Pe orbită

Cine vrea revizuiască limita Spaţiului și de ce Rusia este împotrivă

1540
(reînnoit 08:09 10.04.2018)
Moscova nu este de acord cu cei care afirmă că actuala concepție privind frontiera dintre atmosfera terestră și spațiul cosmic ar trebui reevaluată.

BUCUREȘTI, 9 apr — Sputnik. Rusia respinge propunerea Organizației Meteorologice Mondiale (WMO) de a conveni că între cele două medii există o zonă intermediară, doarece acest spațiu ar putea fi folosit pentru plasarea de armament.

Realizarea ideii respective ”va crea un precedent foarte riscant. Ca urmare, vor fi implicați factorii politici care, până la urmă, vor conduce la aceea că subiectul integru al delimitării atmosferei terestre și a spațiului cosmic va fi fragmentat și dispersat pe la diferite instituții specializate din cadrul ONU”, se spune într-um memorandum adresat Națiunilor Unite.

”Se creează convingerea că astfel de inițiative ”lucrează” în favoarea ideei de a detașa un strat suplimentar pentru necesitățile zborurilor suborbitale, care să nu cadă sub incidența dreptului cosmic, inclusiv a interdicției privind plasarea pe orbita terestră a oricăror aparate cu arme nucleare sau alfel de arme de exterminare în masă”, se mai arată în document.

Epoca atitudinii idilice față de zborurile suborbitale se va încheia, ”Este evident că posibilitatea de afișare a forței, cu aplicarea unor astfel de mijloace de transport, nu ține doar de domeniul ipoteticului”.

Actualmente drept limită dintre atmosferă și Cosmos esta acceptată așa-zisa ”Linie Karman”, la 100 km distanță de suprafața planetei. WMO propune ca frontiera ”să coboare” cu 10-20 de km, la limita superioară a mezosferei.

1540
Tagurile:
delimitare, cosmos-atmosferă, risc, Militarizare, ONU, Rusia
Tematic
„Big Bang nu a existat". Un om de ştiinţă demontează modelul cosmologic standard
Uluitor! Imagini realizate din cosmos în timpul căderii unui meteorit (VIDEO)
Semnalul din 1977, venit din spațiul cosmic, a fost explicat
Rusia dezvoltă arma capabilă să doboare aeronavele din spațiul cosmic
Ucrainenii revoltați: România ne depășește în domeniul cosmic
Serghei Lavrov

Lavrov: Rusia nu impune nimănui punctul său de vedere

58
Rusia nu își impune nimănui punctul său de vedere și așteaptă ca reflectarea evenimentelor din țară să urmeze același raționament, a declarat Lavrov.

BUCUREȘTI, 1 mar – Sputnik. Rusia nu își impune nimănui punctul său de vedere și speră ca în aceeași cheie vor fi reflectate evenimentele din Rusia, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

Serghei Lavrov
© Sputnik / Russian Foreign Ministry

“Suntem departe de dorința de impune cuiva ceva, fie și colegilor noștri diplomați, un anumit punct de vedere. La rândul nostru, așteptăm ca evenimentele să fie reflectate în același mod, prezentând totul din mai multe perspective, obiectiv”, a declarat Lavrov la întâlnire cu reprezentanții presei străine, acreditate în Rusia.

Lavrov a subliniat că autoritățile ruse nu se izolează de nimeni, “întotdeauna sunt gata de discuții”, însă nu trebuie acceptate ca un dat actualul val de informații false, etichetări și clișee vechi.

„Acest lucru transformă câmpul informațional într-o arenă de confruntări asemenea celei din perioada războiului rece”, a declarat șeful diplomației ruse.

58
Tematic
Lavrov: Cazul lui Navalnîi, o înscenare a Occidentului
Peskov: Declarațiile lui Lavrov despre UE - denaturate, Rusia dorește relații bune cu UE
Lavrov a numit condițiile de cooperare cu Uniunea Europeană
Lavrov: Rusia nu pleacă din Europa
Video - Lavrov: Folosind pandemia, Occidentul încearcă să pedepsească guvernele „incomode”
Lavrov a comentat situația din Armenia

Загрузка...
Джо Байден

Kremlinul a comentat declarațiile lui Biden despre Crimeea

261
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a comentat declarația președintelui american Joe Biden că Statele Unite „nu vor recunoaște niciodată așa-numita anexare” a Crimeei

BUCUREȘTUI, 1 mar - Sputnik. Purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse Dmitrii Peskov, comentând declarația președintelui american Joe Biden că Statele Unite „nu vor recunoaște niciodată așa-numita anexare” a Crimeei, a declarat că ea nu a existat, a fost o decizie legală de reunificare.

Anterior, Biden a spus că Statele Unite nu vor recunoaște niciodată Crimeea ca fiind rusă și vor continua să lucreze pentru a trage la răspundere Federația Rusă pentru „agresiunea” din Ucraina. Biden a mai spus că Crimeea este Ucraina, numind aceste cuvinte drept adevăr.

"Vedeți, anexarea Crimeei este cu adevărat imposibil de recunoscut. Nimeni nu vorbește despre anexarea Crimeei. Pentru că nu a existat așa ceva, anexarea Crimeii. A existat reunificarea Crimeei cu Rusia și destul de strict în conformitate cu toate normele dreptului internațional ", a răspuns Peskov reporterilor, fiind întrebat dacă Rusia este pregătită să interacționeze cu Washingtonul cu această poziție a Statelor Unite.

Purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse a reamintit că reunificarea a fost rezultatul deciziei organului legislativ din Crimeea, „în conformitate cu statutul Crimeei de atunci în Ucraina”.

"A existat un set absolut clar și impecabil de acțiuni legale întreprinse. Prin urmare, nu a existat nicio anexare și nu ar trebui recunoscută. Trebuie doar să recunoașteți faptul reunificării Crimeei cu Rusia și faptul că Crimeea a fost în statutul uneia dintre regiunile Federației Ruse ", - a spus Peskov.
261
Tagurile:
Crimeea, Joe Biden
Tematic
Atenție spre Crimeea: Cum se reconstruiește NATO sub Biden
Deputat rus: Kievul vrea să atragă Moldova într-o dispută privind Crimeea
În Crimeea a fost descoperită o necropolă din epoca romană

Загрузка...
Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu chairs the weekly cabinet meeting at the Prime Minister's office in Jerusalem, Sunday, April 15, 2018

Situație tensionată între Iran și Israel după explozia de la bordul unei nave israeliene

0
(reînnoit 14:50 01.03.2021)
Între Iran și Israel a început un schimb dur de acuzații după ce săptămâna trecută a avut loc o explozie la bordul unei nave israeliene aflate în Golful Oman, însă nici ripostele armate nu au întârziat să apară.

BRUXELLES, 1 mar – Sputnik. Reacția premierului Benjamin Netanyahu după explozia de la bordul navei israeliene a fost de a acuza Teheranul că se află în spatele incidentului. Explozia a avut loc joi pe nava MV Helios Ray, care plecase din portul saudit Dammam cu destinaţia Singapore. Deflagraţia a cauzat două găuri mari în pereţii navei.

Iranul a respins însă astăzi acuzaţiile lansate de premierul israelian: ''Respingem ferm această acuzaţie'', a spus Saeed Khatibzadeh, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe iranian.

''Securitatea Golfului Persic este extrem de importantă pentru Iran şi nu le vom permite (israelienilor) să răspândească teamă în regiune prin asemenea acuzaţii. Regimul sionist ştie foarte bine că răspunsul nostru la chestiunile de securitate este mereu ferm şi precis'', a continuat reprezentantul diplomaţiei iraniene, adăugând că Israelul este sursa instabilităţii din regiune.

Dar disputa dintre cele două state nu pare a se opri la declarații. Benjamin Netanyahu a declarat pentru postul de radio Kan nu doar că el consideră Iranul responsabil pentru explozie, ci și că Israelul va riposta.

''Ştiţi care este politica mea. Iranul este cel mai mare inamic al Israelului. Sunt decis să ne apărăm. Îi lovim (pe iranieni) peste tot în regiune'', a amenințat Netanyahu.

Postul de radio Kan a precizat că interviul cu premierul Benjamin Netanyahu fusese înregistrat duminică noaptea, înainte ca Siria să acuze Israelul de lansarea unor rachete asupra părţii de sud a Damascului. Israelul nu a confirmat informaţia, dar anterior a anunţat că lansează frecvent acţiuni militare împotriva transporturilor iraniene de arme din interiorul Siriei.

Calendarul atacurilor cu rachete asupra Siriei indică însă o legătură cu explozia de la bordul navei israeliene, semn că Israelul a trecut la ripostă.

Nici Iranul nu se lasă mai prejos, el promițând din luna noiembrie că va da un răspuns ''calculat'' la uciderea unui expert de-ai săi în domeniul nuclear, de care a acuzat Israelul. Desigur că Guvernul israelian a respins aceste acuzaţii, așa cum și Iranul a respins acum acuzațiile Israelului referitoare la explozia de pe navă.

În continuare, este de așteptat că ostilitățile vor continua între părțile aflate în conflict, deocamdată însă sunt doar lovituri chirurgicale care nu iau proporții grave.

0
Tagurile:
Israel, Iran, Benjamin Netanyahu
Tematic
Lavrov: Rusia nu se va amesteca în relațiile dintre SUA și Iran
Asasinat în Iran – posibilă catastrofă internațională!
Discuții între Iran și Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică

Загрузка...