Vladimir Putin și Emmanuel Macron la Versailles

Despre ce au discutat astăzi Putin și Macron

202
(reînnoit 14:43 06.04.2018)
Vladimir Putin și Emmanuel Macron au discutat astăzi la telefon despre situația din Siria și problemele bilaterale dintre cele două state, în contextul vizitei pe care urmează s-o efectueze liderul francez în luna mai 2018.

BUCUREȘTI, 6 apr — Sputnik. Președintele rus, Vladimir Putin, l-a informat pe liderul francez, Emmanuel Macron despre acordurile încheiate în cadrul întrevederii trilaterale de la Ankara din 4 aprilie între Rusia, Iran și Turcia în ceea ce privește asigurarea procesului de reglementare a situației din Siria, de consolidarea a suveranității, unității, independenței și integrității teritoriale a acestui stat, se spune într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al Kremlinului.

În dialogul dintre cei doi lideri s-a menționat necesitatea continuării procesului de soluționare a crizei pe cale politică prin îndeplinirea deciziilor adoptate la Congresului dialogului național sirian de la Soci, precum și importanța grăbirii procesului înființării la Geneva, sub egida ONU, a unui Comitet Constituțional.

Vladimir Putin poartă o discuție telefonică
© Sputnik / Дмитрий Астахов

În timpul discuțiilor legate de situația din Ghouta Orientală, s-a atras atenția la finalizarea operațiunii de salvare a locuitorilor regiunii și evacuării militanților care refuză să depună armele. Partea rusă a subliniat importanța consolidării eforturilor comunității internaționale de acordare a ajutoarelor umanitare tuturor persoanelor aflate în dificultate, în conformitate cu rezoluția 2401 al Consiliului de Securitate al ONU.

Părțile și-au manifestat disponibilitatea de a continua consultările ruso-franceze în aspectele-cheie ale reglementării situației din Siria.

În același timp, discuția dintre Putin și Macron a vizat și actualele probleme în relațiile bilaterale ruso-franceze, luând în considerare vizita pe care urmează s-o efectueze președintele francez în Rusia, în mai 2018.

202
Tagurile:
discuție telefonică, Kremlin, Emmanuel Macron, Vladimir Putin, Rusia, Franța, Siria
Tematic
Convorbirea telefonica Putin - Macron: Detaliile vor urma
Când și unde se vor întâlni Putin și Macron
Putin, Macron: Coreea de Nord amenință pacea și securitatea globală
„Emmanuel, salut!”: Macron a publicat un video a discuției sale cu Putin
Macron și-a cerut iertare de la Putin, care a reacționat ironic
Putin, Merkel și Macron - discuție trilaterală importantă pentru Europa
Macron a amenințat de față cu Vladimir Putin
Macron a spus ce crede despre Trump și Putin
Putin l-a felicitat pe Macron cu Victoria în alegerile prezidențiale
Dezbatere Le Pen - Macron. Macron nu se supune lui Putin, dar recunoaște că...

Загрузка...