Сергей Лавров

Lavrov: În lume au rămas puține state cu adevărat independente

726
(reînnoit 13:47 27.03.2018)
Situația din jurul cazului Skripal demonstrează că în lume au rămas puține state cu adevărat independente.

BUCUREȘTI, 27 mar — Sputnik. Situația din jurul cazului lui Serghei Skripal demonstrează că în lume a rămas un număr mic de jucători independenți, a declarat marți ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

"O concluzie la care ajungem este că am avut dreptate atunci când am subliniat de câteva ori că au rămas puține state independente în lumea contemporană, în Europa contemporană", a spus Lavrov într-o discuție cu jurnaliștii, fiind solicitat să comenteze acțiunile diplomatice ale SUA și a unor state din UE împotriva Rusiei.

Guvernanții occidentali nu vor să aplece urechea la vocea popoarelor lor

De asemenea, potrivit acestuia, situația creată din cauza incidentului de la Salisbury arată că elitele guvernante din Occident nu vor să aplece urechea la vocea poporului.

"Aceste declarații (ale politicienilor din Washington și Londra n.r.) jignesc justiția anglo-saxonă. Situația creată arată dorința elitelor guvernante de a ignora vocea propriilor popoare", a spus Lavrov.

"Mi-au arătat astăzi materiale din publicația Die Welt, care a efectuat un sondaj prin care a încercat să afle opinia oamenilor despre introducerea noilor sancțiuni împotriva Rusiei. Peste 80 la sută au răspuns negativ. Iată de ce ar trebui să fie utilizate mai des mecanismele democrației directe", a adăugat el.

726
Tagurile:
state independente, Expulzare, Serghei Skripal, Serghei Lavrov, Salisbury, Rusia
Тема:
Criza în relațiile dintre Marea Britanie și Rusia. Cazul Skripal (117)
Tematic
Austria și Slovenia refuză să expulzeze diplomați ruși
MAE: Rusia va răspunde fiecărui stat care va expulza diplomați ruși
SUA expulzează 60 de diplomați ruși, alte 15 țări se alătură Washingtonului
Rusia expulzează 23 de diplomaţi britanici, declarându-i "persona non grata"

Загрузка...