Donald Trump

Amenințările lui Trump pe Twitter au îmbogățit bugetul Rusiei - mass-media

331
(reînnoit 13:20 12.04.2018)
Promisiunea lui Trump de a ataca Siria cu “rachete inteligente” a provocat o devalorizare a rublei și, în același timp, a îmbogățit bugetul de stat din contul creșterii prețurilor la petrol pe piața internațională, afirmă publicația Bloomberg.

BUCUREȘTI, 12 apr — Sputnik. Avertizările președintelui SUA, Donald Trump, adresate Rusiei, care ar trebui să fie gata de "atacuri cu rachete inteligente" asupra Siriei, a provocat devalorizarea rublei, însă a sporit cererea de petrol, anunță Bloomberg. Ca urmare, bugetul de stat al Rusiei a obținut mai multe venituri din contul petrodolarului, ceea ce presupune sporirea resurselor financiare necesare pentru modernizarea armatei, menționează publicația.

Mesajul publicat de Donald Trump în Twitter, probabil, a făcut Ministerul Finanțelor din Rusia să râdă, scrie jurnalistul Bloomberg, Alexander Nicholson. Pe de o parte, amenințările lui Trump despre atacurile cu rachete au provocat cea mai puternică devalorizare a rublei din ultimele 16 luni, însă,pe de altă parte, traderii de petrol au majorat prețurile la petrolul de tip Brent până la cel mai înalt nivel din ultimii trei ani, temându-se de apariția unor probleme legate de livrare.

Prin urmare, petrolul adus venituri fabuloase în bugetul de stat al Rusiei. Acest lucru presupune că Ministerul Finanțelor din Rusia va avea mai mulți bani pentru salariile profesorilor și pentru modernizarea armatei. În plus, Moscova își va permite să răspundă mai bine la "rachetele inteligente" promise de Trump, rezumă autorul Bloomberg.

331
Tagurile:
rachetele inteligente, prețurile la petrol, ministerul finanțelor, Bloomberg, petrol, bugetul de stat, Twitter, Alexander Nicholson, Donald Trump, Rusia, SUA, Siria
Tematic
Casa Albă: Trump încă nu a decis cum va acționa în Siria
Kremlinul a reacționat la mesajele postate de Trump pe Twitter
Zaharova către Trump: Începeți cu lichidarea propriilor arme chimice!
Trump bate în retragere? Ultimul mesaj pe Twitter pentru Moscova
Moscova răspunde amenințărilor lui Trump
Trump anunță noi atacuri în Siria: „Rusia, fii gata!”
„SUA vor lovi cu Tomahawk”: va recurge Trump la forță împotriva Siriei?
Caniculă

Prima jumătate a lui 2020, cele mai calde șase luni înregistrate vreodată în Rusia

51
În Rusia, perioada dintre ianuarie și iunie 2020 a fost cel mai călduros interval de șase luni de când se fac înregistrări meteo

BRUXELLES, 4 iul - Sputnik, Daniela Porovăț. Pe măsură ce încălzirea globală se accelerează, recordurile de temperatură sunt depășite în fiecare an, arată RT.

”Temperatura media în Rusia, pentru primele șase luni din 2020, este cea mai ridicată din 130 de ani de meteorologie, pentru întreaga perioadă de observare din 1891 încoace”, a spus Roman Vilfand, director științific al Centrului Național Hidrometeorologic.

El a adăugat că recordul s-a datorat în principal lunilor neobișnuit de calde de iarnă.

În ianuarie, temperatura media a fost cu 10-11 grade Celsius mai mare decât normalul. Luna trecută, Vilfand a arătat că Rusia a experimentat mai mult de 240 de recorduri de temperatură în prima jumătate de an.

Totuși, acest an ”este special”, a declarat el.

Pe 20 iunie, schimbările climatice din Rusia au făcut titlurile în presa internațională când un mic oraș din Siberia, Verkhoyansk, a experimentat cea mai mare temperatură înregistrată vreodată în Cercul Arctic – 38 de grade Celsius.

51
Tagurile:
Căldură, Meteo
Тема:
Prognoza meteo
Tematic
Nouă avertizare meteo: cod portocaliu – unde va fi caniculă
Avertizări meteo: vijelii, grindină, caniculă – cod portocaliu în jumătate din ţară
Prognoza meteo pentru Marea Britanie: cum va fi luna iulie – caniculă sau ploi abudente?

Загрузка...
Tancul Armata

Tancul rusesc “Armata” a fost testat în regim fără pilot

206
Tancul rusesc „Armata” a finalizat testările în regim fără de pilot. Acest pas va permite dezvoltarea procesului de robotizare a tehnicii blindate rusești.

BUCUREȘTI, 4 iul – Sputnik. Tancul pe șenile grele “Armata” a fost testat într-un regim fără pilot, informează RIA Novosti.

În 2016, fostul șef al direcției principale a autoblindatelor din cadrul Ministerului Apărării, Alexandr Șevcenko, afirma într-un interviu, oferit RIA Novosti, că versiunea fără pilot robotizată a noului tanc T-14 “Armata” va fi creată în 2018. Potrivit lui, unicitatea noilor vehicule constă în existența unei arhitecturi digitale, care va constitui „un fundament solid pentru robotizarea tehnicii blindate”.

În cadrul forumului “Army-2018”, Ministerului Apărării a semnat un contract pentru achiziționarea de la “Uralvagonzavod” a 132 de vehicule militare T-14 și T-15 pe o platformă “Armata”. Anterior, viceministrul Apărării, Alexei Krivoruciko, anunțase că contractul va fi executat în totalitate până la sfârșitul anului 2021.

T-14 este singurul tanc din lume de generația a treia postbelică. “Armata” este destinat luptei în proximitate directă cu inamicul, susținerea ofensivei unităților motorizate, fortificarea construcțiilor, distrugerea soldaților din ascunzători și spațiu deschis.

206
Tagurile:
armata, tanc
Тема:
Industria militară rusă
Tematic
De ce este testat tancul rusesc „Armata” în Siria
Tancurile sovietice legendare din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial
De la fundul râului, pe postament – Tainele tancului T-34
Noua victorie a armelor rusești: de ce Egiptul preferă 500 de tancuri T-90MS

Загрузка...