Ministerul Afacerilor Externe

Ambasadorul României la Moscova a fost convocat la MAE al Rusiei

627
(reînnoit 15:06 30.03.2018)
Ambasadorul României la Moscova a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe al Moscovei, unde i-a fost înmânată o notă de protest și i-au fost aduse la cunoștință măsurile de răspuns ale Rusiei la expulzarea unui diplomat rus de la București.

BUCUREȘTI, 30 mar — Sputnik. Ambasadorul României la Moscova, Vasile Soare, a fost convocat la Ministerul rus al Afacerilor Externe, unde i-a fost înaintată o notă de protest în legătură cu expulzarea unui diplomat în legătură cu cazul Sripal. Diplomatul român a fost informat cu privire la măsurile de răspuns ale Moscovei, în conformitate cu principiul reciprocității.

Ambasadorii țărilor care au adoptat măsuri neprietenoase în raport cu Federația Rusă în legătură cu cazul Skripal vor primi note de protest și vor fi informați cu privire la măsuri de răspuns, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei.

Pe 30 martie, Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a convocat șefii misiunilor diplomatice acreditate în Federația Rusă, care reprezintă statele ce au întreprins acțiuni neprietenești la adresa Rusiei în semn de solidaritate cu Marea Britanie în cazul Skripal, se spune în comunicatul MAE.

Ambasadorii vor primi note de protest și vor fi informați cu privire la măsurile de răspuns ale părții ruse, anunță diplomația rusă.

Joi, Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse l-a convocat pe ambasadorul SUA în Federația Rusă, Jon Huntsman, unde i s-a comunicat că, reieșind din principiul reciprocității, 58 de angajați ai ambasadei americane de la Moscova și doi angajați ai consumatului din Ekaterinburg vor fi declarate persona non grata. În afară de aceasta, va fi închis consulatul general al SUA din Sankt Petersburg.

627
Тема:
Criza în relațiile dintre Marea Britanie și Rusia. Cazul Skripal (114)
Tematic
România se alătură războiului diplomatic împotriva Rusiei
Exploziv! „Suntem viteji şi euroatlantici expulzând diplomaţi ruşi"
Austria acuză Londra de presiuni pentru expulzarea diplomaților ruși
Kremlinul promite măsuri de răspuns țărilor care au expulzat diplomați ruși
Analist român despre expulzarea diplomaților ruși de la Chișinău și București
Ultima Oră: Moldova expulzează trei diplomați ruși
Diplomat rus: „Cel mai probabil” expulzarea diplomaților ruși a fost planificată
MAE: Rusia va răspunde fiecărui stat care va expulza diplomați ruși

Загрузка...