Incendiu din mall-ul Winter Cherry din Kemerovo

Noi detalii de la incendiul din Kemerovo: a fost și o explozie

599
Extinderea rapidă a flăcărilor în mall-ul din Kemerovo a fost cauzată de golurile din tavan și sistemul de ventilare învechit, iar unul din cele mai periculoase momente a fost evacuarea unor butelii.

BUCUREȘTI, 30 mar — Sputnik. Extinderea rapidă a incendiului în mall-ul Winter Cherry din Kemerovo a fost cauzată de golurile din tavan și sistemul de ventilare învechit, a declarat șeful serviciului regional de pompieri, Andrei Bursin.

"La momentul sosirii pompierilor flăcările se extindeau cu o viteză rapidă. Cred că acest lucru a fost cauzat de golurile din tavan și sistemului de ventilare vechi", a declarat acesta.

Bursin a mai adăugat că activitatea pompierilor a fost îngreunată din cauza planului clădirii și suprafeței mari a acesteia.

De asemenea, în clădire existau și butelii cu gaz, pe care salvatorii au fost nevoiți să le evacueze și să le răcească. Bursin a menționat că a avut loc o singură explozie.

Anterior a fost anunțat că organele de anchetă l-au reținut pe șeful Agenției de stat de inspecție în construcții al regiunii Kemerovo, Tanzilia Komkova.

"Potrivit versiunii anchetatorilor, aceasta nu a luat nicio măsură pentru împiedicarea exploatării clădirii ridicate în mod voluntarist în Kemerovo, fără niciun fel de autorizații de construcție, ceea ce a dus la decesul vizitatorilor mall-ului", se spune într-un comunicat al Comitetului de Investigații.

De asemenea, Comitetul de Investigații a anunțat și despre reținerea directorului general al companiei, care deține în proprietate clădirea mall-ului din Kemerovo.

În incendiul din mall, care a avut loc pe 25 martie, au decedat 64 de persoane.

599
Tagurile:
butelie de gaz, Winter Cherry, explozie, Pompieri, Andrei Bursin, Kemerovo, Rusia
Тема:
Incendiul din Kemerovo (32)
Tematic
Mall-ul din Kemerovo funcționa fără autorizație de construcție
Peskov, despre țările care au fost sursa de fake news despre Kemerovo
Trei persoane, dispărute după incendiul din Kemerovo, au fost găsite
Un nou incident în Kemerovo: s-a aprins un autocar cu copii
Oamenii din cinematograful din Kemerovo au fost încuiați: dezvăluiri șocante
Putin: Falsuri despre Kemerovo sunt lansate din afara țării pentru provocarea panicii
Cine a deconectat sistemul de alarmă al mall-ului din Kemerovo? Mărturiile paznicului
Administratorul mall-ului din Kemerovo, despre cauzele blocării ușilor

Загрузка...