In memoriam

Tragedia din Kemerovo: Imagini inedite, concluzii ale experților, demisii

157
(reînnoit 08:09 02.04.2018)
La o săptămână după incendiul din mall-ul Winter Cherry devin cunoscute noi detalii și lumea continuă să se întrebe cum de a fost posibil așa ceva.

BUCUREȘTI, 2 apr- Sputnik. În momentul izbucnirii flăcărilor sistemul de semnalizare incendiu era trecut în regim de operare manuală, a declarat pentru presa de la Moscova Rinat Enikeev, inspector șef de stat pentru supravegherea antiincendiu al Ministerului pentru Siuații Excepționale al Federației Ruse.

”Dacă totul ar fi funcționat în mod automat, momentan ar fi început evecuarea fumului, s-ar fi produs coborârea ascensoarelor la parter, redirecționarea escalatoarelor pe mersul în jos și deblocarea tuturor eșirilor din clădire”, a spus expertul.

Avertizarea de incendiu a parvenit pe pupitrul gardianuluiu, dar nu el a fost acela care a alertat serviciile de intervenție.

Acest moment urmează să fie elucidat, ca și faptul dacă sistemul funcționa în regim manual ca urmare a unei dereglări tehnice sau din alte cauze.

Între timp pe net au apărut noi inagini video luate în momentul declanșării incendiului care a răpit 64 de vieți omenești.

Toate detaliile despre tragedia din mall-ul Winter Cherry le găsiți aici.

În ajun a devenit cunoscut că guvernatorul regiunii Kemerovo, Aman Tuleev, și-a prezentat cererea de demisie care a fost acceptată de președintele Rusiei, Vladimir Putin.

157
Tagurile:
demisii, cauze, detalii, video, tragedia din Kemerovo, Rusia
Тема:
Incendiul din Kemerovo (32)
Tematic
Putin a acceptat demisia guvernatorului regiunii Kemerovo
Noi detalii de la incendiul din Kemerovo: a fost și o explozie
Mall-ul din Kemerovo funcționa fără autorizație de construcție
Peskov, despre țările care au fost sursa de fake news despre Kemerovo
Trei persoane, dispărute după incendiul din Kemerovo, au fost găsite
Oamenii din cinematograful din Kemerovo au fost încuiați: dezvăluiri șocante
Un manager și un paznic din mall-ul din Kemerovo au povestit cum au salvat oameni
Putin: Falsuri despre Kemerovo sunt lansate din afara țării pentru provocarea panicii

Rusia: escaladarea tensiunilor între Israel și Hamas, ameninţare la securitatea regionalăg

64
(reînnoit 19:44 17.05.2021)
Posibila escaladare necontrolată a conflictului palestinian-israelian ar reprezenta un pericol semnificativ, având în vedere sistemul fragil de securitate din Orientul Mijlociu, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

BUCUREŞTI, 17 mai – Sputnik. „Evident, conflictul prezintă un pericol în cazul creșterii și continuării necontrolate a acestuia, având în vedere că multe țări au relații destul de dificile ... Iar sistemul regional de securitate este destul de fragil în general”, a declarat luni reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Sputnik News. 

„Deficitul uriaș de încredere reciprocă și riscul îndelungat al conflictelor regionale cu siguranță nu contribuie la stabilizarea regională. Dar este foarte important să împiedicăm ca evenimentele să evolueze într-un scenariu foarte violent. Prin urmare, se depune un efort susţinut de către Cvartetul [pentru Orientul Mijlociu] ... pentru a împiedica noi atacuri”, a adăugat Peskov.

Săptămâna trecută, reprezentanți speciali ai Cvartetului pentru Orientul Mijlociu al mediatorilor internaționali - Rusia, Statele Unite, UE și ONU - au discutat despre organizarea unei întruniri privind soluționarea conflictului palestinian-israelian.

Ciocniri violente au izbucnit în perioada 7-10 mai între palestinieni și poliția israeliană, ducând la cel mai grav conflict din ultimii ani. Revoltele au început simultan în două zone ale Ierusalimului de Est: lângă Muntele Templului și în cartierul Sheikh Jarrah, unde mai multe familii arabe au fost evacuate prin decizia instanței israeliene.

Situația de la granița dintre Israel și Fâșia Gaza s-a deteriorat în ultima săptămână, în contextul unor schimburi de atacuri cu rachete.

64
Tagurile:
Israel, Rusia

Загрузка...
Vaccinare

42% dintre ruși nu doresc se vaccineze anti-Covid-19 „în nicio circumstanță”

69
Un sondaj din Rusia dezvăluie că peste două cincimi (42%) dintre cetățenii ruşi nu intenționează să se vaccineze împotriva Covid-19 „în nicio circumstanță”, ceea ce ar putea explica de ce programul de inoculare a dat rezultate slabe în ţară.

BUCUREŞTI, 17 mai – Sputnik. Condus de centrul de cercetare al companiei de recrutare Superjob, sondajul a relevat, de asemenea, că unul din cinci (20%) ruși nevaccinați ar accepta să se vaccineze dacă acest lucru le-ar permite să călătorească în străinătate. Sondajul vine după anunțul Greciei că va fi dispusă să accepte turiștii vaccinați cu Sputnik V.

Rezultatele arată că 18% dintre rușii care încă nu au fost injectaţi intenționează să se vaccineze chiar și fără alte stimulente. Însă aproximativ 42% au spus că nu vor deloc să se vaccineze, chiar dacă aceasta ar fi condiţia pentru a efectua o călătorie în altă țară, iar 20% au spus că este dificil să decidă, potrivit RT.

Rezultatele acestui sondaj ar putea explica motivul pentru care campania de vaccinare în Rusia a început lent. La sfârșitul lunii aprilie, vicepremierul Tatiana Golikova a declarat că peste 11,1 milioane de persoane au primit prima doză a unui vaccin Covid-19, fiind până acum 6,8 milioane de persoane vaccinate complet.

Autoritățile țării nu publică în mod regulat date, dar cele mai recente cifre agregate de pe site-ul neoficial gogov sugerează că cifra actuală a persoanelor care au primit ambele doze este acum de aproximativ 9,8 milioane.

Rusia a aprobat trei vaccinuri interne Covid-19, Sputnik V fiind cel mai cunoscut. Vaccinul a fost înregistrat până acum în 66 de țări, trecând recent testele în Ecuador.

69
Tagurile:
Ruși, Vaccinare

Загрузка...