Navă militară rusă în rada Tartusului

Navele de război ruse din Siria, manevră de urgență din cauza SUA

1316
Rusia și-a deplasat navele de luptă - este pentru prima dată de la "criza rachetelor" când au loc asemenea schimburi de amenințări între cele două superputeri militare.

BUCUREȘTI, 13 apr — Sputnik, Dragoș Dumitriu. "Navele militare ruse au părăsit baza Tartus din Siria existând temerea unui atac al Statelor Unite", a declarat pentru Interfax Vladimir Şamanov, preşedintele Comisiei pentru Apărare din Duma de Stat, transmite Mediafax.

Vladimir Şamanov a precizat însă că este vorba de o manevră militară de rutină, în contextul situaţiei tensionate, „Navele au fost retrase din baza Tartus pentru a-şi asigura securitatea", a spus Șamanov.

Reamintim că preşedintele american, Donald Trump, a amenințat Rusia că SUA vor ataca Siria, ca o ripostă la un presupus atac chimic atribuit regimului Bashar al-Assad.

La rândul său, Rusia a avertizat Washingtonul să nu lanseze niciun atac contra Siriei, precizând că armata rusă "va doborî toate rachetele lansate de SUA" şi, mai mult, va ataca bazele de lansare.

Este pentru prima dată de la "criza rachetelor" când au loc asemenea schimburi de amenințări între cele două superputeri militare.

1316
Tagurile:
Tartus, Nave militare, Bashar al-Assad, Trump, Rusia, Siria
Тема:
Războiul din Siria (399)
Tematic
Merkel: Germania nu se va alătura operațiunilor militare din Siria
Zaharova despre decizia Marii Britanii: au făcut ordine în Irak, vor ajuta și în Siria
Marea Britanie a trimis submarine spre Siria - mass-media
Casa Albă: Trump încă nu a decis cum va acționa în Siria
Theresa May vrea să atace Siria fără aprobarea parlamentului britanic
„Se vrea război total”. Atacul din Siria, operaţiune de tip „steag fals”
Trump anunță noi atacuri în Siria: „Rusia, fii gata!”

Загрузка...