Serghei Lavrov

Lavrov: Occidentalii recurg la minciuni și acuzații nefondate

88
(reînnoit 14:43 02.04.2018)
Modul în care diplomații occidentali operează cu falsuri și acuzații nefondate este un lucru inacceptabil și nedemn, totodată Rusiei i se cere să se culpabilizeze.

BUCUREȘTI, 2 apr — Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat că SUA și Marea Britanie recurg la minciuni în cazul otrăvirii fostului ofițer al GRU, Serghei Skripal.

"Într-adevăr, mulți vorbesc despre un război rece. Mulți vorbesc și despre faptul că situația e mai proastă decât în perioada războiului rece clasic, pentru că atunci existau anumite reguli, erau respectate anumite norme morale. Acum, în opinia mea, partenerii noștri occidentali, în special SUA, Marea Britanie și câteva state care îi urmează orbește, au renunțat la orice bun simț, recurg la minciuni, și dezinformări. Noi răspundem la toate aceste lucruri, cred eu, destul de calm, cu sânge rece", a declarat Lavrov în cadrul unei conferințe de presă organizate după o rundă de negocieri cu omologul său din Bangladesh.

Potrivit ministrului rus, "atunci când nu există argumente, tot răul se revarsă asupra diplomaților".

"Londra nu va reuși să se sustragă unei răspunderi în cazul Skripal, colegii britanici s-au lăsat duși de val", consideră Serghei Lavrov.

În același timp, șeful diplomației ruse consideră că acuzațiile în adresa Rusiei, în cazul otrăvirii lui Serghei Skripal, neconfirmate de vreo probă sunt nedemne și inacceptabile.

”Colegii noștri, — inclusiv, am ascultat recent un interviu al omologului meu (francez — n.r.) Jean-Yves Le Drian, — spun: "noi expediem solicitări Rusiei, însă acestea nu sunt urmate de niciun răspuns". În acest caz există o singură solicitate: fie să recunoașteți că acesta a fost un ordin de sus, fie că ați pierdut orice control și cineva v-a furat substanța toxică utilizată în Marea Britanie. E ceva neserios și nedemn. Consider că astfel de lucruri sunt inacceptabile în orice domeniu, în special în diplomație, îndeosebi când e vorba despre viață și moarte", a spus Lavrov.

88
Tagurile:
declarație, ministrul afacerilor externe, Conferință de presă, Jean-Yves Le Drian, Serghei Skripal, Serghei Lavrov, Londra, Bangladesh, Rusia, Marea Britanie
Тема:
Criza în relațiile dintre Marea Britanie și Rusia. Cazul Skripal (118)
Tematic
14 întrebări adresate de Moscova Londrei și Parisului în cazul Skripal
Zaharova - de ce Londra refuză să ofere informații în cazul Skripal
Moldova a fost impusă să se solidarizeze cu UE în „dosarul Skripal”
Expert: Însănătoșirea Iuliei Skripal arată că ea nu a fost otrăvită cu Novicioc
Starea sănătății Iuliei Skripal s-a îmbunătățit
Greşeala Rusiei în cazul Skripal este speranţa de-a avea a face cu jucători oneşti
Cazul Skripal - necesar Marii Britanii pentru revenirea la Uniunea Europeană?
Un cargobot în Marea Bering

Un cargobot rusesc a naufragiat în Marea Neagră

38
Un cargobot rusesc a naufragiat în Marea Neagră, în apropiere de țărmul Turciei. A fost inițiată o operațiune de salvare.

BUCUREȘTI, 17 ian – Sputnik. Un cargobot a naufragiat în Marea Neagră, în apropierea de țărmul Turciei, a declarat guvernatorul provinciei Bartın, Sinan Güner.

“În zona Inkumul a provinciei noastre a naufragiat un cargobot sub pavilion rusesc. Demarăm o operațiune de salvare a celor 15 membri ai echipajului, care se află pe trei bărci de salvare”, a declarat el, fiind citat de agenția Anadolu.

Potrivit guvernatorului, nu există informații despre persoane decedate. Operațiunea de salvare este complicată de condiții meteo nefavorabile.

38
Tematic
Turcia a descoperit noi zăcăminte de gaz în Marea Neagră
Stoltenberg îndeamnă la consolidarea prezenței NATO în Marea Neagră
NATO se extinde în Marea Neagră: Va fi oare strâmtorată Rusia în Crimeea

Загрузка...

Rusia se retrage din acordul Cer Deschis

85
(reînnoit 02:29 17.01.2021)
Rusia se retrage din acordul Cer Deschis. Pe 15 ianuarie, Ministerul rus al Afacerilor Externe a anunțat că Moscova demarează procedurile interne pentru retragerea din înțelegere.

Potrivit comunicatului diplomației ruse, decizia este legată de lipsa unor progrese în păstrarea documentului.

Acordul Cer Deschis a fost semnat în 1992. 34 de state au fost parte a acestui document, însă în noiembrie 2020, SUA s-au retras oficial din acord, acuzând Rusia de nerespectarea condițiilor lui. Moscova a declarat că Washingtonul a părăsit înțelegerea sub pretexte false. Vor mai exista zboruri de observare și cum se va schimba securitatea globală – urmăriți în materialul video realizat de Sputnik.

85

Загрузка...