse.

CHIȘINĂU, 20 apr — Sputnik, Octavian Racu. Ministrul Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, a confirmat că Rusia era gata să loveascvă navele americane în cazul în care atacurile asupra Siriei pe 14 aprilie ar fi vizat militarii ruși.

Vladimir Putin și Donald Trump
© REUTERS / Steffen Kugle / Courtesy of Bundesregierung

"Până la materializarea planurilor de realizare a atacului de către "troica" occidentală, șeful Statului Major al Forțelor Armate ruse, Valery Gherasimov a spus foarte clar că în cazul în care acțiunile militare ale așa-numite coaliții vor afecta militarii ruși, atunci vom răspunde dur și exact. În același timp, vom alege în calitate de țintă nu doar rachetele, dar și lansatoarele lor. Am anunțat acest lucru în mod direct, fără a lăsa loc de interpretări", a declarat Serghei Lavrov într-un interviu oferit de șeful agenției internaționale de știri "Rossia Segodnya", Dmitry Kisiliov.

Lavrov a precizat că au existat contacte la nivel de comandamente militare, la nivel de generali, între reprezentanții ruși și comandamentul coaliției americane.

"Acestora li s-a adus la cunoștință că am stabilit niște linii roșii, inclusiv niște linii roșii pe teren — geografice. În orice caz, rezultatele arată că ei nu au depășit aceste linii",  a subliniat ministrul rus de Externe.

În ceea ce privește rezultatele atacurilor, el a specificat că acestea sunt puse la îndoială de reprezentanții țărilor occidentale, însă a asigurat că Rusia urmărește atent evoluțiile din Siria.

"Colegii americani afirmă că toate rachetele au ajuns la destinație, rachetele franceze și-au atins țintele. Statul Major al Rusiei are un tablou foarte clar, urmărim toate evoluțiile în regim real, pe viu", a spus Lavrov.

Oficialul rus a mai declarat că autoritățile ruse își asumă răspunderea pentru cifrele prezentate de militari, care reflectă numărul de rachete doborâte în urma operațiunii militare a coaliției conduse de SUA.

"Suntem gata să ne asumăm răspunderea pentru statistica pe care ne-au prezentat-o militarii noștri. Cel puțin, dovezile a faptului că declarațiile noastre, calculele noastre, aritmetica noastră nu sunt lipsite de temei, vor fi prezentate de militarii noștri foarte curând", a spus Lavrov.

1322
Tagurile:
nave de război, ministrul afacerilor externe, atac, rachete de croazieră, Dmitry Kisiliov, Sergei Lavrov, Serghei Lavrov, Rusia, SUA, Siria
Тема:
Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (503)
Tematic
Două rachete „inteligente” americane din Siria au ajuns în Rusia
Armata siriană poate dovedi că „atacul chimic" din Siria e o înscenare - Video
Trei companii belgiene au livrat ilegal substanțe chimice în Siria
Partiarhul Kirill și Papa Francisc au adoptat un mesaj pacificator legat de Siria
SUA vor să-și înlocuiască militarii din Siria cu trupe din țările arabe
Nu există dovezi ale folosirii armelor chimice în Siria, în afară de „sursele al-Qaeda”
Comunităţile creştine din Siria, atitudine curajoasă şi fermă. Apel la protejarea păcii
Peste 50% dintre britanici dezaprobă atacurile din Siria fără girul parlamentului
Silvian Ionescu: ”De când cu Siria, e recoltă mare de „experţi" pe metru pătrat”
Vladimir putin și Traian Băsescu

Băsescu, declarație surpriză despre Vaccinul lui Putin: ”Dacă putea, m-aș duce la el!”

400
Băsescu a vrut să sublinieze diferența între opțiunea personală a oricărui cetățean – și impunerea de către autorități a unui vaccin. Întrebarea este… ce știe Băsescu – se va impune vaccinul aprobat de autorități?

BUCUREȘTI, 14 aug – Sputnik. Imediat după ce președintele Vladimir Putin a anunțat că Rusia a produs primul vaccin împotriva COVID-19, președintele Iohannis a fost întrebat dacă România l-ar prelua.

Iohannis a dat un răspuns controversat și criticat de mulți români: ”România este parte din UE și încheie precontracte cu entități din UE”, a spus Iohannis, completând „nu există nicio validare externă pentru acel vaccin menționat”,

Prezent în emisiunea lui Victor Ciutacu, Traian Băsescu a uimit spunând că ar lua vaccinul pentru el personal!

”Dacă aș putea, m-aș duce la el să îi cer unul să mă vaccinez eu”, a spus Băsescu, explicând că ”Nu contează de unde îl iei… Important este ca după 3 luni să nu îl faci și să înnebunești”.

Sigur, în cazul lui Băsescu e greu de imaginat diferența… Pe de altă parte, Băsescu consideră că Iohannis a reacționat bune.

”Klaus Iohannis a făcut bine cum a declarat, ce ar fi putut să zică: ”Români, din respect pentru mine, mi-a dat Putin 20 de milioane de doze, dar vă ordon să vă vaccinați!”?... Iar, după 3 luni, te trezești cu cine știe ce reacții adverse”.

Dar, ca să sublinieze încă o dată ideea, Traian Băsescu a repetat: ”Aș avea curaj să fac acel vaccin, individual”.

Desigur, Băsescu a vrut să sublinieze diferența între opțiunea personală a oricărui cetățean – și impunerea de către autorități a unui vaccin. Întrebarea este… ce știe Băsescu – se va impune vaccinul aprobat de autorități?

Reamintim, în acest context, că președintele Putin a declarat că vaccinul NU este obligatoriu în Rusia – asta spre deosebire de România unde există intenția oficială, parlamentară, de a legifera obligativitatea unor vaccinuri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

400
Tagurile:
Putin, vaccin, Traian Băsescu

Загрузка...

Rusia a devenit prima țară care a înregistrat un vaccin împotriva COVID-19

96
Vladimir Putin a anunțat că Rusia a devenit prima țară care a înregistrat un vaccin împotriva coronavirusului. Preparatul a fost creat de specialiștii Ministerului Apărării și Centrul “Gamalei” și a primit denumirea de „Sputnik V”.

Vaccinul a fost testat cu succes pe un grup de voluntari, care au menționat că se simt bine și au observat nici un efect secundar după vaccinare.

Potrivit medicilor, toți participanții la teste au dobândit imunitate față de COVID-19, iar preparatul s-a dovedit a fi sigur.

Mai multe țări s-au arătat interesate de procurarea vaccinului rusesc, în prezent se negociază oportunitatea efectuării testărilor și lansarea producției în alte țări.

Pe lângă Ministerul Apărării și Centrul Gamalei, de producția vaccinului se ocupă și două companii rusești – Centrul Vektor din Novosibirsk, care a demarat deja testările pe oameni, și Institutul de Vaccinuri și Seruri din Sankt Petersburg.

Primele partide ale preparatului pentru vaccinarea în masă a rușilor ar urma să apară la mijlocul lunii august.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

96
Tagurile:
Rusia, coronavirus, vaccin
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Dezinfectarea mâinilor

Avertizare ANPC: dezinfectant extrem de toxic vândut în magazine poate provoca deces

0
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) atrage atenţia că în comerţ este vândut un gel de mâini dezinfectant care conţine o substanţă deosebit de toxică pentru sistemul nervos central şi pentru ochi.

BUCUREŞTI, 14 aug – Sputnik. Paul Anghel, directorul general al Direcţiei de Control şi Supraveghere Piaţă şi Armonizare Europeană ANPC, a avertizat că în comerţ este vâdut un gel de mâini dezinfectant care conţine metanol, o substanţă foarte toxică pentru sistemul nervos central şi pentru ochi.

„Alertă RAPEX privind un produs care poate afecta sănătatea consumatorilor: gel de mâini produs în Turcia notificat de către Danemarca: produsul conține metanol (valoare măsurată: 11,6 %), care este deosebit de toxică pentru sistemul nervos central și pentru ochi”, a atras atenţia Paul Anghel, citat de Mediafax

Acesta a mai spus că de pe ambalaj lipsesc pictogramele de pericol şi avertizările necesare cu privire la toxicitatea și la inflamabilitatea produsului. Mai mult, ambalajul nu este prevăzut cu sistem de închidere de siguranță pentru copii.

Sursa citată mai avertizează că ingestia sau contactul cu metanolul poate duce la orbire și chiar la deces. De asemenea, se mai semnalează că produsul nu respectă regulamentele privind produsele biocide și clasificarea, etichetarea și ambalarea (CLP) acestora.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
magazine, deces, Scandalul dezinfectanților
Tematic
TEHNOLOGIE: în România a apărut spitalul care se dezinfectează singur
Peskov, despre "tuneluri pentru dezinfectare" de la Kremlin și Novo Ogarevo
Obiceiul bun care va rămâne după carantină: Dezinfectarea fructelor și legumelor
Ce interese serveşte Tolo.ro în scandalul dezinfectanţilor?
Mănuși, măști, dezinfectanți - Cum ne protejăm pielea în timpul pandemiei? -specialist rus
Kremlinul şi reședința lui Putin, echipate cu „tuneluri de dezinfectare” Covid-19 - VIDEO

Загрузка...