Locul unde au fost găsiți Serghei și Iulia Skripal

Londra refuză răspundă dacă a produs neurotoxinul “Novicioc”

83
(reînnoit 16:45 13.04.2018)
Marea Britanie refuză să răspundă dacă a produs agentul neurotoxic „Novicioc”, a declarat ambasadorul Rusiei la Londra, Aleksander Iakovenko.

BUCUREȘTI, 13 apr — Sputnik. Rusia nu a primit un răspuns din partea autorităților britanice la întrebarea dacă în Marea Britanie se produce agentul neurotoxic care poartă numele "Novicioc", a declarat ambasadorul Federației Ruse la Londra, Aleksander Iakovenko.

„Trebuie să aflăm ce înseamnă termenul „Novicioc", pentru că specialiștii laboratorului din Porton Down cunosc semnificația lui. Este necesar să clarificăm definiția acestui termen, până a citi raportul OPCW", a declarat acesta în cadrul unei conferințe de presă în capitala britanică.

„În al doilea rând, nimeni nu ne-a răspuns dacă au produs substanța neurotoxică „Novicioc". Din câte înțeleg, această informație a fost omisă din raport. Am adresat în mod oficial o întrebare și veți găsi această informație în documentul pe care l-am făcut distribuit astăzi. I-am întrebat dacă au produs o astfel de substanță… Aceasta e întrebare pe care am adresat-o și Ministerului Afacerilor Externe al Marii Britaniei și nu am primit niciun răspuns.

Relațiile dintre Federația Rusă și Marea Britanie s-au înrăutățit în contextul incidentului din Salisbury, unde a fost otrăvit fostul coloner al GRU, Serghei Skripal și fiica lui Iulia. Autoritățile britanice au acuzat Rusia de atentatul la viața celor doi cetățeni ruși, fapt negat de oficialitățile de la Moscova.

83
Tagurile:
laboratorul porton down, neurotoxin, novicioc, OPCW, Iulia Skripal, Aleksander Iakovenko, Serghei Skripal, Londra, Marea Britanie
Тема:
Criza în relațiile dintre Marea Britanie și Rusia. Cazul Skripal (115)
Tematic
OPCW ține la secret denumirea agentului chimic de la originea ”Cazului Skripal”
Ambasada rusă la Londra: Marea Britanie nu oferă detalii despre Iulia Skripal
Iulia Skripal, în captivitatea autorităților britanice?
Iulia Skripal a fost externată
Victoria Skripal a precizat caracterul relației sale cu Kremlinul
Ambasada rusă solicită întrevedere cu Boris Johnson pentru a discuta "Cazul Skripal"
Serghei Skripal nu se mai află într-o situație critică
Londra a explicat de ce a abandonat animalele lui Skripal în casa sigilată
Serghei Skripal nu se mai află într-o situație critică

Загрузка...