Poliția britanică

Ambasada rusă la Londra: Marea Britanie nu oferă detalii despre Iulia Skripal

102
(reînnoit 20:47 11.04.2018)
Moscova insistă să fie la curent cu tot ce ține de situația fiicei lui Serghei Skripal în perioada de după externare a acesteia din spital.

BUCUREȘTI, 11 apr — Sputnik. Regatul Unit refuză în continuare să ne ofere date cu privire la locul de aflare și starea de sănătate a Iuliei Skripal, a declarat un reprezentant al misiunii diplomatice ruse în Marea Britanie, citat de RIA Novosti.

”După cum am mai menționat, anunțul în sensul că Iulia Skripal a fost transferată într-un oarecare ”loc sigur” nu poate să nu ridice noi întrebări. Azi tabloidul Sun relatează că ea a fost relocată într-o instituție medicală la o bază militară supravegheată pentru a continua cursul de tratament. A fost publicat și un video cu presupusa externare a Iuliei în compania a doi gardieni. Ziarul Times propune a altă versiune — Iulia a fost dusă ”într-o casă provincială bine securizată”, a amintit interlocutorul.

Potrivit constatărilor ambasadei, partea britanică ”continuă să ne refuze orice date cu privire la locul de aflare, moralul și starea de sănătate a Iuliei”.

”De față este un curs spre izolarea ei de public, de tăinuire a mărturiilor importante și creare de obstacole în calea investigației obiective și independente”, a concluzionat diplomatul.

102
Tagurile:
absență, aflare, date, Iulia Skripal, Rusia, Marea Britanie
Тема:
Criza în relațiile dintre Marea Britanie și Rusia. Cazul Skripal (118)
Tematic
Iulia Skripal a fost externată
Victoria Skripal a precizat caracterul relației sale cu Kremlinul
Ambasada rusă solicită întrevedere cu Boris Johnson pentru a discuta "Cazul Skripal"
Serghei Skripal nu se mai află într-o situație critică
Iulia Skripal, primele declarații publice
Centrul Rus de Ştiinta şi Cultura

Au început cursurile de limbă rusă la Centrul Rus de Știință și Cultură

30
(reînnoit 12:41 28.01.2021)
Directorul Centrului Rus de Știință și Cultură de la București informează că au început înscrierile de limbă rusă pentru începători și că vor fi două grupe cu nivel A1 începători în format online.

BUCUREȘTI, 28 ian – Sputnik. Vești excelente pentru românii care doresc să învețe limba rusă într-un cadru prietenos, cu profesori bine pregătiți: au început înscrierile la cursurile de limba rusă pentru începători la Centrul Rus de Știință și Cultură de la București.

Directorul Centrului Rus de Știință și Cultură de la București, Mikhail Davydov, informează că vor fi doua grupe cu nivel A.1. ȋncepători ȋn format online.

Una dintre grupe cu nivelul A.1. ȋncepători online are prevăzut un număr de 36 ore de predare - per modul, cu lecții de 3 ori pe săptămână - o lecție durează 1 oră și 20 minute. Lecțiile se țin ȋncepȋnd cu ora 12:00.

Cealaltă grupă de studiu cu nivel A.1. ȋncepători are prevăzute 36 ore de predare - per modul, cu lecții de 3 ori pe săptămână - o lecție durează 1 oră și 20 minute. Lecțiile se țin ȋncepȋnd cu ora 18:30.

Orarul vă va fi comunicat ulterior.

Pentru cei nou înscriși în grupele de începători - A.1.- costul cursului este de: 1050+100 = 1150 lei - costul celor 36 de ore de curs 1050 lei, la care se adaugă înscrierea 100 lei – sau 750+100 = 850 lei - pentru cei care beneficiază de reducere: elevi, studenţi, masteranzi, doctoranzi, pensionari – sunt rugaţi totodată să aducă o copie a unui document ce confirmă acest lucru.

Centrul Rus de Știință și Cultură de la București precizează că persoanele interesate, care vor să se alăture grupelor de mai sus sunt rugați să ne comunice opțiunea lor la adresa de e-mail: secretariatccr@mail.ru .

30
Tagurile:
Centrul Rus de Ştiinta şi Cultura
Tematic
Centrul Rus pentru Știință și Cultură, expoziție cât o lecție de istorie
Centrul Rus pentru Știință și Cultură vă invită la festivalul ”Puterea Memoriei”
București: Cursuri de desen pentru copii și adulți la Centrul Rus

Загрузка...
Сессия онлайн-форума «Давосская повестка дня 2021»

Putin: Lipsa accesului la vaccin reprezintă o amenințare globală

139
(reînnoit 20:25 27.01.2021)
Lipsa accesului la vaccin împotriva COVID-19 în țările sărace reprezintă o amenințare globală, consideră președintele Rusiei, Vladimir Putin.

BUCUREȘTI, 27 ian – Sputnik. Lipsa accesului la vaccinul împotriva coronavirusului într-un șir de state ar putea deveni o amenințare mondială comună, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, într-un discurs rostit în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos.

Заседание Высшего Евразийского экономического совета
© Sputnik / Алексей Никольский

“Observăm că vaccinarea în masă este accesibilă astăzi, mai întâi de toate, cetățenilor din țările dezvoltate, în timp ce sute de milioane de oamenii de pe planetă sunt privați chiar și de speranța de a primi o astfel de protecție. În practică, o astfel de inegalitate poate presupune o amenințare comună”, a spus Putin.

El a menționat că “epidemia se va prelungi, se va păstra, inclusiv focarele ei incontrolabile”. “Ea nu are frontiere, pentru infecție și pandemie nu există granițe, iată de ce trebuie să tragem niște concluzii din situația curentă, să propunem măsuri, îndreptate spre sporirea eficienței sistemului de monitorizarea a manifestărilor unor astfel de boli, a evoluțiilor unor astfel de situații”, a adăugat liderul rus.

139
Tagurile:
vaccin, Vladimir Putin
Tematic
Kremlinul a dezvăluit detaliile conversației dintre Putin și Biden
Putin și Biden au convenit asupra prelungirii New Start
Vladimir Putin, mesaj clar și ferm pentru Joe Biden și SUA, chiar de la prima convorbire

Загрузка...
Iulian Bulai

Iulian Bulai a fost amendat de CNCD pentru a jingit-o pe Fecioara Maria

0
CNCD a amendat un deputat USR pentru comentarii jignitoare la adresa credinței creștine, dar dezbaterea cu privire la sancționarea politicianului au fost aprinse în ședința conducerii instituției.

BUCUREȘTI, 28 ianuarie - SPUTNIK. Consiliul Național Pentru Combaterea Discriminării (CNDC) a decis aseară în urma unei ședințe cu dezbateri intense ca deputatul USR Iulian Bulai să fie sancționat cu 5000 de lei pentru felul în care a jignit credința creștină. Votul membrilor Colegiului CNCD a fost de 6 la 3 pentru această decizie.

Argumentul adus pentru amendarea deputatului USR a fost acela că politicianul a depășit libertatea de exprimare, iar efectul declarației sale a creat o atmosferă ostilă, degradantă la adresa cetățenilor.

“Considerentele majorității membrilor Colegiului au fost că declarația în cauză exprimă o persiflare la adresa credinței, o bagatelizare a credinței. O depășire a libertății de exprimare. Nu poți face bășcălie pe elementele de bază ale credinței. A cântărit greu în luarea deciziei și calitatea emițătorului de mesaj. El nu este un jurnalist, un scriitor, un actor. Este o persoană publică, un om politic iar în cazul acestora libertatea de exprimare este mai limitată, trebuie să fie mai controlată”, a declarat Csaba Asztalos pentru Evenimentul Zilei cu privire la această decizie.

Dar dintre cei nouă membri ai Colegiului CNCD, trei s-au exprimat vehement împotriva sancționării lui Bulai, aceștia fiind Cătălina Olteanu din partea USR, Istvan Haler, membru al Colegiului CNCD din partea societății civile și, culmea, reprezentanul PSD, Maria Lazăr.

Iulian Bulai mai are dreptul să conteste decizia CNCD la Curtea de Apel București.

Deputatul USR Iulian Bulai a fost amendat de CNCD după declarații jignitoare la adresa Fecioarei Maria și a nașterii lui Iisus:

„Un copil. Sărac și provenit dintr-o familie foarte ciudată. Un tată trecut de prima tinerețe și o mamă adolescentă. Apărut în lume fără ca părinții lui să fi făcut dragoste. Cu o mamă surogat și un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea. Refuzat de comunitate. Născut fără ca părinții să fi fost căsătoriți, doar logodiți. Nașterea lui arată extradordinarul dar și limitele societății în care a apărut”, a scris Iulain Bulai pe Facebook.

 

 

 

0
Tagurile:
CNCD
Tematic
Un deputat PNL vrea să pună capăt „corectitudinii politice” a CNCD
Se cere desființarea CNCD: bagă pumnul în gurile românilor!
Mâine, emoţii pentru Iohannis şi Kovesi. Ce se întâmplă la CNCD

Загрузка...