Incendiu din mall-ul Winter Cherry din Kemerovo

Noi detalii de la incendiul din Kemerovo: a fost și o explozie

616
Extinderea rapidă a flăcărilor în mall-ul din Kemerovo a fost cauzată de golurile din tavan și sistemul de ventilare învechit, iar unul din cele mai periculoase momente a fost evacuarea unor butelii.

BUCUREȘTI, 30 mar — Sputnik. Extinderea rapidă a incendiului în mall-ul Winter Cherry din Kemerovo a fost cauzată de golurile din tavan și sistemul de ventilare învechit, a declarat șeful serviciului regional de pompieri, Andrei Bursin.

"La momentul sosirii pompierilor flăcările se extindeau cu o viteză rapidă. Cred că acest lucru a fost cauzat de golurile din tavan și sistemului de ventilare vechi", a declarat acesta.

Bursin a mai adăugat că activitatea pompierilor a fost îngreunată din cauza planului clădirii și suprafeței mari a acesteia.

De asemenea, în clădire existau și butelii cu gaz, pe care salvatorii au fost nevoiți să le evacueze și să le răcească. Bursin a menționat că a avut loc o singură explozie.

Anterior a fost anunțat că organele de anchetă l-au reținut pe șeful Agenției de stat de inspecție în construcții al regiunii Kemerovo, Tanzilia Komkova.

"Potrivit versiunii anchetatorilor, aceasta nu a luat nicio măsură pentru împiedicarea exploatării clădirii ridicate în mod voluntarist în Kemerovo, fără niciun fel de autorizații de construcție, ceea ce a dus la decesul vizitatorilor mall-ului", se spune într-un comunicat al Comitetului de Investigații.

De asemenea, Comitetul de Investigații a anunțat și despre reținerea directorului general al companiei, care deține în proprietate clădirea mall-ului din Kemerovo.

În incendiul din mall, care a avut loc pe 25 martie, au decedat 64 de persoane.

616
Tagurile:
butelie de gaz, Winter Cherry, explozie, Pompieri, Andrei Bursin, Kemerovo, Rusia
Тема:
Incendiul din Kemerovo (32)
Tematic
Mall-ul din Kemerovo funcționa fără autorizație de construcție
Peskov, despre țările care au fost sursa de fake news despre Kemerovo
Trei persoane, dispărute după incendiul din Kemerovo, au fost găsite
Un nou incident în Kemerovo: s-a aprins un autocar cu copii
Oamenii din cinematograful din Kemerovo au fost încuiați: dezvăluiri șocante
Putin: Falsuri despre Kemerovo sunt lansate din afara țării pentru provocarea panicii
Cine a deconectat sistemul de alarmă al mall-ului din Kemerovo? Mărturiile paznicului
Administratorul mall-ului din Kemerovo, despre cauzele blocării ușilor
Maria Zaharova

Zaharova a comentat noile principii ale UE în relațiile cu Rusia

43
(reînnoit 12:57 16.06.2021)
Maria Zaharova, purtătorul al MAE de la Moscova, a comentat principiile noii politicii externe ale UE în raport cu Rusia.

BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova a amintit că noua strategie a politicii externe a UE în privința Rusiei are la bază trei principii: respingerea, descurajarea și cooperarea.

“Oamenii care inventat o astfel de concepției au niște probleme vădite cu cunoașterea istoriei, percepția realității și predominarea fobiilor în raport cu o viziune creativă asupra lumii”, a scris diplomatul în canalul său Telegram.

Documentul a fost elaborat de Reprezentantul Înalt al UE pentru Politica Externă și de Securitate Comună, Josep Borrell, pentru summitul de la Bruxelles, care urmează să aibă loc pe 24-25 iunie. Acesta a anunțat proincipiile menționate de Zaharova, însă nu a oferit alte detalii.

Relațiile dintre Rusia și Occident s-au înrăutățit brusc după lovitura de stat din Ucraina, reunirea Crimeei și declanșarea conflictului civil în Donbas. Moscova a fost acuzată de imixtiune și a fost supusă sancțiunilor, iar partea rusă a răspuns cu măsuri simetrice. Totodată, autoritățile ruse au declarat în mai multe rânduri că astfel de acțiuni sunt contraproductive.

Alte pretexte pentru continuarea acestui vector au devenit acuzațiile de influențare a alegerilor americane și implicarea în atacuri cibernetice, cazul celor doi Skripal, construcția Nord Stream 2 și multe altele.

43
Tagurile:
Uniunea Europeană, Maria Zaharova
Tematic
Zaharova: Cum poate fi evitată includerea în lista „statelor neprietenoase Rusiei”
Zaharova: Companiile private cu platforme media online internaționale - o amenințare
Zaharova a vorbit despre o condiție pentru dialogul dintre Rusia și NATO

Загрузка...
Avionul președintelui Rusiei, Vladimir Putin

Avionul lui Putin a zburat peste România în drum spre Geneva, întâlnit de două avioane SUA

300
(reînnoit 13:09 16.06.2021)
Avionul prezidențial al lui Vladimir Putin a zburat peste România în calea sa spre Geneva, acolo unde este programat summitul cu omologul său american, Joe Biden.

BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik. Nava aeriană a președintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost întâmpinată de două avioane militare americane în spațiul aerian al României, în calea sa spre Geneva.

Două nave ale delegației rusești Il-96-300 au decolat din Soci, urmând să ajungă la Geneva pentru summitul Putin-Biden.

​Cu o oră înainte de summit, avioanele liderului rus RA-96021 și RA-96022 ua intrat în spațiul românesc, unde au fost întâmpinate de navele militare americane.

300
Tagurile:
România, Geneva, Avion, Joe Biden, summit, Vladimir Putin
Тема:
Summit Putin - Biden

Загрузка...
Pașaport UE de vaccinare împotriva COVID

Certificatul digital european Covid 19 a fost lansat în Belgia

0
Certificatul de călătorie Covid-19 a fost lansat în Belgia, iar președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a făcut un anunț în acest sens.

BRUXELLES, 16 iun – Sputnik. Președintele Comisiei Europene și-a prezentat în fața presei propriul certificat digital Covid, anunțând că Belgia a lansat acest sistem începând de astăzi, dar că toate statele UE îl vor avea implementat de la 1 iulie.

Documentul va conține fie date privind starea de vaccinare Covid a unei persoane, sau un test PCR negativ, fie confirmarea că persoana s-a vindecat recent de coronavirus. Certificatul va avea format hârtie sau pe smartphone.

Certificatul digital COVID la nivelul UE va fi utilizat timp de 12 luni,

Regulamentul privind certificatul digital COVID al UE a fost convenit între instituțiile europene într-un timp record de 62 de zile.

Certificatul digital COVID al UE nu împiedică libera circulație la nivel european, iar persoanele care nu sunt vaccinate au voie să călătorească, a arătat Comisia Europeană.

0
Tagurile:
Certificat de vaccinare

Загрузка...