Poliția britanică

Ambasada rusă la Londra: Marea Britanie nu oferă detalii despre Iulia Skripal

92
(reînnoit 20:47 11.04.2018)
Moscova insistă să fie la curent cu tot ce ține de situația fiicei lui Serghei Skripal în perioada de după externare a acesteia din spital.

BUCUREȘTI, 11 apr — Sputnik. Regatul Unit refuză în continuare să ne ofere date cu privire la locul de aflare și starea de sănătate a Iuliei Skripal, a declarat un reprezentant al misiunii diplomatice ruse în Marea Britanie, citat de RIA Novosti.

”După cum am mai menționat, anunțul în sensul că Iulia Skripal a fost transferată într-un oarecare ”loc sigur” nu poate să nu ridice noi întrebări. Azi tabloidul Sun relatează că ea a fost relocată într-o instituție medicală la o bază militară supravegheată pentru a continua cursul de tratament. A fost publicat și un video cu presupusa externare a Iuliei în compania a doi gardieni. Ziarul Times propune a altă versiune — Iulia a fost dusă ”într-o casă provincială bine securizată”, a amintit interlocutorul.

Potrivit constatărilor ambasadei, partea britanică ”continuă să ne refuze orice date cu privire la locul de aflare, moralul și starea de sănătate a Iuliei”.

”De față este un curs spre izolarea ei de public, de tăinuire a mărturiilor importante și creare de obstacole în calea investigației obiective și independente”, a concluzionat diplomatul.

92
Tagurile:
absență, aflare, date, Iulia Skripal, Rusia, Marea Britanie
Тема:
Criza în relațiile dintre Marea Britanie și Rusia. Cazul Skripal (115)
Tematic
Iulia Skripal a fost externată
Victoria Skripal a precizat caracterul relației sale cu Kremlinul
Ambasada rusă solicită întrevedere cu Boris Johnson pentru a discuta "Cazul Skripal"
Serghei Skripal nu se mai află într-o situație critică
Iulia Skripal, primele declarații publice

Загрузка...