Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei

14 întrebări adresate de Moscova Londrei și Parisului în cazul Skripal

469
(reînnoit 10:56 01.04.2018)
Diplomația rusă a expediat la Londra și Paris o notă cu 14 întrebări în care solicită informații detaliate cu privire la cazul Skripal.

BUCUREȘTI, 1 apr — Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a publicat o listă din 14 întrebări, pe care ambasada rusă le-a adresat diplomațiilor străine în legătură cu cazul Skripal, fabricat împotriva Moscovei.

În special, Rusia solicită explicații în legătură cu refuzul de a respecta dreptul de acces consular la cei doi cetățeni ruși, care au avut de suferit pe teritoriu britanic. În afară de aceasta, Moscova vrea să cunoască ce antidoturi și sub ce formă au fost administrate victimelor, precum și modalitatea prin care aceste antidoturi au ajuns în posesia medicilor aflați la locul incidentului.

Rusia vrea să afle în baza căror indicii s-a stabilit "originea rusească" a substanței utilizate la Salisbury și dacă Marea Britanie dispune de mostre de control a substanței toxice militare pe care Londra o numește "Novicioc". În afară de aceasta, Rusia așteaptă răspunsul la întrebarea dacă în Marea Britanie se produce o astfel de substanță, precum și substanțe similare acesteia.

Rusia dorește să știe în ce temei a fost implicată Franța la cooperarea în ancheta legată de incidentul în care au avut de suferit cetățeni ruși, în ce calitate Parisul se implică în acest caz și dacă Marea Britanie a informat Organizația pentru interzicerea armelor chimice referitor la această decizie.

Ambasada și-a exprimat convingerea că "odată cu recepționarea unor noi informații, vor apărea noi întrebări".

Întrebările adresate Franței

Diplomații ruși au expediat o notă legată de cazul Skripal și Ministerului Afacerilor Externe al Franței, în care se conțin zece întrebări.

Ambasada rusă vrea să cunoască în ce bază Parisul a fost atras în activitățile de investigație a Marii Britanii legate de incidentul din Salisbury și dacă partea franceză a expediat o notificare oficială Organziației pentru interzicerea armelor chimice cu privire la implicarea sa în acest caz. De asemenea, Rusia vrea să cunoască ce probe în acest caz a transmis Londra Parisului, dacă experții francezi au fost prezenți la prelevarea materialului biologic a celor doi Skripal și dacă aceste materiale au fost studiate în Franța

În afară de aceasta, Rusia întreabă dacă Franța dispune de mostre de control a substanței, care în Marea Britanie poartă numele de „Novicioc", precum și dacă în Franța este produsă o astfel de substanță sau o substanță similară ei.

În plus, Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei dorește să știe de ce expertiză dispune Franța în domeniul studierii substanțelor toxice de acesta fel sau a substanțelor similare și în baza căror indicii specialiștii francez au stabilit "caracterul rusesc" al provenienței substanței utilizare la Salisbury.

469
Tagurile:
novicioc, întrebări, substanță toxică, Ministerul Afacerilor Externe, Organizația pentru interzicerea armelor chimice, Serghei Skripal, Salisbury, Paris, Londra, Moscova, Rusia, Marea Britanie, Franța
Тема:
Criza în relațiile dintre Marea Britanie și Rusia. Cazul Skripal (117)
Tematic
Moldova a fost impusă să se solidarizeze cu UE în „dosarul Skripal”
Expert: Însănătoșirea Iuliei Skripal arată că ea nu a fost otrăvită cu Novicioc
Starea sănătății Iuliei Skripal s-a îmbunătățit
Greşeala Rusiei în cazul Skripal este speranţa de-a avea a face cu jucători oneşti
Cazul Skripal - necesar Marii Britanii pentru revenirea la Uniunea Europeană?
Cazul Skripal, orchestrat de serviciile britanice - suspiciunile Moscovei
Cazul Skripal: Londra cedează Moscovei: va oferi acces la detaliile anchetei
Ministrul rus al Sănătății are îndoieli că Skripal a fost otrăvit cu ”Novicioc”
Pe surse: când UE își va expune poziția comună în cazul lui Serghei Skripal
Lavrov: Marea Britanie refuză să coopereze în cazul Skripal - încălcare gravă a Convenției
Un veteran GRU despre cazul Skripal: serviciile nu acționează așa
Diplomația rusă a taxat dur statele care susțin Londra în "dosarul Skripal"
Lavrov: Londra s-a condus, în ”dosarul Skripal”, de motive neoneste
Un senator rus a explicat de ce Londra profită de „cazul lui Skripal”

Загрузка...