Postul de televiziune Russia Today

Studiu: Russia Today, creșteri spectaculoase ale audienței în întreaga lume

173
Postul de televiziune RT a înregistrat o creștere spectaculoasă a audienței în ultimii doi ani, potrivit unui studiu internațional efectuat de compania Ipsos.

BUCUREȘTI, 3 apr — Sputnik. Potrivit unui studiu efectuat de compania Ipsos, în ultimii doi ani, audiența postului de televiziune RT a crescut cu o treime. În prezent, peste 100 milioane de persoane urmăresc Russia Today săptămânal în 47 de state în care se difuzează postul de televiziune, se spune într-un material publicat de rt.com.

Russia Today
© Sputnik / Илья Питалев

Datele studiul internațional al companiei Ipsos relevă că în 38 de state ale lumii, care au fost monitorizate începând cu anul 2015, audiența săptămânală a RT a crescut cu 36 la sută, de la 70 milioane la 95 milioane telespectatori. În studiu au fost incluse nouă state noi, care contribuie la creștere audienței RT până la 100 milioane de persoane din 47 de state.

În SUA, audiența RT a crescut cu peste 30 la sută, de la 8 la 11 milioane de telespectatori. În acest fel, RT se află în top 5 al celor mai populare canale de știri din lume. În Europa, audiența săptămânală a RT se ridică la 43 de milioane în 15 state.

"Le aducem mulțumiri prietenilor noștri fideli: Ministerul Justiției al SUA, guvernului britanic și întregului establishment occidental. Datorită eforturilor lor, tot mai mulți oameni doresc să audă vocea alternativă a RT", a declarat redactorul-șef al RT, Margarita Simonyan, care a comentat cifrele prezentate.

Cea mai mare creștere a audienței a fost înregistrată în țările din American Latină — în această regiune audiența săptămânală a RT a crescut de trei ori — până la 17 milioane de telespectatori (sau 18 milioane, dacă se iau în calcul noile state, incluse pentru prima dată în studiu). Lider al creșterii audienței a devenit Mexic, unde audiența săptămânală a RT a crescut de 4,5 ori în decursul a doi ani.

11 milioane de telespectatori urmăresc RT săptămânal în 15 state din Orientul Apropiat și Africa de Nord. Cea mai audiență RT în această zonă a fost înregistrată în Irak, unde postul de televiziune este urmărit săptămânal de 2,2 milioane de persoane.

Compania Ipsos a efectuat un studiu internațional amplu al audienței RT, reieșind din experiența bogată pe care o are în astfel de analize.

"Creștere audienței postului de televiziune vorbește despre faptul că materialele propuse trezesc un interes la oamenii din întreaga lume", a declarat șeful Ipsos Connect, responsabil de Orientul Apropiat și Africa de Nord, Eli Aun.

173
Tagurile:
audiența, rt, studiu, ipsos, Margarita Simonyan, Rusia
Tematic
RT a lansat un video cu noile arme ale Rusiei
Viitorul RT în Marea Britanie: Cine decide și cum va proceda Rusia în caz de suspendare
Simonyan a ironizat propunerea de eliminare a Sputnik și RT din fluxurile de știri
Departamentul de Stat al SUA trimite jurnaliștii americani la Sputnik și RT
RT a ajuns în finala prestigiosului New York Festivals
ONU a criticat restricțiile SUA privind RT și Sputnik
O nouă sursă alternativă de știri: în Franța a început să emită RT France
Ambasada rusă a ridiculizat un articol din Daily Mail despre Sputnik și RT
Cum "a îndrăznit" șeful diplomației germane să acorde un interviu pentru RT
Un reporter Russia Today (RT) a fost ucis în Siria
Podesta: Sputnik și RT sunt surse preferate la Casa Albă. Reacția lui Simonian
Zaharova: Sputnik și RT prezintă un punct de vedere alternativ
„Sputnik” și „RT” vor deveni subiect de dezbatere în Parlamentul European
Soyuz-2

O nouă realizare spațială a Rusiei salutară pentru planetă (video)

645
Rusia vine în întâmpinarea semnalului de alarmă lansat de specialiști din întreaga lume – un efort tehnic și științific care va ajuta la supravegherea celui mai periculos fenomen actual

BUCUREȘTI, 28 feb – Sputnik. În timp ce Occidentul pare interesat doar de jocuri politice, folosind politica de mediu ca un vector al impunerii progresismului, Rusia a întreprins un nou demers concret în cazul celui mai periculos fenomen actual: topirea calotei glaciare.

Astăzi, o rachetă Soyuz a decolat de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan, purtând pentru a fi plasat pe orbita circumterestră primul satelit rus Arktika-M de monitorizare a climei arctice.

Anunțul a fost făcut de agenţia spaţială Roscosmos, imediat după ce racheta a fost lansată, la ora 6:55 GMT.

Directorul agenţiei spaţiale Roscosmos, fostul vicepremier rus Dmitri Rogozin, a mărturisit că ”A trebuit să-mi fac griji mai mult decât de obicei despre această lansare”.

”Vântul de până la 2 km a fost atât de puternic încât chiar și pentru „Soyuz-2” nostru rezistent și non-capricios a fost la limita de toleranță pentru condițiile meteorologice. Dar racheta și sistemul său de control s-au descurcat cu brio”, a scris Rogozin pe Twitter.

Acum Dmitri Rogozin, a transmis că totul a decurs perfect, iar nava se află pe „orbita calculată”

”Nava spațială "Arktika-M" numărul 1 se află pe orbita calculată, s-au deschis antene solare și alte elemente, comunicarea cu nava a fost stabilită, este luată sub control. Astfel, a fost stabilit începutul desfășurării unui nou grup orbital arctic din Rusia!”, a transmis Dimitri Rogozin.

Roscosmos a explicat că sistemul spaţial de supraveghere hidrometeorologică şi climatică ”Arktika-M” este conceput pentru a monitoriza clima şi mediul în regiunea Arctica, iar sistemul va necesita cel puţin doi sateliţi pentru a funcţiona corect, al doilea urmând a fi lansat în 2023. 

Sistemul spațial va furniza date specialiștilor, asigurând ”o supraveghere permanentă, în toate condiţiile meteorologice, a suprafeţei Pământului şi a mărilor Oceanului Arctic”, anunță agenția spațială rusă.

645
Tagurile:
Spațiu, Rusia

Загрузка...
Sputnik V

Fondul rus de Investiții Directe: dușmanii Rusiei se tem de "Sputnik V"

156
Fondul rus de Investiții Directe: a declarat că dușmanii Rusiei se tem de performanța vaccinului "Sputnik V".

Oponenții vaccinului rusesc împotriva coronavirusului "Sputnik V" încearcă să submineze încrederea în acest medicament a oamenilor din întreaga lume, deoarece el este unul dintre cele mai bune vaccinuri și, pur și simplu, se tem de el, a declarat Kirill Dmitriev, șeful Fondului rus de Investiții Directe (RDIF), fiind citat de RIA Novosti.

"Cred că putem vorbi nu numai despre recunoașterea internațională a vaccinului "Sputnik V", ci și despre întâietatea noastră în lume... Trebuie să fim modești, dar cinstiți. Avem unul dintre cele mai bune vaccinuri din lume, este o mare realizare a oamenilor de știință ruși, ar trebui să fim mândri de asta", a declarat Dmitriev la deschiderea expoziției dedicate istoriei întâietății ruse în domeniul virusologiei, organizată de Societatea de Istorie a Federația Rusă.

"Mulți dușmani ai Rusiei au încercat să submineze încrederea în Rusia, dar noi înțelegem că ei depun atât de multe eforturi pentru a submina încrederea în vaccinul rusesc, deoarece el este unul dintre cele mai bune din lume și, pur și simplu, se tem de el", anunță Dmitriev.

Revista științifică Lancet a publicat anterior rezultatele celei de-a treia faze a studiilor clinice a vaccinului "Sputnik V", confirmând eficiența și siguranța ridicată a acestuia. În timpul studiilor clinice de fază III, "Sputnik V" a demonstrat un nivel înalt de eficacitate, imunogenitate și siguranță – eficacitatea vaccinului a fost de 91,6%. Vaccinul oferă o protecție completă împotriva cazurilor grave de infecție cu noul coronavirus. Vaccinul "Sputnik V" a fost aprobat spre inoculare în peste 30 de țări. Populația totală a țărilor în care este înregistrat vaccinul rusesc este de peste 1,1 miliarde de persoane.

156
Tagurile:
vaccin, Rusia, Sputnik V
Тема:
Vaccinul Sputnik V

Загрузка...
Clotilde Armand

Armand, implicare realistă în problema școlilor

0
(reînnoit 09:20 01.03.2021)
Primarul Sectorului 1 al municipiului București se implică activ în găsirea de soluții pentru unitățile de învățământ supraaglomerate, situație care trebuie rezolvată cât mai rapid, mai ales în actualul context epidemiologic.

BUCUREȘTI, 1 mart – Sputnik. Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al municipiului București, scrie, într-o postare de pe pagina sa de Facebook, că există o mare provocare pentru unitățile de învățământ care sunt tot mai aglomerate și că își dorește ca, în scurt timp, elevii să poată învăța în condiții civilizate.

Problema unităților de învățământ supraaglomerate este una ridicată frecvent de Sputnik, care a subliniat că ea ”vine la pachet” cu alta: vizele de flotant.

Clotilde Armand a reușit să identifice o soluție pentru descongestionarea școlilor. Edilul propune folosirea sediului Institutului de Studii Avansate a Culturii și Civilizației Levantului, condus de fostul președinte al României, Emil Constantinescu – despre care se întreabă, pe bună dreptate, cu ce se ocupă – pentur o unitate de învățământ.

”Ce face această instituție?! Nimeni nu știe. Se știe doar că instituția plătește salarii anuale de peste 500 de mii de euro. Pentru ce?! Să revenim însă la școli. Având în vedere deficitul unităților de învățământ din Sectorul 1, propun să preluăm noi clădirea în care funcționează în prezent Institutul Levantului și să o transformăm într-o școală”, a scris Clotilde Armand.

Edilul spune că aici poate funcționa Școala Pia Brătianu Nr. 2, unde elevii învață în 3 schimburi.

”Trebuie să investim în viitorul copiilor noștri și să lăsăm la o parte sinecurile din trecut”, a explicat edilul Sectorului 1.

Sediul poate fi folosit, de asemenea, pentru a găzdui clase pregătitoare. Copiii mici au nevoie de mișcare. Să nu uităm că, pentru ei, intrarea la școală a însemnat cursuri aproape exclusiv online. Deci o mare parte din aptitudinile și deprinderile pe care ar fi trebuit să le obțină pe parcursul semestrului întâi au rămas ”de recuperat” pe parcurs, mai exact acum, în a doua parte a anului școlar 2020-2021 când, pentru o parte a elevilor, cursurile s-au reluat în format clasic – fizic.

De asemenea, o sală de clasă pregătitoare presupune o altă organizare față de o sală de gimnaziu, spre exemplu.

Prin mutarea unor clase în sediul Institutului Levantului, nivelul de stres și anxietate al copiilor și cadrelor didactice care, acum, sunt obligate să lucreze alături de cei mici în școli supraaglomerate, va scădea simțitor. Calitatea actului didactic va fi îmbunătățită simțitor.

Iată, deci, că, dacă există viziune, implicare, dorință de a veni în sprijinul comunității se poate.

Rămâne de văzut dacă primarul Clotilde Armand își va putea duce la îndeplinire ideea.

Poate, astfel, vom afla și noi, măcar acum, legătura dintre geologul fost președinte al României Emil Constantinescu și problematica Levantului.

Desigur, dacă edilul Armand va intra în posesia luxosului sediu, domnul Constantinescu va putea să-și continue pasiunea cognitivă pentru problematica Levantului în intimitatea propriei biblioteci…

Copiii Sectorului 1, însă, au nevoie de spații unde să învețe carte și unde să se dezvolte armonios.

0
Tagurile:
Clotilde Armand

Загрузка...