Maria Zaharova

MAE rus: niciun stat nu a prezentat vreo probă a vinovăției Rusiei

172
(reînnoit 15:10 27.03.2018)
Niciun stat nu a prezentat vreo dovadă despre implicarea Rusiei în cazul otrăvirii fostului colaborator GRU, Serghei Skripal, și fiicei acestuia la Salisbury.

BUCUREȘTI, 27 mar — Sputnik. Niciun stat nu a prezentat vreo probă a implicării Moscovei în cazul otrăvirii fostului ofițer al GRU, Serghei Skripal, și fiicei acestuia, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

"Punem întrebări și o facem public — în ce bază țările din Uniunea Europeană au decis expulzarea diplomaților? Indiscutabil, e dreptul lor suveran. Indiscutabil, expulzarea diplomaților se mai întâmplă. Însă în cazul dat această expulzare are loc și este motivată de acuzațiile aduse Rusiei. În prezent, niciun stat, cu atât mai mult SUA și Marea Britanie, nu au prezentat vreo dovadă", a declarat Zaharova jurnaliștilor în timpul conferinței Synergy Women Forum de la Moscova.

"Are loc o manipulare a opiniei publice cu informații false și acrobații verbale", a adăugat ea.

Anterior, 16 state ale Uniunii Europene, SUA, Canada, Norvegia, Ucraina și alte state au decis expulzarea diplomaților ruși în legătură cu incidentul din Salisbury. În special, SUA a anunțat că vor expulza 48 de diplomați și 12 colaboratori ruși ai misiunii ONU și vor suspenda consulatul general al Federației Ruse din Seattle.

Reamintim că pe 4 martie, în orașul Salisbury a fost otrăvit spionul britanic Serghei Skripal și fiica lui, Iulia. Partea britanică afirmă că anume Rusia este implicată în intoxicarea acestuia cu substanța A234, însă Moscova respinge aceste acuzații.

172
Tagurile:
Synergy Women Forum, A234, Expulzare, Ministerul de Externe, Serghei Skripal, Maria Zaharova, Salisbury, Moscova, Rusia, Marea Britanie
Тема:
Criza în relațiile dintre Marea Britanie și Rusia. Cazul Skripal (117)
Tematic
Austria și Slovenia refuză să expulzeze diplomați ruși
MAE: Rusia va răspunde fiecărui stat care va expulza diplomați ruși
SUA expulzează 60 de diplomați ruși, alte 15 țări se alătură Washingtonului
Rusia expulzează 23 de diplomaţi britanici, declarându-i "persona non grata"
Rusia va expulza diplomați britanici

Загрузка...