MAE al FR

Ministerul rus de Externe alege cuvinte dure pentru a calfica atacurile din Siria

337
(reînnoit 12:51 14.04.2018)
Serviciul diplomatic al Federației Ruse nu s-a limitat la constatarea că, prin operațiunea de azi, coaliția occidentală desconsideră legile convenite de comunitatea mondială.

BUCUREȘTI, 14 apr — Sputnik.  ”Este o încălcare grosolană și impertinentă a dreprului internațional”, se spune într-un comunicat al MAE de la Moscova.

337
Tagurile:
declarație, atac al coaliției, MAE, Rusia
Тема:
Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (501)
Tematic
Putin: Atacând Siria SUA și aliații lor au violat dreptul internațional
Zaharova: În Siria au lovit cei care pretind la rolul de lider moral mondial
Impresionant: Siria a interceptat 71 de rachete lansate asupra ei
Generalul Ioan Talpeş: „Războiul din Siria - linie de nouă frontieră geostrategică"
Donald Trump et Vladimir Poutine

Dialog pe cele mai importante teme între Putin și Trump - inclusiv în domeniul militar

41
Președinții Putin și Trump au discutat despre necesitatea intensificării dialogului ruso-american cu privire la stabilitatea strategică și crearea încrederii între Moscova și Washington în domeniul militar

BUCUREȘTI, 2 iun - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Președintele rus Vladimir Putin și președintele SUA, Donald Trump, au discutat la telefon, despre posibila participare a Rusiei la summitul G7, despre reacția la Covid-19 și dialogul privind stabilitatea strategică, a anunțat Kremlinul.

”Trump l-a informat pe Putin despre ideea sa de a organiza summit-ul G7 cu o posibilă invitație a liderilor Rusiei, Australiei, Indiei și Coreei de Sud”, se arată în declarația transmisă de Russia Today

Sursa precizează că Putin nu a acceptat deocamdată invitația lui Trump – a precizat Dmitry Peskov, care a explicat că ”Moscova trebuie să afle mai multe detalii despre viitorul summit, inclusiv agenda ei și formatul participării, pentru a lua decizia finală”.

Pe lângă discuțiile despre G7, Putin și Trump au discutat despre măsurile implementate în cele două țări împotriva noului coronavirus, precum și despre situația de pe piața petrolului, fiind de acord că acordul OPEC contribuie la o restabilire treptată a cererii și la stabilizarea prețurilor.

De asemenea, președintele rus și-a felicitat omologul american pentru prima lansare spațială de pe teritoriul SUA din ultimii nouă ani – iar ambii lideri au reconfirmat dorința de a continua cooperarea reciproc avantajoasă în domeniul cercetării și explorării în spațiu.

Nu în ultimul rând, președinții Putin și Trump au discutat despre necesitatea intensificării dialogului ruso-american cu privire la stabilitatea strategică și crearea încrederii între Moscova și Washington în domeniul militar.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

41
Tagurile:
Dialog, Vladimir Putin, Donald Trump, Rusia, SUA

Загрузка...
Sareks-2019

Flota de Nord a Rusiei va fi dotată cu arme hipersonice

61
(reînnoit 21:17 01.06.2020)
Flota de Nord va primi armamente și echipamente militare, inclusiv arme hipersonice, a declarat comandantul acesteia, Alexandre Moiseiev. Acest lucru va contribui la întărirea protecției rutei de transport prin Arctica.

BUCUREŞTI, 1 iun – Sputnik, Doina Crainic. După dotarea avioanelor sale, Rusia își va consolida Flota de Nord cu arme hipersonice. Aceste rachete de ultimă generație sunt capabile să depășească Mach 10 (12.348 km/h). Viceamiralul Alexander Moiseiev, comandantul Flotei, a anunțat acest lucru într-un interviu acordat ziarului Krasnaia Zvezda.

„Până la sfârșitul anului, peste 180 de unități de arme și echipamente militare adaptate condițiilor dificile ale Arcticii vor fi livrate către forţele terestre și de coastă ale Flotei. Vom continua să testăm noi arme, inclusiv arme hipersonice, care vor crește calitativ potențialul de luptă al Flotei de Nord”, a declarat Moiseiev.

Acest lucru contribuie la întărirea rutei de nord-est, pentru transport maritim nordic, care face legătura între oceanele Atlantic și Pacific prin nordul Siberiei. Astfel, acest segment rusesc al Arcticii este „sub protecție eficientă”, potrivit viceamiralului, citat de Sputnik France

Arhipelagul Novaia Zemlea, situat între Marea Barents și Marea Kara, va fi echipat cu sisteme avansate de apărare anti-aeriană S-400 Triumph, a adăugat Moiseiev.

Supremația rusă în armele hipersonice

În decembrie anul trecut, Moscova a anunțat desfășurarea armelor hipersonice Zircon și Kinjal după teste reușite efectuate în noiembrie în aer, sol și pe mare. Preşedintele Vladimir Putin a spus atunci că Rusia este singura țară care deține acest tip de armă cu rază de acţiune intercontinentală.

În martie 2020, preşedintele american Donald Trump a anunţat succesul rachetei hipersonice „Glide body” de pe Arhipelagul Hawaii. Alte teste sunt planificate pentru a ajunge din urmă Rusia și China, după cum a recunoscut Washingtonul. Trump a spus că noua armă americană va fi mai rapidă decât cele două rivale ale sale.

61
Tagurile:
Arma hipersonica, Flota Rusiei, Rusia
Tematic
"Zirconul" va schimba tactica flotei navale și echilibrul de forțe în Oceanul Planetar
Sevmaș gata să scoată "Borei-А" și "Iaseni-М": Cât de mult se va schimba flota rusă
Flota de Nord a Rusiei va efectua exerciţii arctice de amploare în această vară

Загрузка...
Alexandru Cumpănașu

Cumpanașu, decizie RADICALĂ - schimbă mult ancheta Caracal! Afectează și cazul Luizei!

0
”DIICOT a TRAS DE TIMP în rezolvarea cazului Alexandrei adăugând încă o victimă despre care nu există nici o probă ca el a răpit-o măcar”

BUCUREȘTI, 2 iun – Sputnik, Evan Răutu. Aseară târziu, Alexandru Cumpănașu a transmis un mesaj – de fapt o decizie a familiei Alexandrei Măceșanu. Este vorba de disjungerea celor două cazuri de mare impact în opinia publică – al Alexandrei și al Luizei.

”Dragi români, în urma consultării familiei mele cu domnul avocat Moldovan, am luat decizia solicitării (indiferent de decizia de miercuri a instanței) de disjungere a cazului Alexandrei de cazul Luizei‼”, a transmis Alex Cumpănașu.

Desigur, această decizie afectează cazul Luizei, pentru că nu vor mai beneficia direct de suportul lui Cumpănașu, cel căruia i se datorează focusarea opiniei publice asupra cazurilor de la Caracal.

Sau cel puțin nu vor beneficia integral, pentru că Alex Cumpănașu promite că ”Rămânem cu tot sufletul aproape de familia Luizei și o asigur personal pe doamna Melencu de tot sprijinul nostru în continuare‼️”.

Care este argumentul lui Cumpănașu pentru această mutare radicală? Iată explicația oferită chiar de el:

”Juridic, DIICOT a TRAS DE TIMP în rezolvarea cazului Alexandrei adăugând încă o victimă despre care nu există nici o probă ca el a răpit-o măcar (audieri infinite, cercetare la fața locului, etc)‼️”, spune Cumpănașu, care consideră că ”această conexare a dat lui Dincă și DIICOT timpul necesar și pârghiile de a tărăgăna ancheta‼️”.

Ori, arată Cumpănașu, prin această disjungere ”ne vom putea face apărarea fără a depinde de alte părți implicate dar și accelerarea obținerii adevărului în cazul Alexandrei‼”.

Desigur, sunt șanse mari ca aflarea adevărului în cazul Alexandrei ar accelera și cazul Luizei – și viceversa. De asemenea, este de remarcat o diferență de atitudine a celor două familii față de principalul suspect, Gheorghe Dincă. Astfel, dacă Alex Cumpănașu a insistat pe caracterizarea ”monstru ordinar”, mama Luizei Melencu a părut că are o atitudine mai blândă, fiind sigură că Luiza trăiește și că poate afla de la Dincă mai multe. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Caracal, Alexandra Măceșanu, Luiza Melencu, Alexandru Cumpănaşu
Тема:
Fetele dispărute din Caracal - crimă odioasă

Загрузка...