Police officers walk past the consular section of Russia's embassy in London, Britain, March 15, 2018

Ambasada rusă solicită întrevedere cu Boris Johnson pentru a discuta "Cazul Skripal"

68
(reînnoit 17:20 08.04.2018)
Ministerul de Externe al Regatului Unit a confirmat că a primit cererea ambasadorului rus pentru întâlnirea cu Johnson şi a spus că va răspunde în timp util.

BUCUREŞTI, 8 apr — Sputnik. Ambasada Rusiei în Marea Britanie a transmis o notă către Foreign Office de la Londra, solicitând o întâlnire cu ministrul de Externe, Boris Johnson, pentru a discuta despre investigația incidentului de intoxicare la Salisbury, a declarat pentru Sputnik serviciul de presă al ambasadei.

"Este timpul să organizăm o întâlnire între ambasadorul [rus] Alexander Yakovenko și ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, pentru a discuta întregul complex de relații bilaterale, precum și investigația incidentului Salisbury. În acest sens, Yakovenko a trimis o notă personală lui Johnson", a declarat serviciului de presă al ambasadei.

El a afirmat că în momentul de față ambasada nu a fost în măsură să ofere o "evaluare satisfăcătoare" a stării actuale a cooperării bilaterale între țări.

"Sperăm pentru răspunsul constructiv al părţii britanice și ne bazăm pe organizarea unei astfel de întâlniri în viitorul apropiat", a subliniat diplomatul.

Fostul ofițer de informații rus Serghei Skripal și fiica sa Yulia au fost găsiţi inconștient în martie pe o bancă lângă un centru comercial din orașul Salisbury din Marea Britanie. Regatul Unit a acuzat Moscova de orchestrarea atacului cu ceea ce experții britanici susțin că este un agent neurotoxic A234. La scurt timp după incident, Londra a anunțat expulzarea a 23 de funcţionari diplomatici ruși. Peste 25 de țări au expulzat de atunci diplomați ruși "în semn de solidaritate" cu Londra.

Moscova a negat că are vreun rol în otrăvire, arătând lipsa dovezilor furnizate de Londra pentru a-și susține acuzațiile.

68
Tagurile:
Foreign Office, Serghei Skripal, Boris Johnson, UK, Londra
Тема:
Criza în relațiile dintre Marea Britanie și Rusia. Cazul Skripal (117)

Загрузка...