Maria Zaharova

Zaharova - de ce Londra refuză ofere informații în cazul Skripal

222
Refuzul Marii Britanii de a prezenta orice informație legată de otrăvirea spionului britanic Serghei Skripal la Salisbury, ar putea duce la ipoteza implicării serviciilor britanice în acest incident.

BUCUREȘTI, 31 mar — Sputnik. Nu putem vorbi direct despre o complicitate a Marii Britaniei la incidentul legat de otrăvirea lui Serghei și Iulia Skripal, însă  tăinuirea oricărei informației de către Londra ne-ar putea duce la gândul că serviciile britanice ar putea avea o atribuție la acest caz, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

"Până în ziua de azi nu dispunem de nicio informație cu privire la acest caz. Unicile date, pe care le-am recepționat din Marea Britanie, sunt legate de îmbunătățirea stării sănătății a Iuliei Skripal. Iată de ce nu putem vorbi în mod direct despre o implicare a Marii Britaniei și persoanelor oficiale în această istorie, însă există anumite suspiciuni", a spus Zaharova într-un interviu oferit Canalului 1.

Potrivit ei, "ascunderea informației, nedivulgarea detaliilor incidentului sugerează idea implicării, în special, a serviciilor britanice".

Săptămâna aceasta, un șir de state ale Uniunii Europene, precum și SUA, Canada, Norvegia, Ucraina și altele, au decis să expulzeze diplomați ruși drept un gest de solidaritate cu poziția Marii Britaniei în ceea ce privește incidentul din Salisbury.

Partea britanică afirmă că Rusia are o atribuție la otrăvirea lui Skripal cu substanța A234. Moscova neagă toate aceste acuzații și promite să adoptă măsuri de răspuns la acțiunile agresive și nefondate ale Londrei.

222
Tagurile:
otrăvire, Anchetă, Iulia Skripal, Serghei Skripal, Maria Zaharova, Londra, Moscova, Marea Britanie
Тема:
Criza în relațiile dintre Marea Britanie și Rusia. Cazul Skripal (117)
Tematic
Moldova a fost impusă să se solidarizeze cu UE în „dosarul Skripal”
Expert: Însănătoșirea Iuliei Skripal arată că ea nu a fost otrăvită cu Novicioc
Starea sănătății Iuliei Skripal s-a îmbunătățit
Greşeala Rusiei în cazul Skripal este speranţa de-a avea a face cu jucători oneşti
Cazul Skripal - necesar Marii Britanii pentru revenirea la Uniunea Europeană?
Cazul Skripal, orchestrat de serviciile britanice - suspiciunile Moscovei
Cazul Skripal: Londra cedează Moscovei: va oferi acces la detaliile anchetei

Загрузка...