Postul de televiziune Russia Today

Studiu: Russia Today, creșteri spectaculoase ale audienței în întreaga lume

170
Postul de televiziune RT a înregistrat o creștere spectaculoasă a audienței în ultimii doi ani, potrivit unui studiu internațional efectuat de compania Ipsos.

BUCUREȘTI, 3 apr — Sputnik. Potrivit unui studiu efectuat de compania Ipsos, în ultimii doi ani, audiența postului de televiziune RT a crescut cu o treime. În prezent, peste 100 milioane de persoane urmăresc Russia Today săptămânal în 47 de state în care se difuzează postul de televiziune, se spune într-un material publicat de rt.com.

Russia Today
© Sputnik / Илья Питалев

Datele studiul internațional al companiei Ipsos relevă că în 38 de state ale lumii, care au fost monitorizate începând cu anul 2015, audiența săptămânală a RT a crescut cu 36 la sută, de la 70 milioane la 95 milioane telespectatori. În studiu au fost incluse nouă state noi, care contribuie la creștere audienței RT până la 100 milioane de persoane din 47 de state.

În SUA, audiența RT a crescut cu peste 30 la sută, de la 8 la 11 milioane de telespectatori. În acest fel, RT se află în top 5 al celor mai populare canale de știri din lume. În Europa, audiența săptămânală a RT se ridică la 43 de milioane în 15 state.

"Le aducem mulțumiri prietenilor noștri fideli: Ministerul Justiției al SUA, guvernului britanic și întregului establishment occidental. Datorită eforturilor lor, tot mai mulți oameni doresc să audă vocea alternativă a RT", a declarat redactorul-șef al RT, Margarita Simonyan, care a comentat cifrele prezentate.

Cea mai mare creștere a audienței a fost înregistrată în țările din American Latină — în această regiune audiența săptămânală a RT a crescut de trei ori — până la 17 milioane de telespectatori (sau 18 milioane, dacă se iau în calcul noile state, incluse pentru prima dată în studiu). Lider al creșterii audienței a devenit Mexic, unde audiența săptămânală a RT a crescut de 4,5 ori în decursul a doi ani.

11 milioane de telespectatori urmăresc RT săptămânal în 15 state din Orientul Apropiat și Africa de Nord. Cea mai audiență RT în această zonă a fost înregistrată în Irak, unde postul de televiziune este urmărit săptămânal de 2,2 milioane de persoane.

Compania Ipsos a efectuat un studiu internațional amplu al audienței RT, reieșind din experiența bogată pe care o are în astfel de analize.

"Creștere audienței postului de televiziune vorbește despre faptul că materialele propuse trezesc un interes la oamenii din întreaga lume", a declarat șeful Ipsos Connect, responsabil de Orientul Apropiat și Africa de Nord, Eli Aun.

170
Tagurile:
audiența, rt, studiu, ipsos, Margarita Simonyan, Rusia
Tematic
RT a lansat un video cu noile arme ale Rusiei
Viitorul RT în Marea Britanie: Cine decide și cum va proceda Rusia în caz de suspendare
Simonyan a ironizat propunerea de eliminare a Sputnik și RT din fluxurile de știri
Departamentul de Stat al SUA trimite jurnaliștii americani la Sputnik și RT
RT a ajuns în finala prestigiosului New York Festivals
ONU a criticat restricțiile SUA privind RT și Sputnik
O nouă sursă alternativă de știri: în Franța a început să emită RT France
Ambasada rusă a ridiculizat un articol din Daily Mail despre Sputnik și RT
Cum "a îndrăznit" șeful diplomației germane să acorde un interviu pentru RT
Un reporter Russia Today (RT) a fost ucis în Siria
Podesta: Sputnik și RT sunt surse preferate la Casa Albă. Reacția lui Simonian
Zaharova: Sputnik și RT prezintă un punct de vedere alternativ
„Sputnik” și „RT” vor deveni subiect de dezbatere în Parlamentul European

Загрузка...