Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei

MAE rus: Londra a declanșat o campanie de prezumție a vinovăției Rusiei

76
Marea Britanie a declanșat o campanie agresivă de manipulare a opiniei publice prin impunere a unei prezumții de vinovăției a Rusiei

BUCUREȘTI, 28 mart — Sputnik. În cazul otrăvirii fostului colaborator al GRU Serghei Skripal și fiicei acestuia, partea britanică neglijează toate normele dreptului internațional, eticii și bunului simț, a declarat serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Externe din Rusia.

Diplomații subliniază că, fără a prezenta probe, Londra a acuzat Moscova de otrăvirea propriilor cetățeni, „a evocat o denumire inexistentă a unei substanțe chimice, a lansat o campanie politică și mediatică masivă".

"A fost inspirată o expulzare lipsită de temei a diplomaților ruși dintr-un șir de state și a reprezentanților unor organizații internaționale, a fost anunțat un complex de măsuri punitive. Cererile noastre legale de oferire a unor mostre ale substanței au fost ignorate", se spune în comunicat.

Se menționează că prin eforturile Marii Britanii, în toată lumea a fost declanșată o "campanie de formare a unei prezumției de vinovăție a Rusiei".

"Are loc o tensionare conștientă și premeditată a situației, o demonstrare a forței la frontierele ruse. E vorba de o direcție clară de împiedicare a oricărei cooperări politico-diplomatice pentru investigarea comună a incidentului de la Salisbury", afirmă MAE.

"Analiza ansamblului tuturor circumstanțelor arată o lipsă de interes al autorităților britanice pentru identificarea motivelor reale și identificării autorilor crimei din Salisbury, ceea ce conduce la ideea posibilității implicării serviciilor britanice", se afirmă într-un comunicat al diplomației ruse.

„În cazul în care părții ruse nu vor fi oferite probe concludente care ar arăta contrariul, vom considera că este vorba de un atentat la viața concetățenilor noștri, în rezultatul unei cele mai mari provocări politice. Subliniem că sarcina probării în această istorie ține de partea britanică", au conchis diplomații.

76
Tagurile:
serviciile secrete britanice, Ministerul Afacerilor Externe, Serghei Skripal, Londra, Moscova, Rusia, Marea Britanie
Тема:
Criza în relațiile dintre Marea Britanie și Rusia. Cazul Skripal (114)
Tematic
Cazul Skripal, orchestrat de serviciile britanice - suspiciunile Moscovei
Cazul Skripal: Londra cedează Moscovei: va oferi acces la detaliile anchetei
Ministrul rus al Sănătății are îndoieli că Skripal a fost otrăvit cu ”Novicioc”
Pe surse: când UE își va expune poziția comună în cazul lui Serghei Skripal
Lavrov: Marea Britanie refuză să coopereze în cazul Skripal - încălcare gravă a Convenției
Un veteran GRU despre cazul Skripal: serviciile nu acționează așa
Diplomația rusă a taxat dur statele care susțin Londra în "dosarul Skripal"
Un senator rus a explicat de ce Londra profită de „cazul lui Skripal”

Загрузка...